TIPS MUDAH UNTUK NAIKKAN SALES 5 KALI GANDA

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


Cuba anda tengok gambar di bawah ni...

Apa kaitan gambar ini dengan tajuk post saya pada kali ini?


Nesting

Jawapannya ialah...

Nesting


Tips ni encik Azman share dalam ebook beliau yang bertajuk Master Sales Cycle..


En Azman pernah jual Takaful dulu. Teknik ni banyak En Azman gunakan untuk dapatkan prospek. 


Nesting ni bermaksud bersarang. 


Bermaksud kita kena jadikan sesuatu tempat tu lubuk kita. Port kita yang kita selalu pergi sampai semua orang kenal kita kat situ. 


En Azman terangkan melalui satu kisah. Baru senang anda faham. 


En Azman ingat dulu, En Azman baru rekrut ahli baru. Ahmad nama dia. 


Setiap minggu kami ada Weekly Aktiviti Review (WAR). Kat sini kita akan check aktiviti seminggu. Apa yang kita buat sebelum ni, apa result.  


Kalau takde result, macam mana nak baiki. Akhir WAR nanti, akan ada Action Plan apa nak buat untuk seminggu akan datang. 


Masuk minggu ni, sudah 3 minggu berturut turut Ahmad tak dapat buat closing. 


Bila En Azman tanya. Pergi ke mana minggu ni? 

Dia jawab ke Rantau Panjang. 


Minggu sebelum ni? 

Ke Pasir Mas 


Dua minggu sebelum ni? 

Ke Tanah Merah.  


Kat sini baru En Azman perasan, apa masalah dia. Dia tak buat Nesting. 

Jadi En Azman sarankan dia buat Nesting. 


Dalam banyak-banyak tempat tu, kat mana kau paling selesa nak pergi? En Azman tanya dia 


En Azman selesa pergi ke rantau panjang. Jawab Ahmad. 


Okay sekarang ni, aku nak kau pergi ke Rantau Panjang sahaja. Tiap tiap hari. 

Tapi kau kena ada strategi. 


Kau kena sarapan di tempat yang sama 

- Warung Nasi Lemak Kak Dah 


Kau kena makan tengahari di kedai yang sama 

- Restoran Selera Kampung 


Kau kena minum petang di kedai yang sama 

- Kopitiam Sedap Sengoti  


Kau kena solat zohor di masjid sama 

- Masjid At Taqwa 


Dan last sekali solat asar di masjid sama 

- Masjid As Solehin 


Start hari ni ko kena pergi rantau panjang hari hari dan makan kat kedai kau senarai tu. Tiap tiap hari. 



Apa tujuan? 

Nak suruh orang kenal! 


Kenapa orang tak nak beli dgn kau? 

Sebab orang tak kenal pon kau. 


Kenapa orang tak kenal? 

Sebab kau tak familiar pon kat tempat tu.  


Sebab tu kena makan tempat sama, solat tempat sama. 


Hari pertama, mungkin kau tak kenal sapa - sapa pon, dan orang pon tak kenal kau. 


Hari kedua, kau akan perasan. Ada 2 3 orang muka yang sama. 


Semalam dia dah datang, hari ni datang lagi. Dia ni mungkin pelanggan tetap kedai Warung Kak Dah 


Hari ketiga, dia datang lagi. Dia akan mula familiar dengan ko. Tuan kedai pun mungkin dah mula perasan ko tiap tiap hari datang. Masa bayar makan tu, cuba berbual – bual dgn tuan kedai. 


Hari keempat, kau mungkin dah boleh angkat tangan kat pelanggan tetap. Dia dengan kau dah macam ada satu ikatan. Rasa macam kenal.  


Hari kelima, dah boleh mula tegur sapa dah. “abang, hari-hari abang makan sini, kerja kat mana bang?” Atau kau mungkin dah boleh duduk semeja. 


Selebihnya, proses jualan akan mudah berlaku. 


Prospecting akan mula berlaku. Sekali pun dia tak jadi customer kita. Next mungkin dia boleh jadi referral, boleh jadi COI, atau boleh jadi agent kita nanti. 


Jelas? 


Itu baru step pertama. 


Bila kita faham prospecting ni. Menjual akan jadi sangat seronok. Menjual akan jadi sangat mudah, nampak semulajadi. 


Silap kita bila nak menjual, kita nampak sangat nak menjual. 

Ini yang prospek tak suka. 


Kita sendiri pun tak suka kalau ada orang datang nak jual sesuatu kat kita. .


Sebab tu, proses menjual ni kena semulajadi. Tak nampak nak menjual.  


Silap kita, masa nak menjual bawak flyers tebal tebal jumpa orang. Kalau meniaga penapis air, silap-silap penapis air pon korang angkut. 


Sapa-sapa tengok pon lari tau tak. 


Jangan bawa flyers. Jangan bawa bisnes kad. Jangan bawa poster. Datang dengan tangan kosong. “Be Naked” 


Ni tak, pergi kat orang bawak flyers. Pastu cakap “bang, pinjam 5 minit”. Kalau kau mintak, orang takkan bagi! 


Bagi dia kenal kau, orang familiar dengan kau, selesa dengan kau. 


Next step aku akan ajar macam mana nak buat supaya orang yang cari kau dan nak beli dari kau. Bukan kau nak jual tapi dorang yang nak beli. 


Itu saranan En Azman pada Ahmad.


Bermula segera, fikirkan kat mana kita nak bina dominasi. 


Ambil satu tempat untuk kita bina dominasi dan kita mulakan kerja membina reputasi disana. Satu hari nanti satu pekan akan kenal kita, dan pada masa itu sales akan datang kepada kita seperti turunnya hujan dari langit.


Ini baru satu tips, dan satu tips ini sahaja pun sudah cukup untuk bawa sales 5 angka sebulan kepada sesiapa pun yang nak membina kerjaya dalam jualan.


Nak tips lagi?


Ada beratus tips lain yang lagi power dari tips ni, semuanya En Azman bongkarkan dalam ebook beliau.


Labur sedikit duit RM129

labur masa dan tenaga 

bina sales yang besar yang berpanjangan 


apalah sangat RM129?

depan mata poknik nampak kawan2 poknik bina sales 7 angka sebulan hasil dari tips dalam ebook ini.


bukan sorang tapi ramai

4-5 orang bina 7 angka sebulan 

berpuluh orang bina 6 angka sebulan

5 angka dah tak boleh kira dah sebab ramai sangat.

.

Klik sini segera untuk dapatkan ebook ini sebelum jualan ditutup >>>  



Konsep Nesting ini boleh juga anda apply dalam produk digital atau servis perkhidmatan.


Tapi dalam produk digital kita kumpul prospek dalam satu kolam kemudian tabur  seberapa banyak "umpan" dalam kolam tersebut.


Dan kita sendiri boleh tengok dan pantau sendiri hasilnya melalui statistik-statistik yang ditunjukkan oleh sistem yang kita gunakan.


Sebagai contoh, boleh tengok contoh statistik hasil jualan produk di dalam dan luar negara yang telah dilakukan oleh usahawan tempatan: 


Contoh hasil Jualan Produk Tempatan


Contoh hasil jualan produk antarabangsa


Saya rasa cukup setakat ini sahaja perkongsian saya pada kali ini.

In Shaa Allah, kita jumpa lagi di lain waktu.


Info Berkaitan: