Listing Lelong Raya : Melibatkan Lebih 60 Hartanah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Raya ini pastinya ramai orang tak boleh nak keluar ke mana mana akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara.


Bosan-bosan duduk dekat rumah, Jom kita tengok listing rumah lelong yang bilangannya, semakin lama semakin banyak..

Melambak melambak bank lelong rumah secara dalam talian di musim perayaan ini. Macam tahu-tahu jer raya kali ni nak PKP. ;)


Lelongan hartanah paling meriah Bulan Syawal ialah pada 20-22 Mei 2021


Lelongan paling meriah pada kali ini ialah pada 20-22 Mei 2021 melibatkan lebih 60 buah hartanah (Pada 22 Mei sahaja ada lebih 50 hartanah)


Lelongan Hartanah meriah bulan Syawal pada 20-22 Mei 2021
Lelongan Hartanah meriah bulan Syawal pada 20-22 Mei 2021
Sumber : https://www.ngchanmau.com/coming-auction

Dalam senarai tu ada rumah yang baru siap dah kena lelong.
Cantik cantik lagi rumah tu. Unit Masih baru, facilities pun baru ... Tip top condition... Ada juga yang dah terbiar lama .. Ada yang buruk dan ada yang cantik.
Ada Shop Lot, ada Office Premise dan lain-lain.


Lot 1 : Shop Lot
Lot 2 : 3 Units Office Premise
Lot 3 : Shop Lot
Lot 5 : Single Storey terrace House
Lot 6 : Condominium 3 bilik
Lot 7 : Resort Condominium



Lot 23 : Rumah Teres 2 Tingkat
Lot 24 : Rumah Teres 1 Tingkat
Lot 25 : Rumah Banglo 1.5 Tingkat
Lot 26 : Town House 3 bedroom
Lot 28 : Service Apartment
Lot 29 : Service Apartment
Lot 31 : Service Apartment 2 bilik
Lot 32 : Service Apartment 1 bilik
Lot 33 : Service Apartment
Lot 34 : Service Apartment
Lot 35 : Service Apartment
Lot 36 : Service Apartment 4 bilik
Lot 37 : Apartment corner lot


Lot 46 : Apartment 3 bilik
Lot 47 : Apartment
Lot 48 : Apartment 3 bilik

Lot 49 : Apartment 3 bilik
Lot 51 : Apartment 3 bilik
Lot 52 : Apartment
Lot 53 : Apartment
Lot 54 : Apartment
Lot 55 : Apartment
Lot 56 : SOHO
Lot 57 : Apartment
Lot 60 : Shop Unit
Lot 61 : Retail Unit
Lot 62 : Retail Unit
Lot 63 : Shop
Lot 64 : Shop

Dari rumah landed sehinggalah ke unit apartment. Dari harga RM100k hinggalah ke RM800k. Ikutlah kemampuan anda, bergantung kepada budget masing masing.
Jika anda nak bid rumah lelong, perlu ada senarai semak asas seperti berikut:
  1. Wajib ada deposit 10% dari harga rezab.
  2. Perlu semak kelayakkan pinjaman terlebih dahulu.
  3. Pastikan rekod CCRIS cantik, supaya tiada masalah untuk dapatkan loan.

Kalau tak tau macam mana process beli rumah lelong, anda boleh baca rujukan ini -> https://ezy.la/RumahLelong (Baca dulu dan fahamkan betul-betul supaya tidak tersalah langkah) . Pastikan beli rumah lelong ni below market value .. Ada banyak pilihan yang anda ada dalam listing di atas
Sekiranya perlukan bantuan, baca dalam rujukan ini -> https://ezy.la/RumahLelong
Sekiranya anda masih takut-takut hendak membeli rumah disebabkan tiada ilmu, saya boleh rekemenkan kepada anda 2 rujukan yang dapat membantu anda membeli rumah murah di bawah harga pasaran. Rujukan yang saya maksudkan ialah: 

Rumah Pertama Paksa Rela (Klik Di Sini)

Ebook RumahLelong (Klik Di Sini)

Kedua-dua rujukan di atas telah membantu ramai orang untuk membeli rumah-rumah murah di bawah harga pasaran melalui pasaran hartanah Subsale (rumah terpakai) dan pasaran hartanah lelong (rumah yang di lelong oleh pihak yang memberi pinjaman disebabkan pemilik asal gagal membayar pinjaman dalam tempoh tertentu). 


Semoga info-info yang dikongsikan dapat memberi manfaat kepada kita semua…
In Shaa Allah...


Info Berkaitan: