12,000 Kediaman Bawah RM200,000 Akan dibangunkan di Sekitar Putrajaya dalam Projek Residensi Prihatin

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Dalam keratan akhbar Berita Harian bertarikh 7 Februari 2021 (Mukasurat 14) ada menyatakan 12,000 Kediaman Bawah RM200,000 Akan dibangunkan di Sekitar Putrajaya dalam Projek Residensi Prihatin.

12,000 Kediaman Bawah RM200,000 Akan dibangunkan di Sekitar Putrajaya dalam Projek Residensi Prihatin
12,000 Kediaman Bawah RM200,000 Akan dibangunkan di Sekitar Putrajaya dalam Projek Residensi Prihatin

Kementerian Wilayah Persekutuan akan melancarkan projek kediaman yang dikenali sebagai Residensi Prihatin merangkumi 12,000 unit rumah di sekitar Putrajaya pada 22 Februari ini.
- Tan Sri Annuar Musa -

Kesemua rumah tersebut akan dibina di beberapa lokasi sekitar Putrajaya  merupakan rumah mampu milik di bawah harga RM200,000. Keutamaan untuk memiliki rumah tersebut diberikan kepada penjawat awam dan golongan muda yang telah berkeluarga.


Berdasarkan hasil tinjauan yang telah dilakukan, ramai golongan muda ingin memiliki rumah sendiri di Putrajaya, namun harga rumah mampu milik ditawarkan di wilayah berkenaan masih dalam kategori mahal.


Sebagai contoh, ramai golongan muda sebelum ini gagal untuk membeli projek terdahulu menerusi Program Rumah Wilayah yang berharga RM300,000. Mereka boleh membuat permohonan untuk membeli rumah yang lebih murah dalam Projek Residensi Prihatin ini.


"Sehari selepas pelancaran projek berkenaan, kita akan buka permohonan melalui portal KWP bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan kediaman berkenaan"

- Tan Sri Annuar Musa -

 

Semoga berita gembira ini sedikit sebanyak akan dapat membantu ramai orang yang tinggal disekitar kawasan Kuala Lumpur dan Putrajaya yang masih belum memiliki kediaman sendiri. 


Nak membeli rumah kena ada ilmu. Sekiranya anda masih takut-takut hendak membeli rumah disebabkan tiada ilmu, saya boleh rekemenkan kepada anda 2 rujukan yang dapat membantu anda membeli rumah murah di bawah harga pasaran. Rujukan yang saya maksudkan ialah: 


Rumah Pertama Paksa Rela
Rumah Pertama Paksa Rela (Klik Di Sini)Ebook Rumah Lelong
Ebook Rumah Lelong (Klik Di Sini)


Kedua-dua rujukan di atas telah dapat membantu ramai orang untuk membeli rumah-rumah murah di bawah harga pasaran melalui pasaran hartanah Subsale (rumah terpakai) dan pasaran hartanah lelong (rumah yang di lelong oleh pihak yang memberi pinjaman disebabkan pemilik asal gagal membayar pinjaman dalam tempoh tertentu). 


Sekian sahaja perkongsian saya pada kali ini, semoga bermanfaat.


Info Berkaitan: