Senarai Rujukan Hartanah dan Pengurusan Kewangan (Versi Bahasa Melayu)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Terlebih dahulu kami ingin mengucapkan selamat datang ke Blog Myhomestay4u.net dan terima kasih kerana telah memuat turun ebook Senarai Homestay di Malaysia (Edisi ke 3) V2 yang disediakan secara Percuma kepada pengunjung blog ini. 

Link Muat Turun ebook tersebut telah dihantar melalui email yang anda daftarkan semasa memohon untuk mendapatkan ebook tersebut. Anda boleh buka email anda untuk mendapatkan Link tersebut.

Semoga Objektif penerbitan ebook tersebut iaitu untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia mendapatkan Senarai Homestay yang diperlukan di seluruh Malaysia tercapai…. Dan semoga penerbitan ebook tersebut juga akan turut menjadi saham akhirat buat diri penulis… In Shaa Allah... Ameen..
..
..

--------------------------------------------------------------------------------------

Cerita Inspirasi kepada para pelabur hartanah dan juga pengusaha homestay..

1. DULU PENGUTIP SAMPAH, KINI JUTAWAN


Ini sebuah kisah benar.. Jom tonton Video di bawah tentang kisah hidup Mohd Azlan Bin Abdullah berasal daripada keluarga susah yang berjaya menjadi jutawan pada usia muda dengan izin Allah S.W.T..
Kagum dengan kejayaan dan pencapaian dalam hidup beliau..

..
Berasal dari keluarga yang miskin..
Ayah bekerja buruh kampung, emak pula seorang surirumah tangga..
Membesarkan anak seramai 21 orang..
..
Tapi dengan izin Allah S.W.T kehidupan beliau berubah setelah menceburkan diri dalam bidang hartanah..
..
Komisyen pertama yang beliau dapat melalui jualan hartanah ialah RM4000..
..
Dapat sahaja komisyen tersebut, beliau terus sedekahkan sebanyak RM2000... SubhanAllah.. Selayaknya Allah S.W.T memurahkan rezeki beliau.. asbab sifat beliau yang cukup pemurah dan dermawan...
..
Kepada graduan-graduan di luar sana yang sedang mencari pekerjaan.. atau masih belum dapat sebarang pekerjaan..
..
Salah satu pekerjaan yang boleh anda ceburi ialah dengan menjadi perunding hartanah atau ejen hartanah.. Komisyen 4 angka hingga 5 angka bergantung kepada jenis dan harga hartanah yang berjaya dijual..
..
Kalau anda buat betul-betul.. In Shaa Allah, tak mustahil anda juga boleh berjaya seperti beliau..
..

Semoga bermanfaat..

Kongsikan Info ini kepada rakan-rakan supaya dapat dijadikan sebagai inspirasi kepada seluruh rakyat Malaysia
..
..
2. Senarai Rujukan Homestay, Hartanah dan Pengurusan Kewangan (Versi Bahasa Melayu)
..
..
Kisah kejayaan yang dikecapi oleh Mohamad Azlan Abdullah @ Ali (Dulu Pengutip sampah kini Jutawan) tidak akan hadir sekelip mata begitu sahaja. Sudah pasti beliau juga ada mempelajari sedikit ilmu, terutamanya ilmu berkaitan urusan jual beli hartanah.

Bila kita mempelajari selok belok tentang pelaburan hartanah, dalam masa yang sama kita juga perlu mempelajari ilmu pengurusan kewangan. Ini disebabkan pelaburan hartanah dan pengurusan kewangan sangat berkait rapat. Sekiranya kita mahir dalam kedua-dua bidang ini, In Shaa Allah tak mustahil kita juga boleh Berjaya seperti Azlan pada satu hari nanti.

Jadi, perkongsian seterusnya ialah tentang Senarai Rujukan Homestay, Hartanah dan Pengurusan Kewangan dalam Versi Bahasa Melayu yang sangat diperlukan oleh seluruh rakyat Malaysia.

Senarai Rujukan Homestay dan Hartanah
Senarai Rujukan Homestay dan Hartanah (Versi Bahasa Melayu)


Senarai Rujukan Homestay, Hartanah dan Pengurusan Kewangan (Versi Bahasa Melayu)

Anda boleh klik sahaja pada gambar-gambar rujukan yang disenaraikan di bawah, selepas itu anda akan di bawa ke laman web yang berkaitan.


https://bit.ly/2xphqjBezy.la/RumahPertama

Poket Kian Pokai? Poket Kena Penuh! (Klik Di Sini)

Ebook dan Video Bijak Merancang Wang (Klik Di Sini)

Pakej Combo Ebook Pengurusan Wang (Klik Di Sini)

E-Workbook Bijak Merancang Wang (Klik Di Sini)

3 In 1 Kombo E-Book Rumah Lelong (Klik Di Sini)


https://analisakewangan.onpay.my/order/form/ebookmillion/637


Ebook Rahsia Rumah Lelong

Jom Bebas Hutang


Sistem Saham


Tips Jimat3. Contoh Individu yang telah memulakan perniagaan dengan modal yang rendah 


Jika anda berminat untuk berniaga atau sedang berniaga sekarang ni.. Anda WAJIB membaca perkongsian kisah seorang usahawan yang berjaya menjadi Multijutawan dengan menggunakan modal perniagaan yang rendah semasa nak memulakan perniagaan..

Ramai orang menghadapi masalah untuk memulakan perniagaan disebabkan faktor modal..

Walaupun ramai orang tahu, 9/10 rezeki adalah melalui perniagaan. Tapi, bila memikirkan tentang modal ramai yang mengaku kalah lebih awal.

Jadi, bagaimana cara kita nak memulakan perniagaan sekiranya kita tiada modal? Atau sekiranya kita cuma ada sedikit sahaja modal yang sanggup keluarkan untuk memulakan perniagaan?

Jawapannya ada dalam rujukan yang saya kongsikan di bawah.

Tokoh usahawan muda ini ada kongsikan cara dan strategi di awal pembabitan beliau dalam perniagaan sehingga berjaya menjadi multi jutawan seperti sekarang.

Beliau memulakan perniagaan dengan modal yang rendah sahaja. Beliau yang dimaksudkan tak lain dan tak bukan ialah Irfan Khairi atau lebih dikenali sebagai Jutawan Internet.


Irfan Khairi


Saya percaya seluruh rakyat Malaysia pasti mengenali Jutawan Internet Irfan Khairi.

Nak tahu kisah benar berdasarkan pengalaman beliau terlibat dalam perniagaan internet sejak 20 tahun yang lalu?
  1. Bermula daripada beliau menjalankan perniagaan internet dengan menggunakan sebuah komputer riba di rumah (solopreneur) dengan modal yang sangat rendah
  2. kemudian menjadi seorang usahawan dengan memiliki Syarikat Sdn Bhd (entrepreneur), dan 
  3. kini melangkah lebih jauh meluaskan perniagaan beliau hingga ke Dubai (Globalpreneur).


Kesemua pengalaman tersebut telah beliau tulis dengan sempurna dalam ebook setebal 250 muka surat bertajuk 9/10 kisah benar bermula dari solopreneur ke entrepreneur menjadi globalpreneur

Ebook ini sangat sesuai untuk dibaca oleh semua usahawan, terutamanya usahawan Online... http://www.9dari10.com/partner/go.php?id=309
Ingat!! Nak memulakan perniagaan tidak semestinya memerlukan modal yang besar.. Malah, anda boleh memulakan perniagaan tanpa modal sekiranya anda tahu caranya...Sebelum anda memulakan perniagaan dengan modal yang besar, kemudian mengalami kerugian beribu ringgit.. Saya syorkan kepada anda supaya 

Cari ilmu terlebih dahulu.

Cari ilmu terlebih dahulu.

Cari ilmu terlebih dahulu.Dengan ilmu yang tepat.. Ilmu dan pengalaman yang telah dipraktikkan sendiri oleh orang yang telah berjaya, akan dapat mengurangkan rosiko kerugian dalam perniagaan anda.  Semoga dengan adanya rujukan-rujukan ini akan dapat menggalakkan lebih ramai rakyat Malaysia melibatkan diri dalam bidang pelaburan hartanah, keusahawanan serta mempunyai pengurusan kewangan dan pelaburan yang bagus dan seterusnya berjaya mencapai impian yang diharapkan ..

Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (25) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (33) Hartanah Lelong (15) Homestay (135) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (9) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (17) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (8) ilmu pelaburan hartanah (16) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (5) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (3) lelong (21) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (38) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (72) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (3) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (2) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)