Jadual Aktiviti Lelongan Rumah Sepanjang Bulan Mei, Jun dan Julai 2021

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Sekarang ni kita dah melangkah ke Bulan Mei 2021, dan pada kesempatan ini sekali lagi saya ingin mengucapkan selamat Hari Pekerja. Semoga terus cemerlang dalam melaksanakan tugas di tempat anda bekerja.


Jangan lupa -> Pemberian Sampul Duit Raya Percuma Sempena Hari pekerja 2021 (Klik Di Sini)


Jadual Aktiviti Lelongan Rumah Sepanjang Bulan Mei, Jun dan Julai 2021


Hampir setiap minggu ada sahaja aktiviti lelongan rumah dijalankan secara online. Nak dapatkan maklumat Tarikh-Tarikh aktiviti lelongan rumah, boleh rujuk dalam jadual di bawah:


Jadual Aktiviti Lelongan Rumah Sepanjang Bulan Mei, Jun dan Julai 2021
Jadual Aktiviti Lelongan Rumah Sepanjang Bulan Mei, Jun dan Julai 2021
Sumber : https://www.ngchanmau.com/coming-auction

Ini antara salah satu pihak yang diberikan kepercayaan oleh pihak bank dan institusi-institusi kewangan untuk melaksanakan acara lelongan rumah bagi pihak mereka.

Selain itu, ada lagi pihak-pihak lain yang turut diberi kepercayaan untuk melakukan lelongan tersebut bagi pihak bank dan institus-institusi kewangan.

Untuk lelongan LPPSA yang seterusnya akan dilaksanakan pada 31 Julai 2021 (Boleh rujuk pada jadual di atas)

Bagi yang nak tahu bagaimana cara lelongan secara online dilakukan, boleh baca post di bawah... 


Sekiranya anda belum ada rumah, dan sedang cari rumah-rumah murah. Boleh cuba beli rumah lelong.

Bukan semua rumah lelong keadaannya teruk.
Ada juga keadaan rumah lelong yang masih elok.
Rumah masih baru, kalau pandai cari.

Boleh tengok contoh keadaan rumah lelong yang sangat menguntungkan.


Dalam keadaan ekonomi tak menentu seperti sekarang ini kena berhati-hati semasa membeli rumah, terutamanya rumah-rumah baru.

Terdapat banyak rumah baru yang tidak terjual. Ramai ejen hartanah dan pemaju akan cuba sedaya upada menggunakan pelbagai strategi untuk melariskan jualan rumah mereka.
Sebagai bakal pembeli rumah, kita perlu mempunyai ilmu pengurusan wang yang betul sebelum membeli rumah. Dulu lepas beli rumah, kita ada pilihan samada nak disewakan secara bulanan atau disewakan secara harian sebagai guest house atau homestay. Dulu sebaik sahaja dapat kunci rumah, boleh terus Cari penyewa.
Gunakan sebahagian daripada duit sewaan untuk bayar pinjaman perumahan. Dengan erti kata lain, Kita beli rumah tapi orang lain tolong bayarkan. Cerita zaman Pendemik Covid19 ini Tidaklah semudah itu. Jadi, sebelum beli rumah, pastikan keadaan ekonomi keluarga betul-betul cukup. Kira kemampuan bayaran bulanan pinjaman rumah yang mampu Kita bayar, tanpa bantuan daripada penyewa. Kalau mampu, teruskan membeli. Tapi kalau tak mampu dan nak mengharap penyewa tolong bayarkan pinjaman perumahan. Tangguhkan dulu pembelian rumah buat Masa ini.

Membeli rumah lelong merupakan solusi terbaik, sebab dapat untung pada hari kita membeli rumah.

Soalan yang biasa di tanya ialah, Macamana nak kumpul modal beli rumah lelong??
Ada banyak cara sebenarnya...
Tapi dalam keadaan ekonomi yang tidak berapa baik ini, boleh cuba 3 cara yang dikongsikan di bawah.


Sekiranya anda masih takut-takut hendak membeli rumah disebabkan tiada ilmu, saya boleh rekemenkan kepada anda 2 rujukan yang dapat membantu anda membeli rumah murah di bawah harga pasaran. Rujukan yang saya maksudkan ialah: 

Rumah Pertama Paksa Rela (Klik Di Sini)

Ebook RumahLelong (Klik Di Sini)

Kedua-dua rujukan di atas telah membantu ramai orang untuk membeli rumah-rumah murah di bawah harga pasaran melalui pasaran hartanah Subsale (rumah terpakai) dan pasaran hartanah lelong (rumah yang di lelong oleh pihak yang memberi pinjaman disebabkan pemilik asal gagal membayar pinjaman dalam tempoh tertentu). 


Semoga info-info yang dikongsikan dapat memberi manfaat kepada kita semua…
In Shaa Allah...


Info Berkaitan: