Contoh Senarai rumah yang akan diLelong oleh pihak LPPSA pada 15 Ogos 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sejak akhir-akhir ini semakin banyak senarai rumah-rumah lelong yang dikeluarkan oleh pihak LPPSA. Ini berikutan LPPSA akan buat sesi lelongan rumah pada 15 Ogos ini.

Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA
Sebahagian daripada Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA
Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA
Sebahagian daripada Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA

Siapa yang masih belum membeli rumah, inilah peluang terbaik untuk anda membeli rumah-rumah lelong yang biasanya mempunyai harga yang jauh lebih murah daripada harga pasaran.

Macamana LPPSA boleh lelong rumah-rumah tersebut?

Macamana Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) boleh lelong rumah-rumah tersebut?

Bukan ker loan LPPSA ni di tolak daripada slip gaji ???

Mustahil ada peminjam yang culas daripada membayar pinjaman..
(Soalan cepu emas)

Mungkin kita perasan, sejak akhir-akhir ini yang ramai penjawat awam yang berhenti kerja dari sector kerajaan.

Ramai juga kakitangan kerajaan yang pencen awal. 
Ada juga yang berhenti kerja kerajaan untuk buka business sendiri.

Jadi, bila pinjaman-pinjaman ini tidak di bayar loan, pihak LPPSA boleh melelong hartanah-hartanah tersebut.

Seperti juga lelongan bank, lelongan LPPSA tetap kena sediakan deposit 10% juga dari harga rezab.

Tak semestinya anda kena jadi kakitangan kerajaan, orang luar pun boleh bid,
yang penting layak buat pinjaman di bank dan ada downpayment tersebut.

Kepada yang berminat untuk membida unit lelongan LPPSA, dari segi financing nanti boleh apply loan di bank seperti biasa. Jika anda kakitangan kerajaan, boleh juga apply guna pinjaman LPPSA.

Gambar di atas merupakan contoh senarai hartanah lelongan LPPSA yang akan diadakan pada 15 ogos ini.

Kalau anda berminat nak tahu tentang step step pembelian rumah lelong, boleh dapatkan panduan lengkap rumah lelong. Siap disertakan Bersama latest case study..
Boleh klik je link di bawah ini....
 

Sebab tu ramai orang kata, ilmu tu penting...
Dengan adanya Ilmu, akan dapat mengubah hidup kita.. 
Dengan adanya Ilmu, akan dapat menambahkan/menggandakan rezeki kita..


BERUSAHALAH UNTUK MENDAPATKAN ILMU YANG DAPAT MENGUBAH HIDUP KITA

Sebab tu kita disarankan supaya berusaha sedaya upada untuk dapatkan ilmu yang boleh mengubah hidup kita. Macamana nak dapatkan ilmu-ilmu tersebut? Kenalah rajin membaca.. Itu sahaja jawapannya. 
Muhamad Anuar Bin Marsib

Info Berkaitan: