PKP Penuh 1-14 Jun 2021 : Cara Jual Barang Yang Terdapat Di Kedai Runcit Berhampiran Rumah Anda ke Oversea

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Malam tadi pihak kerajaan telah pun mengumumkan perlaksanaan PKP penuh diseluruh negara berkuatkuasa pada 1 hingga 14 Jun 2021.

Bila PKP penuh dilaksanakan, secara tidak langsung pergerakan kita akan terbatas. Terdapat sektor-sektor pekerjaan dan perniagaan tertentu sahaja yang dibenarkan untuk beroperasi dalam tempoh 2 minggu tersebut. 

PKP Penuh 1-14 Jun 2021 : Cara Jual Barang Yang Terdapat Di Kedai Runcit Berhampiran Rumah Anda ke Oversea

Pasti ramai yang terjejas sumber pendapatan dalam tempoh tersebut. Lebih membimbangkan lagi sekiranya tempoh PKP penuh tersebut dilanjutkan sekiranya kes Positif Covid-19 terus meningkat seperti sekarang ini yang sudah melebihi 9,000 kes positif baru sehari.

Dalam setiap Musibah Pasti Wujud Peluang

Dalam keadaan kita dilanda musibah, pasti ada peluang. Sebagai contoh, ada seorang suri rumah ni berjaya menjual barang-barang yang terdapat di kedai runcit berhampiran dengan rumah beliau ke luar negara. Contohnya:
  • Minyak Yu Yi 1botol harga RM11.00, dijual ke luar negara pada harga RM88.42
  • Keropok keping 1kg harga RM15.00, dijual ke luar negara pada harga RM147.97
  • Milo 3 In 1 harga RM13.80, dijual ke luar negara pada harga RM180.97
  • Junk food SUPER RING berharga RM9 untuk 3 pack besar, dijual ke luar negara pada harga RM84.22
  • Teh Boh Cameron harga RM4.80, dijual ke luar negara pada harga RM32.55
  • Mee Magi harga di Malaysia RM4.00, dijual ke luar negara pada harga RM63.06
  • Gula-gula Hacks harga di Malaysia RM2.20 sebungkus, dijual ke luar negara pada harga RM30.51
  • Mamee Monster harga di Malaysia RM3.50, dijual ke luar negara pada harga RM52.04
  • Serbuk kari 25g harga di Malaysia RM1, dijual ke luar negara pada harga RM9.32
  • Old Town White Cofee Hazelnut harga di Malaysia RM16.00, dijual ke luar negara pada harga RM80.88
  • AliCafe harga di Malaysia RM19.00, dijual ke luar negara pada harga RM120.00
  • Ikan Bilis harga di Malaysia RM100.00/2kg, dijual ke luar negara pada harga RM260.00/2kg
  • Dan banyak lagi (Boleh tengok lebih banyak contoh dalam gambar-gambar di bawah)

Antara makanan Malaysia yang laku di eBay
Antara makanan Malaysia yang laku di eBay



Jual ALICAFE

Perbandingan harga AliCafe di pasaran Malaysia dan dijual dalam pasaran ebay
Perbandingan harga AliCafe di pasaran Malaysia dan dijual dalam pasaran ebay

Jual Ikan Bilis

Perbandingan harga ikan bilis di pasaran Malaysia dan dijual dalam pasaran ebay
Perbandingan harga ikan bilis di pasaran Malaysia dan dijual dalam pasaran ebay

Jual Beg Ikea

Jual Beg Ikea di ebay pada harga USD2.40 (RM9.60) - 11 Unit Sold
Jual Beg Ikea di ebay pada harga USD2.40 (RM9.94) - 11 Unit Sold


Jual Minyak Rambut Brylcreem

Jual minyak rambut Brylcreem dalam pasaran ebay pada harga USD21.90 (RM90.80) - 34 Unit Sold
Jual minyak rambut Brylcreem di ebay pada harga USD21.90 (RM90.80) - 34 Unit Sold

Jual Garam Himalaya

Jual Garam Himalaya di ebay pada harga USD16.90 (RM69.97) - 13 Unit Sold

Jual DVD Lagu kanak-kanak
Jual DVD Lagu kanak-kanak di ebay pada harga USD22.90 (RM94.81) - 9 Unit Sold

Jual OXY Cover

Jual OXY Cover di ebay pada harga USD335.00 (RM1400.30) / 5 tube - 44 Unit Sold

Jual Kopi Tongkat Ali

Jual Kopi Tongkat Ali di ebay pada harga USD18.90 (RM78.25) - 14 Unit Sold

Jual Scaboma Lotion

Jual Scaboma Lotion di ebay pada harga USD15.99 (RM66.20) - 12 Unit Sold

Jual Susu Tepung Similac

Jual Susu tepung Similac di ebay pada harga USD78.80 (RM326.23) - 4 Unit Sold

Jual YOKO YOKO

Jual YOKO YOKO di ebay pada harga USD39.00 (RM161.46) - 9 Unit Sold

Jual Snek Julie's Love Letter di ebay pada harga USD39.90 (RM165.82) - 2 Unit Sold

Jual Mamee Monster di ebay pada harga USD29.90 (RM123.79) - 3 Unit Sold

Jual Bam Serai di ebay pada harga USD20.88 (RM86.44) - 2 Unit Sold

dan banyak lagi..

Sebenarnya ada ramai orang kita yang senyap-senyap buat 4-5 angka walaupun secara part time. Salah seorang daripada adalah Puan Dila, Dia adalah seorang surirumah saja. Masih boleh jana pendapatan bila ada ilmu.

Apa perlu anda buat?
  1. Senaraikan produk yang berpotensi dekat Ebay
  2. Tunggu order masuk
  3. Terima bayaran, terus uruskan penghantaran
Nak tahu lebih detail, boleh klik link di bawah


Mereka menjual produk-produk yang mudah didapati di kedai-kedai runcit atau pasaraya di seluruh Malaysia di platform ebay dengan menggunakan matawang USD (US Dollar).



Jual Ragi Je Pun.. Untung Sampai RM32,118

Haaa…Ibu-ibu sekalian…kenal tak ape benda ni? Kalau selalu masuk dapur, in Shaa Allah kenal…๐Ÿคช

Ragi yang dijual di ebay. Sumber : Klik Di Sini


Ok…tak nak cakap banyak!…Jom kita kira berapa untung jual benda ni dekat Ebay

  • Harga jual dekat Ebay = $76.99 (~RM318)
  • Harga dekat kedai or Shopee = RM25
  • Ebay & Paypal Fee (15%) = $11.55 (~RM47)
  • Kos pos DHL = RM140

Jadi, untung per unit = RM318 - RM25 - RM47 - RM140 = RM106 / unit


Berjaya dijual 303 unit, total untung RM106 x 303 = RM32,118


Dah cukup sangat nak beli emas dari leher ke kaki….๐Ÿ˜œ


Sebab tu ramai yang cakap best buat bisnes Ebay ni…Untung dia besar…
Kalau kita jual dekat lazada / shopee, mungkin 1 unit boleh untung bawah RM10…Jual kat Ebay, 10 kali ganda untung dia…Kerja lebih kurang sama banyak, tapi untung berbeza.


So anda pun kena ambil peluang ini sebenarnya melainkan anda memang dah level kayangan T20…๐Ÿ˜Ž


Proses Berbisnes Ebay

Sumber : Klik Di Sini


Nak Belajar Cara Berniaga di Ebay??


Boleh dapatkan panduan Export Mudah bermula pada (10/6/2021).

Beli dalam tempoh tersebut untuk melayakkan anda mendapat diskaun sebanyak RM125.

Sila gunakan coupon code : SUPPORTPEOPLE

pada borang tempahan untuk membolehkan anda mendapat diskaun sebanyak RM125.



Kandungan ebook Panduan Export Mudah :- ๐Ÿ‘‡

1. Pendahuluan
2. Pengenalan EBay dan paypal
3. Syarat-Syarat dan keperluan untuk buka akaun ebay
4. Buka akaun ebay dan paypal
5. Ebay vs Shopee Dan Lazada
6. Dropshipping
7. Mindset buat duit dengan ebay
8. Jangan Jual di ebay
9. Spy produk laku percuma
10. Spy produk percuma
11. Spy produk laku berbayar
12. Spy produk laku berbayar 2
13. Strategi pemilihan produk (beginner)
14. Strategi pemilihan produk (long term)
15. Kira untung barang
16. Listing barang ebay
17. Semak order
18. Cara bungkus & pos barang
19. Syarikat kurier
20. Tips syarikat kurier
21. Withdraw paypal ke bank
22. Cancel order
23. Revise negative feedback
24. Open case paypal
25. Naikkan selling limit
26. Hubungi Ebay
27. Strategi Keuntungan berganda
28. Out-of-stock option
29. Beli rumah dan kereta guna duit ebay
30. Penutup
31. Support
32. Update : buat invois paypal
33. Update : uruskan order menggunakan flexipack
34.  Update : Selesaikan masalah akaun kena suspend selepas register sebagai seller ebay

Dan ada lagi tajuk-tajuk yang owner Panduan Export Mudah yang update. Itu untungnya ebook ni. Boleh update tajuk dari semasa ke samasa ๐Ÿ˜

Ini lah sebab kenapa anda perlukan ebook ini. Terdapat banyak ilmu berguna dan anda perlukan ilmu ni untuk jadi businessman yang berjaya di Ebay. ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป
  • HARGA JUALAN MURAH - RM125
  • HARGA ASAL - RM250
  • JIMAT      - RM125
  • KOD DISKAUN -  SUPPORTPEOPLE
  • BERMULA 10 JUN 2021


Macam mana nak spy produk yang laku di ebay secara percuma

Anda nak tahu, macam mana nak spy produk yang laku di ebay secara percuma?

Kalau anda dah ada ebook, boleh terus refer kepada bab 10.

Dalam bab ni ada dikongsi step by step. Macam mana anda nak tengok produk yang seller lain jual.

Tak perlu bayar pun nak guna tools ni. Percuma sahaja di ebay.

Tapi, rugilah kalau tak manfaatkan betul-betul.

Bila dah dapat ebook, sila baca sehingga faham. Sambil tu jenguk-jenguklah kedai ebay anda. Update apa-apa yang patut. ๐Ÿ˜‰


4 Tips untuk geng ebay

Buat Research
Kaji dan pilih niche yang khusus untuk menjual. Jangan jual barang yang sama dengan kaedah yang sama

Tetapkan harga mula bida (starting bid) atau harga tetap (fixed proces) yang terlalu tinggi
Jika produk anda di bida, mulakan dengan harga terendah iaitu harga pasaran dan jangan letak harga rizab

Jenis-jenis yuran
Ambil tahu jenis-jenis yuran di Ebay. Kemudian, tetapkan harga mengikut formula kira untung rugi

Deskripsi produk
Tulis deskripsi barang selengkapnya. Pembeli ebay mahu tahu keterangan lengkap sama ada barang baru, lama, ada kotak, ada jaminan dan sebagainya.

Sumber : Klik Di Sini


3 BULAN JANA 6 ANGKA

Apa anda sedang lalui sekarang, semuanya telah dilalui oleh sahabat ebay kita yang terdahulu.

๐Ÿ‘‰Buka akaun

๐Ÿ‘‰Cari barang ebay

๐Ÿ‘‰Masukkan barang dalam kedai

๐Ÿ‘‰Hantar barang

Semua mereka dah lalui.

Dan hanya yang kental dan konsistent sahaja akan sampai ke puncak ini.

3 bulan sahaja gais,  dapat jana sale hingga 6 angka.


Ini bukan rekaan. 

Dia pun bermula dengan ebook Export Mudah.

Bezanya dia bayar dengan harga RM250. Tapi anda cuma perlu bayar RM125 sahaja.

Content semua sama.


Buktikan! Walau bayar RM125 pun akan dapat result sama macam ni.

Yeahhh...we can do it.


Grab ebook masa Firesale ni memang berbaloi. Jimat RM125


Contoh Testimoni. Sumber : Klik Di Sini




Contoh Testimoni. Sumber : Klik Di Sini

Contoh Testimoni. Sumber : Klik Di Sini

PKP kali ini tak tahulah berapa lama akan selesai. Berdasarkan kes yang semakin meningkat dari sehari ke sehari, nampak gayanya macam lambat lagi baru nak selesai ni.

Dalam tempoh tersebut kita tak boleh nek pergi ke mana-mana.
Apa kata anda cuba jalankan perniagaan ini.
Jual barang yang senang anda nak supply pada orang. Barang yang dah confirm stok ada didepan mata, tapi di jual ke luar negara melalui platform ebay.

P/s : Kalau ada kenalan yang kena buang kerja, student or tengah menganggur, dipersilakan kongsikan info ini kepada mereka biar sama-sama mendapat manfaat.


Info Berkaitan: