Senarai Rumah Yang Akan Dilelong Oleh LPPSA Pada 31 Julai 2021

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


LPPSA (Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam) sekali lagi akan mengadakan sesi lelongan rumah secara online iaitu pada 31 Julai 2021. Untuk maklumat lanjut, boleh tengok dalam gambar di bawah:


LPPSA akan menganjurkan lelongan rumah Pada 31 Julai 2021

Sekiranya anda baru pertama kali mengunjugi blog ini dan terlepas untuk mengikuti lelongan Rumah LPPSA pada tahun 2020 dan 2021, saya syorkan anda baca post-post yang berkaitan:


Senarai Rumah Yang Akan Dilelong Oleh LPPSA Pada 31 Julai 2021


Berikut merupakan senarai rumah yang akan dilelong oleh LPPSA Pada 31 Julai 2021 nanti.

Senarai Rumah Yang Akan Dilelong Oleh LPPSA Pada 31 Julai 2021
Senarai Rumah Yang Akan Dilelong Oleh LPPSA Pada 31 Julai 2021
Senarai Rumah lelong LPPSA
Senarai Rumah lelong LPPSA
Rumah lelong LPPSA
Rumah lelong LPPSA
Senarai Rumah Yang Akan Dilelong Oleh LPPSA Pada 31 Julai 2021

Dalam lelongan rumah LPPSA pada kali ini melibatkan 2 hartanah di Kuala Lumpur, 1 hartanah di Negeri Sembilan dan 16 Hartanah di Negeri Selangor, buat masa ini.

Kemungkinan akan ada pertambahan lagi dari masa ke semasa. Kena rajin buat semakan.

Berikut pula merupakan dokumen-dokumen yang perlu disediakan semasa hari lelongan dijalankan.

Dalam masa yang sama anda juga dinasihatkan supaya:
  1. Memeriksa hartanah yang ingin dibeli terlebih dahulu
  2. Meminta nasihat daripada pihak guaman mengenai syarat-syarat jualan
  3. Membuat carian hak milik secara rasmi di Pejabat Tanah/atau lain-lain pihak berkuasa yang berkenaan termasuk pemaju sebelum jualan lelong
  4. Harga Belian dan Wang lain yang kena dibayar berkaitan dengan lelongan awam ke atas hartanah tersebut adalah tidak termasuk apa-apa cukai kerajaan yang dikenakan ke atas pembayaran tersebut yang mesti dibayar oleh penawar yang berjaya.

Penafian : Gambaran yang ditunjukkan dalam iklan adalah semata-mata untuk tujuan pengenalan dan maklumat sahaja. Ia tidak dapat memberi sebarang jaminan mengenai ketetapan atau keadaan sebenar hartanah tersebut.

[VIDEO] Sekitar Berlangsungnya Lelongan Rumah Dalam Talian Untuk Rujukan Rakan-rakan Yang Akan mengikuti Lelongan Awam LPPSA pada 31 Julai nanti

Video : Contoh Lelongan rumah secara Dalam Talian yang pertama

Video : Contoh Lelongan rumah secara Dalam Talian yang kedua

Dapat belajar sesuatu setelah melihat kedua-dua video contoh lelongan rumah yang dilakukan dalam talian di atas??

Itulah keadaan lelongan yang berlaku dalam tempoh Pendemik Covid-19 ini. Kebanyakan lelongan berlaku dalam talian sahaja disebabkan kita terikat dengan SOP tidak boleh merentas negeri, tidak boleh merentas daerah, tidak boleh berkumpul beramai-ramai, perlu penjarakan fizikal dan sebagainya.

Sekiranya anda masih takut-takut hendak membeli rumah disebabkan tiada ilmu, saya boleh rekemenkan kepada anda 2 rujukan yang dapat membantu anda membeli rumah murah di bawah harga pasaran. Rujukan yang saya maksudkan ialah: 

Rumah Pertama Paksa Rela (Klik Di Sini)

Ebook RumahLelong (Klik Di Sini)

Kedua-dua rujukan di atas telah membantu ramai orang untuk membeli rumah-rumah murah di bawah harga pasaran melalui pasaran hartanah Subsale (rumah terpakai) dan pasaran hartanah lelong (rumah yang di lelong oleh pihak yang memberi pinjaman disebabkan pemilik asal gagal membayar pinjaman dalam tempoh tertentu). 

Semoga dapat memberi manfaat kepada semua...

Terutamanya kepada rakan-rakan yang masih belum memiliki rumah sendiri... Saya doakan semoga dipermudahkan urusan semua.

In Shaa Allah...

Aamiin...Info Berkaitan: