Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Saya Muhamad Anuar Bin Marsib seorang pengusaha Homestay juga merangkap seorang promoter homestay untuk Rangkaian Pak Ya Homestay dan juga seorang  part time "Cleaner homestay"(bila berkesempatan).



Saya mula menceburkan diri dalam bidang ini sejak tahun 2010 dan Alhamdulillah masih bertahan sehingga sekarang.

Sepanjang hampir 8 tahun saya terlibat dalam bidang ini dah merasai pelbagai pengalaman suka-duka. Ada masa rezeki melimpah ruah. Ada masa langsung tak ada orang yang tempah homestay... Ada masa "Poket rasa Tebal"... Ada Masa duit dalam dompet Krik... Krik.... krik..... :(

Waktu ramai pelanggan menempah homestay 

Alhamdulillah... Rasa Suka...

Sebab boleh selesaikan semua perbelanjaan bulanan berkaitan dengan homestay termasuk ada lebihan tunai dalam tangan untuk "buat duit belanja"...

Tapi, Waktu tak ramai pelanggan yang tempah homestay... Atau ketika rezeki sedang Krik... Krik.... krik....

Hati mula rasa gusar...

Kepala mula rasa pening... 

Macamana nak tampung bajet bulanan untuk homestay??... 

Macamana Nak bayar "komitmen" rumah dekat bank??..

Situasi ini sebenarnya turut dirasai oleh ramai pengusaha homestay. Sebab tu ramai kawan-kawan saya yang sama-sama buat homestay sebelum ni....

Sorang-sorang PM Atau Whatsapp saya..





dan lain-lain...


Ohhh... Sebelum tu saya lupa nak bagi tahu...

Sebenarnya saya juga merupakan seorang Part Time blogger 


Bersama Rakan-rakan Blogger sewaktu menyertai Seminar Pelaburan Hartanah Abang Ensem..
Dari kiri : Hadihaizil Din, Saya, Fazrol Amer, Abang Ensem, Beautifulnara, Muhamad Faizal Anuar PJ


Bersama Rakan-rakan Blogger sewaktu menyertai Majlis Sepetang Bersama Blogger 2015..
Saya (dua dari kanan) sedang diapit oleh founder writetowealth.my dan denaihati.com 

Bersama Rakan-rakan Blogger sewaktu menyertai Pertandingan Bowling anjuran best Blogger Network (BBN) dan Lynk.my

Bersama Presiden Persatuan Internet Malaysia (PUIM)
Tuan Gero Azrul -> http://rookiesaham.com

Bersama Tuan Muaz Hadi -> Kerja-Kerajaan.com

Disebabkan saya mempunyai kelebihan sebagai seorang penulis blog, jadi ramai rakan-rakan yang ada homestay minta tolong iklankan homestay mereka di blog saya..

Sebab tu saya boleh tahu... Bila seorang demi seorang rakan-rakan saya tak boleh nak teruskan homestay mereka.. Sebab tak balik modal..

Daripada asal buat homestay (sewa harian), mereka tukar jadi rumah sewa (sewa bulanan)... Lebih terjamin katanya.. Sebab bulan-bulan confirm dapat duit sewa...

Mereka tak yakin dengan pendapatan melalui Homestay... 
Walaupun sewa harian nampak lumayan kalau hari-hari ada orang sewa... Tapi, kalau  sebulan cuma ada 2 atau 3 hari sahaja orang sewa... Nampak macam tak berbaloi... Itu kata mereka...

Disebabkan faktor ini, saya rasa terpanggil untuk menulis sebuah ebook berjudul :

Rahsia Buat Duit Tambah-tambahan Dengan Homestay...


Kandungan Ebook ini ditujukan khusus untuk anda yang mempunyai masalah seperti berikut:

a Anda nak beli Rumah, tapi sayang nak sewakan sebab takut rumah rosak di "kerjakan" oleh penyewa.

a Anda mempunyai sebuah Rumah, tapi tak tahu macamana nak jadikan sebagai homestay?.

a  Anda baru nak beli rumah untuk dijadikan sebagai pelaburan. Dan bercadang untuk jadikan sebagai Homestay

a Anda mempunyai semangat yang tinggi untuk mempunyai sebuah homestay. Tapi takut tak balik modal. 

a   Anda nak buat homestay tapi kos mahal. Jadi, anda nak tahu cara nak kurangkan kos untuk setup homestay...

a   Anda dah ada homestay. Tapi sambutan agak Hambar. Macamana nak bantu untuk mendapatkan pelanggan?

a   Anda dah ada homestay. Tapi dapat pelanggan pada masa-masa tertentu sahaja. Macamana nak dapat duit melalui Homestay ketika tiada pelanggan??..

a   Anda dah ada homestay. Tapi pendapatan melalui homestay terhad. Macamana nak tingkatkan pendapatan melalui homestay?

a   Anda nak tahu sangat macamana nak jadikan homestay sebagai Lubuk Buat Duit Tambah-Tambahan?

a  Anda merupakan suri rumah tangga sepenuh masa yang terfikir untuk membantu suami mencari pendapatan, di samping jaga anak kat rumah..

a  Anda saje-saje nak tambahkan ilmu di dada tentang teknik-teknik cara-cara buat duit Tambah-tambahan dengan Homestay yang saya kongsikan.. Betul ke? Kalau betul, Alhamdulillah..


Ya, ini antara sebahagian isu dan cabaran yang dihadapi oleh pengusaha homestay dan bakal dihadapi oleh anda yang berminat untuk menjadi pengusaha Homestay..

Sebab tu tak mustahil jika ramai pengusaha Homestay kecundang di tengah jalan... Bersemangat pada awalnya dan terpaksa "Stop" di tengah jalan bila pelaburan yang telah dilakukan rasa tidak berbaloi..

Bukan senang nak bertahan dalam bidang ini jika anda tidak tahu rahsianya... Mungkin anda akan berkata " tiada rahsia - rahsianya, ada penyewa homestay dapatlah duit... Tiada penyewa tak dapatlah duit". Adakah anda pasti dengan jawapan anda?

Anda silap!

Ianya tidak seperti yang anda sangkakan..Oleh sebab itulah ebook ini ditulis khas untuk anda. Ianya disediakan khusus untuk membantu orang seperti anda yang sememangnya menginginkan buat duit tambah-tambahan melalui homestay....


Oleh itu...

Banyak kelebihannya memiliki rumah untuk dijadikan sebagai homestay... dan saya percaya disebabkan kelebihan-kelebihan inilah mengapa begitu banyak homestay wujud sejak akhir-akhir ini seumpama cendawan yang tumbuh selepas hujan. Antara kelebihan-kelebihan yang anda dapat sebagai pemilik homestay ialah:

a Rasa sayang dekat rumah takut rumah rosak sekiranya disewakan. Dengan menjadikan rumah sebagai homestay dapat mengelakkan kerosakan rumah disebabkan ia di sewa secara harian

a Hari-hari dapat peluang masuk dan tengok keadaan dalam rumah sendiri (homestay). Sekiranya ada mana-mana bahagian rumah rosak kita tahu dan dapat baiki dengan segera... Lebih-lebih lagi rumah yang masih dalam tempoh warranty.. 

a  Bila-bila masa teringin nak tidur di rumah sendiri (Homestay). Boleh! tak ada sesiapa yang dapat menghalang melainkan ada penyewa pada ketika itu.

a Boleh hasilkan pendapatan pasif secara harian, mingguan atau bulanan 

a   Boleh bawa keluarga tidur dekat homestay kalau bosan duduk dekat rumah yang penuh dengan barang-barang. Biasanya tidur dekat Homestay lebih selesa berbanding di rumah yang kita sedang tinggal sekarang.

a Boleh pelbagaikan sumber pendapatan melalui Homestay yang ramai orang tidak tahu!! Dalam ebook ini saya kongsikan secara Eksklusif 7 daripadanya..


Setuju atau tidak dengan kenyataan di bawah?




Oleh itu, peranan anda jadikan persaingan sebagai "PELUANG" kepada anda untuk mempelbagaikan sumber pendapatan...

Terus berfikiran secara Positif!!

Jangan sempitkan pemikiran dengan menjadikan persaingan sebagai halangan...

Saya pernah melalui sendiri pengalaman tersebut... Sebab tu saya berani kata...

Aktiviti mengemas Pak Ya Homestay 1 di Batu Gajah perak



Aktiviti Mengemas Pak Ya Homestay 1 (Rumah Teres 1 Tingkat)

Aktiviti mengemas Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak

Aktiviti Mengemas Pak Ya Homestay di Seri Iskandar Perak.

Aktiviti Mengemas Pak Ya Homestay 2 di Batu Gajah Perak
Aktiviti Mengemas Pak Ya Homestay 2 (Rumah Lot Tepi 1 Tingkat)

Kalau niat anda untuk menjadi pengusaha Homestay semata-mata nak glamour baik rentikan.... Anda tak perlu baca ebook ini!

Tapi, kalau niat anda nak jadi pengusaha homestay sebab nak tambah pendapatan... Dan nak pelbagaikan pendapatan Tamba-tambahan... Ebook ini memang sesuai sangat untuk anda..



Harga ebook ini cuma RM27 sahaja....

Ya!!! Hanya RM27 sahaja untuk ilmu 'Live' Set Up, Handle Homestay  & Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay.. In Shaa Allah sangat-sangat berbaloi untuk anda memilikinya..

Feedback Orang Ramai terhadap saya sebagai pengusaha Homestay juga sebagai "Cleaner Homestay"

Abang Ensem

Langkawi Bajet Guest House




Sebenarnya ada banyak lagi testimoni-testimoni macam ni... 
Tapi bila cari-cari tak jumpa...
Kesilapan saya sebab tak sempat nak rekod.. saya kongsikan setakat mana mana yang dapat saya "selongkar"... inilah hasilnya...

Apa yang terkandung dalam Pakej Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay?

a Panduan untuk memilih Lokasi rumah untuk dijadikan sebagai Homestay. Tersilap pilih lokasi rumah semakin tinggi kebarangkalian untuk tak dapat penyewa..

a Panduan Untuk setup Homestay

a Pengurusan Homestay

a Strategi-strategi pemasaran Homestay

a Eksklusif : 7 Cara Bagaimana Menjadikan Homestay sebagai Lubuk Buat Duit



Pakej Ebook ini turut disertakan dengan 4 Bonus Tambahan iaitu: 

Bonus 1 : Ebook 7 Strategi Tambah Wang Saku


Dalam e-book 7 Strategi Tambah Wang Saku ini saya akan kongsikan kepada anda tentang beberapa strategi untuk memperolehi pendapatan pasif iaitu:- 
  • Pelabur yang mendapat faedah melalui simpanan 
  • Usahawan yang mendapat keuntungan bisnes 
  • Pengusaha hartanah yang mengutip kadar sewa setiap bulan 
  • Strategi perniagaan yang membolehkan anda mendapat komisyen yang lumayan. 

Jadi anda boleh praktikkan ilmu-ilmu yang dikongsikan dalam e-book ini untuk membebaskan anda dari belenggu masalah kewangan. 

Bonus 2 : Ebook Belajar Buat Blog

Dalam e-book Belajar Buat Blog terbahagi kepada 7 bab kesemuanya iaitu:
  • Bab 1 : Nak buat blog tentang apa?
  • Bab 2 : Langkah-langkah buat blog dengan blogspot
  • Bab 3 : SEO Nadi Kekuatan Blog
  • Bab 4 : Buat duit dengan blog
  • Bab 5 : Rahsia Buat Duit Dengan Affiliate
  • Bab 6 : Rahsia buat duit melebihi 4 angka diinternet
  • Bab 7 : Rumusan dan penutup 
Lepas baca ebook ini, anda akan tahu betapa besarnya pengaruh blog dan sangat sesuai untuk membantu mempromosikan homestay anda

Bonus 3 : Real Case Study : List Kecil Income Besar


Real Case Study : Bagaimana menjana Komisyen Jualan RM2,*** dalam masa 14 hari

Anda boleh praktikkan strategi yang dikongsikan dalam e-book ini untuk membantu anda menghasilkan pendapatan tambahan yang lumayan.


Bonus 4 : Ebook Mencari Sumber Pendapatan Diinternet

Ebook Mencari Sumber pendapatan di internet setebal 115 Muka Surat ini,  mengandungi info yang padat tentang langkah asas yang perlu anda tahu untuk menjadi seorang usahawan internet.. Pastinya anda tidak akan rugi membaca ebook ini!



Jadi, kenapa anda perlu tunggu Lagi! 
Dapatkan Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay sekarang berserta dengan 4 BONUS yang turut disediakan.



Link download Ebook Akan diberikan selepas tempahan anda disahkan..

"Peringatan : Produk ini bukan buku fizikal, tetapi ebook berformat .pdf yang boleh didownload dan dibaca di komputer anda."
MUHAMAD ANUAR BIN MARSIB
Penulis Ebook 
"Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay"
http://myhomestay4u.net
http://myhomestay4u.com


P/s: Laman jualan ini Disokong oleh -> Sistem Onpay.my