Showing posts with label PELABURAN HARTANAH. Show all posts
Showing posts with label PELABURAN HARTANAH. Show all posts

Kesan Co­vid-19 : Harga Rumah Turun 16 Peratus

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Pasaran harta­nah di negara ini kembali turun, selepas kali terakhir ber­laku semasa krisis kewangan 1998 yang menyebabkan ke­me­lesetan eko­nomi. Keadaan itu dipengaruhi lam­­­bakan hartanah yang ter­ke­san dengan pandemik Co­vid-19 menyebabkan penurunan 15.8 pe­ratus sejak penghujung 2019 sehingga sekarang. 


Harga Rumah Turun 16 peratus
Sumber : UtusanMalaysiaOnline bertarikh 17 Jun 2021

Review ebook : Susah ke? Beli Rumah Dari kacamata perunding hartanah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Syukur Alhamdulillah...


Saya dah baca keseluruhan ebook Susah ke? Beli Rumah Dari kacamata perunding hartanah.


Untuk makluman, ramai orang mempunyai keinginan untuk membeli rumah, tapi ramai yang tak berjaya disebabkan tidak melepasi kelayakan yang ditetapkan.


Susah ke? Beli Rumah Dari kacamata perunding hartanah
Susah ke? Beli Rumah Dari kacamata perunding hartanah, Sumber : Klik Di Sini

Berdasarkan pengalaman perunding hartanah, kebanyakan pembeli yang tidak berjaya nak beli rumah disebabkan mereka tidak mempunyai ilmu dan pengetahuan tentang cara-cara untuk membeli rumah.


Jadi, dengan membaca ebook ini ianya sangat membantu mereka yang nak membeli rumah terutamanya bagi mereka yang nak membeli rumah pertama.


Dalam ebook ini ada dikongsikan cara-cara nak beli rumah:

  • Bermula dari pemilihan rumah yang hendak dibeli
  • Cara semak kelayakan membeli rumah seperti DSR, NDI, Formula 200, Rekod kredit CCRIS dan CTOS.
  • Keperluan melantik perunding hartanah, termasuk ciri-ciri perunding hartanah yang perlu anda pilih dan elakkan.


Sekiranya anda berjaya memilih perunding hartanah yang betul, ia akan dapat membantu anda untuk memilih rumah yang betul dan dapat memberi keuntungan dalam pelaburan hatanah pada kemudian hari.


Selain itu, dalam ebook ini juga turut mengandungi: 

  • Teknik-teknik Closed Deal sebelum dan semasa membeli rumah (Perunding hartanah yang bagus akan dapat memudahkan semua urusan anda)
  • Dokumen-dokumen yang perlu disediakan untuk membeli rumah.
  • Orang bergaji tetap apa senarai dokumen yang diperlukan??
  • Orang yang berniaga pula bagaimana pula jenis dokumen yang perlu disediakan??
  • Apa yang perlu pembeli tahu dan membuat persediaan semasa peroses menandatangani Perjanjian jual Beli (SPA/SNP)
  • Proses yang perlu dilakukan sebelum pindah masuk ke rumah yang dibeli.
  • dan lain-lain info yang pastinya anda perlukan.


Dalam ebook ini juga turut dikongsikan Tips-tips yang perlu dilakukan oleh pembaca sebagai persediaan supaya berjaya membeli rumah pertama.


Isi kandungan ebook ini bagi saya ringkas dan padat serta mudah difahami. Pastinya akan dapat membantu pembaca untuk melakukan tindakan yang tepat dalam setiap urusan untuk membeli rumah.


Jangan lupa juga untuk membaca ebook 22 Kesilapan Sewaktu Berurusan Dengan Perunding Hartanah yang turut dipakejkan bersama dengan ebook Susah ke? Beli Rumah Dari kacamata perunding hartanah

22 Kesilapan Sewaktu Berurusan Dengan Perunding Hartanah
22 Kesilapan Sewaktu Berurusan Dengan Perunding Hartanah, Sumber : Klik Di Sini


Sekian sahaja perkongsian saya pada kali ini. Semoga info-info yang dikongsikan dapat memberi manfaat kepada kita semua…


In Shaa Allah...


Info Berkaitan:

PUTARAN EKONOMI PALING MEMBERI KESAN DALAM TEMPOH PKP

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Roda kehidupan itu bulat. Sekejap kita berada di atas dan sekejap kita berada di bawah. Itu merupakan lumrah dalam kehidupan. Sebab tu kita perlu sentiasa beringat pada waktu susah ataupun senang. Sentiasa bersyukur dengan rezeki yang ada.


Putaran ekonomi paling memberi kesan dalam tempoh PKP
Putaran ekonomi paling memberi kesan dalam tempoh PKP

PROMO CODE : 16% SEMPENA 6.6

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Bermula pada jam 8.00pm 5 Jun 2021 hingga 6 Jun 2021 tepat jam 11.59 malam, sukacitanya tuan Shafie Bustan lancarkan discount pada kesemua karya real case beliau sebanyak 16%.

Anda cuma perlu masuk ke link dibawah ini, dan masukkan " 16% " di ruang promo code.

Diskaun 16% ebook Kombo Rumah Lelong dan Kereta Lelong sempena 6.6
Diskaun 16% ebook Kombo Rumah Lelong dan Kereta Lelong sempena 6

Listing Lelong Raya : Melibatkan Lebih 60 Hartanah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Raya ini pastinya ramai orang tak boleh nak keluar ke mana mana akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara.


Bosan-bosan duduk dekat rumah, Jom kita tengok listing rumah lelong yang bilangannya, semakin lama semakin banyak..

Melambak melambak bank lelong rumah secara dalam talian di musim perayaan ini. Macam tahu-tahu jer raya kali ni nak PKP. ;)

Dari Short Term Investment Ke Long Term Investment

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Ada banyak jenis pelaburan diluar sana. Ada short term investment dan ada long term investment. 


Short Term Investmen


Biasanya short term investment ini ada risiko yang tinggi berbanding long term investment. Contohnya investment saham atau pun FCPO, mempunyai risiko yang lebih tinggi.

Sumber : https://ezy.la/LaburFCPO

3 Cara Pantas Kumpul Modal Beli Rumah Lelong

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Semenjak saya berkongsi info tentang rumah lelong, ramai pembaca blog saya sangat berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut cara-cara membeli rumah lelong. Sehinggakan ada yang PM saya, disebabkan mereka menyangka saya salah seorang ejen rumah lelong. 


Sekiranya anda ketinggalan untuk membaca post tersebut, anda boleh membacanya di sini -> Senarai Rumah Yang Akan Dilelong Oleh LPPSA Pada 10 April 2021


Sebenarnya saya hanya seorang penulis blog biasa yang ingin berkongsi cara-cara membeli rumah lelong dengan harapan dapat membantu lebih ramai rakyat Malaysia memiliki rumah sendiri. Sekiranya anda nak mencari ejen rumah lelong atau mereka yang ada pengalaman dalam selok belok rumah lelong, saya boleh rekemenkan 2 nama setakat ini, iaitu tuan Shafie Bustan dan tuan Fairus Mohd Tabiee.

Kenapa Sampai Sekarang Saya Masih Belum Beli Rumah???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Sebelum ini ada satu post blog ini menjadi Viral dalam beberapa group. Post yang dimaksudkan ialah seperti berikut:

Adakah Bilangan Rumah Tidak Mencukupi Antara Punca Ramai Penjawat Awam Masih Belum Membeli Rumah?


Melalui post tersebut, saya dapat mengumpul ramai orang yang masih belum membeli rumah.


Tapi, kebanyakan daripada mereka menyalahkan pihak-pihak lain yang telah menyebabkan mereka tidak berjaya memiliki rumah senediri sehingga sekarang.

Kenapa Sampai Sekarang Saya Masih Belum Beli Rumah???
Kenapa Sampai Sekarang Saya Masih Belum Beli Rumah???

Pulangan Pelaburan Tabung Haji, ASB dan KWSP Pada Tahun 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Syukur Alhamdulilah...

Kes Covid-19 nampaknya sudah semakin menurun!

PKP pun sudah bertukar menjadi PKPB & PKPP, orang ramai pula sudah boleh rentas daerah mulai 5 Mac 2021.


Anak-anak tahun 1&2 dah mula boleh pergi sekolah semula. 

Seronok diorang dapat jumpa kawan-kawan yang dah lama tak jumpa!

Minggu ini juga, KWSP dan Tabung Haji telah mengumumkan kadar dividen/bonus mereka.

Seperti yang dijangka, pulangan keuntungan untuk tahun 2020 tidaklah begitu tinggi disebabkan situasi ekonomi seluruh dunia yang terjejas gara-gara pandemik Covid-19.

Lambakan Rumah Lelong Harga Murah Dalam Pasaran Hartanah Tahun 2021

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Tinggal beberapa hari lagi bulan Januari 2021 akan pergi meninggalkan kita. Ini bermaksud bulan Februari 2021 sedang melambai-lambai menanti kehadiran kita. Seperti yang semua orang tahu keadaan ekonomi negara kita pada hari ini agak terjejas berikutan Pendemik Covid 19 yang masih belum ada kesudahannya.


Kesannya dapat dilihat dengan jelas dalam pasaran hartanah, di mana berlakunya lambakan rumah Lelong pada awal tahun 2021 ini. Jadi, sesiapa yang sedang mencari rumah-rumah lelong di bawah harga pasaran, ini merupakan masa yang paling baik untuk mendapatkan rumah tersebut.

Pengajaran kepada kita Akibat Membeli Rumah di Luar Kemampuan...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Dalam post kali ni saya sekadar untuk memberi nasihat dan peringatan kepada diri sendiri dan juga sahabat-sahabat yang sedang dalam proses untuk membeli rumah terutamanya kepada graduan yang baru mula bekerja.

Sumber : Klik Di Sini

Contoh Senarai rumah yang akan diLelong oleh pihak LPPSA pada 15 Ogos 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sejak akhir-akhir ini semakin banyak senarai rumah-rumah lelong yang dikeluarkan oleh pihak LPPSA. Ini berikutan LPPSA akan buat sesi lelongan rumah pada 15 Ogos ini.

Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA
Sebahagian daripada Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA

Modal Beli Hartanah dan Buat Homestay Di Langkawi Tak sampai RM11 Ribu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sejak akhir-akhir ini saya banyak mengikuti perkembangan Tuan Shafie Bustan (Jutawan Homestay Idola) di media sosial disebabkan beliau memiliki beberapa buah homestay yang unik.

Dalam post pada kali ini saya nak kongsikan salah satu daripada homestay beliau yang dibeli dan dijadikan sebagai homestay dengan modal tak sampai RM11 ribu.

Sumber : Klik Di Sini
Pemandangan dari Homestay Milik Tuan Shafie Bustan di Langkawi yang dibeli dan di buat homestay dengan modal tak sampai RM11 Ribu

Jutawan Homestay Idola : Untung RM490 Ribu pada 28 Julai 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Bila sebut tentang Jutawan Homestay, hanya dua orang sahaja yang bermain di minda saya iaitu tuan Shafie Bustan (Jutawan Homestay Idola) dan tuan Faridil Atras (Penulis ebook Jutawan Homestay).

Kedua-duanya mempunyai kisah kejayaan (bukti) yang boleh dijadikan sebagai inspirasi kepada pengusaha-pengusaha homestay dan juga para pelabur hartanah.

Antara mereka berdua (tuan Shafie Bustan (Jutawan Homestay Idola) dan tuan Faridil Atras (Penulis ebook Jutawan Homestay)), saya lebih tertarik untuk mengikuti kisah dan perjalanaan tuan Shafie Bustan disebabkan beliau seorang pengusaha homestay dan pelabur hartanah yang unik dan Rajin.

Anda boleh tengok sendiri ketiga-tiga homestay yang beliau miliki. Masing-masing mempunyai keunikannya yang tersendiri.

Senarai Homestay yang dilimiki oleh Shafie Bustan (Jutawan Homestay Idola)


1. Homestay Kontena Melaka

Peluang Nak Beli Rumah Murah pada Bulan Oktober 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kebanyakan pakar dalam Pelaburan Hartanah seperti Abang EnsemShafie Bustan (aka Pie 2020)Dr Azizul Azli AhmadDato' Nazri MustafaZali AhmadFaizul RidzuanAhyat Ismail, dan lain-lain.. Memperkatakan perkara yang sama iaitu pada bulan Oktober 2020 nanti akan ada banyak rumah-rumah yang dijual pada harga murah-murah dalam pasaran Malaysia.  
Peluang Nak Beli Rumah Murah pada Bulan Oktober 2020

Sumber : Youtube

Siapa sangka TERSONTOT juga akhirnya ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera..

Penyontot-penyontot dah kembali!!!

Ini yang dapat saya gambarkan bila melihat rakan-rakan Dan kenalan saya yang kerugian ratusan hingga ribuan ringgit setelah menyertai pelaburan XXX..

Dalam pelaburan tersebut mereka dijanjikan dengan pulangan yang cukup lumayan setelah melabur dengan modal yang kecil dalam tempoh masa tertentu..

Pelaburan tersebut nampak lancar pada permulaannya..
Modus operandinya melalui group whatsapp.. 
Dalam group tersebut, admin akan update plan-plan pelaburan...
Melabur pada sekian-sekian tarikh dengan modal sekian-sekian, kemudian akan dapat pulangan sebanyak sekian-sekian pada tarikh sekian-sekian.

Kemudian mereka update bukti bayaran pada setiap hari seperti yang dijanjikan..

Pada mulanya memang saya tak percaya langsung dengan pelaburan tersebut!!

Beberapa kali saya bercakap dengan isteri saya... 
"Mana ada pelaburan dalam dunia ni yang boleh menjangkakan keuntungan sekian-sekian dalam tempoh masa sekian-sekian"

Macamana Nak Beli Rumah Kalau Tak Ada Duit??

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Dalam post kali ni saya sekadar ingin kongsikan beberapa dialog menarik yang dapat saya kumpulkan untuk tatapan pembaca blog ini...

Semoga dapat memberi manfaat kepada semua..

..

"Rajin encik Anuar update tentang Hartanah sekarang ni ye?" Soalan
..
"Betul tu.. Saya rasa dah tiba masanya untuk memberi kesedaran kepada rakan-rakan saya terutamanya penjawat awam untuk memiliki rumah sendiri.." Jawapan


..

"Encik Anuar rasa, Kenapa ramai penjawat awam Tak beli rumah lagi hingga sekarang?" Soalan
..

"Berdasarkan hasil tinjauan yang pernah dibuat, banyak faktor sebenarnya yang menyebabkan rakan-rakan penjawat awam masih belum terbuka hati untuk membeli rumah sendiri. Antaranya:
  • Selesa tinggal di kuaters yang disediakan, sebab dekat dengan tempat kerja
  • Sayang nak berpindah dari rumah yang di sewa
  • Belum jumpa rumah idaman
  • Sering berpindah randah tempat bertugas, jadi Tak tahu nak beli rumah dekat mana
  • Dan lain-lain" Jawapan






"Jadi, apa saranan encik Anuar untuk memberi kesedaran kepada mereka untuk membeli rumah?" Soalan

"Bukan mudah sebenarnya untuk menyedarkan mereka supaya membeli rumah.. Sebenarnya Kalau mereka tak dapat nak tinggal di rumah yang di beli sekarang pun, boleh jadikan rumah tu sebagai pelaburan. Boleh disewakan, boleh dijadikan sebagai homestay, boleh refinance kalau nak guna cash, boleh dijual semula bila sampai masanya nak beli rumah yang lebih besar, dan lain-lain" Jawapan


"Berapakah umur terbaik yg encik Anuar sarankan untuk Kakitangan kerajaan membeli rumah?" Soalan

"Sebaik sahaja selepas sah dalam jawatan. Sebaiknya sebelum berumur 35 tahun" Jawapan


"Kenapa pula 35 tahun?"Soalan

"Sebab nak gunakan kemudahan pinjaman LPPSA. Boleh buat pinjaman maksimun sehingga 35 tahun, dengan interest yang rendah, dapat pinjaman 100% mengikut harga rumah dan di Tidak perlu rekod CCRIS dan CTOS semasa memohon pinjaman rumah LPPSA." Jawapan

Sumber:
"Apa yang akan berlaku, kalau dah lebih umur 35 tahun baru timbul kesedaran nak membeli rumah?" Soalan

"Loan LPPSA Tidak boleh digunakan hingga ke tahap maximum 35 tahun. Syarat LPPSA, tempoh terakhir (bulan terakhir) pinjaman ialah apabila genap umur 70 tahun. Kalau nak guna loan LPPSA semasa berumur 50 tahun, boleh. Tapi tempoh pinjaman akan jadi singkat maksimum 20 tahun sahaja. Bila tempoh pinjaman singkat, bayaran bulanan akan jadi semakin tinggi. Dalam link di atas, Saya Ada kongsikan case study berdasarkan pengalaman Saya sendiri" Jawapan


"Menarik tu. Ada Tak inisiatif lain yang encik Anuar rekemenkan supaya dapat memudahkan urusan Kakitangan kerajaan untuk membeli rumah?" Soalan

"Ada! Beli rumah melalui Skim Zero Deposit yang diperkenalkan oleh pihak Koperasi Hartanah Anggun Berhad (KOHAB). Pihak koperasi akan tanggung dan uruskan semua kos pembelian rumah selain pinjaman rumah yang dibiayai oleh LPPSA.. Tujuan Koperasi sediakan kemudahan ini supaya tidak membebankan kakitangan kerajaan untuk membeli rumah.. Melalui skim zero deposit yang diperkenalkan oleh KOHAB, pembeli boleh beli rumah:-
  • tanpa mengeluarkan deposit (Zero Deposit)
  • Percuma yuran guaman
  • tanpa bayar booking fee (Zero Booking)
  • tanpa bayar lain-lain kos
  • Proses dokumen termasukkan matikan stamp semua diuruskan oleh pihak KOHAB tanpa sebarang bayaran. Cuma perlu sediakan dokumen sahaja.. selebihnya kami yang akan uruskan" Jawapan

Sumber:


"Encik Anuar kata tadi, salah satu cara dalam pelaburan hartanah ialah beli rumah sebaik sahaja selepas di sahkan jawatan. Tapi gaji penjawat awam kan masih Tak banyak pada masa tu. Jadi, macamana mereka nak beli rumah yang sesuai dengan citarasa mereka?" Soalan

"Ukur baju di badan sendiri. Beli rumah mengikut kemampuan terlebih dahulu sebagai pelaburan. Kemudian selepas 10 atau 15 tahun, boleh jual atau refinance rumah tu untuk membeli rumah yang lebih besar".. Jawapan

"Tapi encik Anuar, lepas dah jual rumah pertama boleh ke kalau Saya nak beli rumah yang lebih besar dengan menggunakan pinjaman LPPSA?" Soalan

"Boleh.. Pinjaman LPPSA boleh di buat kali kedua. Dengan syarat pinjaman rumah pertama telah selesai (tiada bayaran bulanan dalam slip gaji)" Jawapan


" Kalau macam tu, bolehlah Saya nak beli rumah lagi selepas ini?" Soalan

"Boleh.. sebenarnya ramai yang Tak tahu sebelum ni.. Termasuk juga diri saya sendiri. Tapi selepas menyertai Koperasi Hartanah, Alhamdulillah banyak ilmu baru yang Saya dapat. untuk rujukan boleh baca dalam pautan di bawah:Eh! Boleh Ke Nak Buat Pinjaman Perumahan Kerajaan (LPPSA) Kali Ke 2? (Klik Di Sini)" Jawapan
..


Macamana Nak Beli Rumah Kalau Tak Ada Duit??

"Ramai penjawat awam Tak mampu beli rumah sebab lebihan gaji terlalu kecil. Ada Tak cara nak Bantu mereka beli rumah?" Soalan
"Ada. Boleh sertai kami sebagai ahli Koperasi Hartanah Anggun Berhad (KOHAB). Jadi Ahli Koperasi Hartanah ni untung. Lebih untung berbanding melabur dalam Amanah Hartanah Bumiputra (AHB). Dalam AHB, pelabur cuma park Duit sahaja sebagai pelaburan. Tiada peluang untuk belajar tentang ilmu hartanah. Tiada peluang juga untuk dapat komisyen dengan menjual rumah. Tapi di KOHAB, setiap ahli koperasi boleh menjadi pelabur, boleh menjadi ejen hartanah untuk dapatkan komisyen sehingga 5 angka (bergantung kepada projek), boleh jadi projek manager/share partner untuk membangunkan projek2 Hartanah di bawah KOHAB. Dan yang Paling best sekali, berpeluang untuk jadi Developer di bawah KOHAB. Berminat nak jadi Ahli KOHAB, boleh klik link di bawah http://www.wasap.my/+601138221589/Daftar+Ahli+KOHAB
Ada ahli KOHAB yang sebelum ni Tak mampu beli rumah disebabkan gaji kecil... Tapi Alhamdulillah, selepas mendaftar jadi ahli KOHAB Dan rajin datang ke kelas2 Hartanah yang KOHAB anjurkan secara Percuma pada setiap minggu.. Mereka dah mula berjaya buat sales. Bila dah buat sales dapat komisyen.. Boleh gunakan komisyen tu untuk bayar hutang-hutang jahat sehingga selesai... Lepas tu bila dah slip gaji cantik, dengan senang hati ahli KOHAB dapat beli rumah. Untuk rekod, Pada tahun lepas ada ahli KOHAB berjaya dapat komisyen lebih RM300 ribu. Kalau beli rumah teres satu tingkat di Teluk Intan pada masa tu dengan RM300 ribu, boleh dapat beli 2 buah rumah teres" Jawapan



"Boleh tak Saya nak tengok senarai rumah yang masih lagi available?. Nak buat survey dulu" Soalan

"Dipersilakan. Kami Ada 60 projek perumahan di seluruh Malaysia. Boleh tengok dalam list di bawah" Jawapan



Semoga sedikit perkongsian saya pada Kali ini dapat memberi manfaat kepada seluruh rakyat Malaysia..

Pada Hari ini ramai orang berjaya mengubah keadaan ekonomi keluarga melalui hartanah.. Tapi ramai penjawat awam tersilap langkah dengan membeli kereta terlebih dahulu, buat personal loan, guna kad kredit macam guna cash, dan lain-lain jerat kewangan... Sebenarnya ini juga yang pernah berlaku kepada diri saya sendiri...

Jadi, sama-samalah kita bermuhasabah diri untuk membaiki semula keadaan ekonomi kita Dan keluarga kita..

Salam kesedaran


Perkongsian Ikhlas daripada saya


Muhamad Anuar Marsib
Ejen hartanah yang Dah tua baru nak sedar diri..



#Kesedaran_Memiliki_Rumah_Sendiri
#Sampai_Bila_Nak_Menyewa
#MampuBeli

#Setkan_Matlamat_Beli_Rumah_Sendiri



Info Berkaitan:

Tips Beli Rumah Tanpa Modal (Khusus Untuk Kakitangan Kerajaan)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sebelum ni ada yang bertanya...

"Betul ke Encik, kakitangan kerajaan Boleh beli rumah tanpa modal?"

"Betul!" Saya jawab secara sepontan...

"Cer citer sikit macamana caranya? Teman teringin sangat nak tahu" Tanyanya lagi..

Dalam hati saya dah mula keluar loghat peraknya dah... hehehe


Antara jenis rumah yang sesuai untuk kakitangan kerajaan beli rumah tanpa modal ialah rumah di bawah harga RM200K 

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA TERRACE RM178K

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA
TERRACE

๐ŸŒˆ TERES RM178K INTERMEDIATE FASA 3
๐ŸŒˆ PINJAMAN 100% SWASTA & KERAJAAN
๐ŸŒˆ TANPA APA APA BAYARAN
๐ŸŒˆ TANPA APA APA SYARAT
๐ŸŒˆ HAK MILIK KEKAL
๐ŸŒˆ SITIAWAN, PERAK

 

TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2, TERES 5R/3B DAN 4R/3B

TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2, TERES 5R/3B DAN 4R/3B

Rumah Teres 1 tingkat 5 Bilik, 3 Bilik Air dan 4 Bilik, 3 Bilik Air di Taman Manjung Point Seksyen 2, Manjung Perak