Apa Itu "Affiliate Marketing"?

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Sebelum ini ramai yang bertanya kepada saya... Apa Itu "Affiliate Marketing"?

..

Masih ramai rupanya yang belum tahu tentang affiliate Marketing.. Dan seperti kita semua sedia maklum, ramai orang lebih mengetahui tentang Dropship berbanding Affiliate.

..

Disebabkan itu, saya rasa terpanggil untuk berkongsi sedikit info berkaitan dengan Affiliate marketing atau pemasaran affiliate ini.


Apa Itu "Affiliate Marketing"?
Apa Itu "Affiliate Marketing"?

"Affiliate Marketing" ialah teknik memasarkan produk orang lain (dipanggil 'vendor') dan anda akan dapat komisyen apabila produk itu berjaya dijual melalui link affiliate anda.


Mengapa Perlu Buat Affiliate Marketing?


 • Komisyen yang lumayan biasanya antara 50% hingga 100% daripada harga jualan
 • Tidak perlu mencipta produk atau memiliki produk sendiri. Tolong jualkan produk orang lain sahaja dan dapat komisyen
 • Tidak perlu buat servis selepas jualan. Servis selepas jualan akan diuruskan oleh pemilik produk atau vendor dengan pelanggan.
 • Menggunakan kos yang rendah sehingga tanpa kos. Tapi berpotensi untuk mendapakan keuntungan yang besar.
 • Perniagaan yang boleh dimulakan dengn serta merta


Mengapa Perlu Buat Affiliate Marketing?


Contoh laman web yang ada menyediakan Program Affiliate di Malaysia:


Di Malaysia sahaja terdapat banyak laman web yang ada menyediakan Program Affiliate. Tinggal pilih sahaja produk mana yang sesuai untuk kita promosikan selari dengan minat dan kesungguhan kita untuk mempromosikannya. Nak pilih produk fizikal atau digital terpulang kepada citarasa anda.


Rahsia bina bisnes affiliate super terbongkar!


Berdasarkan pengalaman Tuan Edmund Loh (Super Affiliate) sejak tahun 2005 sehingga kini beliau telah menjana komisen daripada pelbagai platform affiliate di luar negara seperti ClickBank, JVZoo, WarriorPlus, dan lain-lain. Dalam masa yang sama, beliau juga turut menjadi top affiliate dalam pasaran Malaysia.


Video Tuan Edmund Loh

Biodata Tuan Edmund Loh. Bukti -> Klik Di Sini


Salah satu Bukti Pendapatan Beliau dalam Akaun WarriorPlus (Affiliate luar negara)

Menerusi salah satu laman web beliau, beliau ada kongsikan cara menjalankan "Affiliate Marketing" dengan betul, iaitu:

 • Teknik Memilih Produk Affiliate
 • Teknik Menulis Review Power
 • Affiliate Business Setup
 • Page Builder Tanpa HTML
 • Teknik B_ _ _ _
 • Pemasaran E_ _ _  Untuk Tingkatkan Conversion
 • Teknik mencari pelanggan untuk Produk Affiliate
 • + Modul Misteri dan BonusDapatkan di sini => https://internetmarketingmalaysia.com/mk/

Promo Istimewa! Gunakan Kupon Diskaun 30%: MAC2022Klik pada link ini => https://internetmarketingmalaysia.com/mk/


Kemudian masukkan Kod Kupon MAC2022 seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah untuk membolehkan anda mendapatkan Diskaun sebanyak 30%.

Gunakanlah peluang yang ada ini dengan sebaiknya untuk mencari sumber pendapatan tambahan. Kalau orang lain boleh buat, In Shaa Allah tak mustahil kita juga mampu melakukannya.

Pertama sekali kena cari ilmu
Kedua laksanakan ilmu yang telah diperolehi
Ketiga Berdoa dan bertawal kepada Allah S.W.T
Keempat "Jalan terus", ulang semula perkara pertama, kedua dan ketiga
Kelima "Jalan terus", ulang semula perkara pertama, kedua dan ketiga
Keenam "Jalan terus", ulang semula perkara pertama, kedua dan ketiga
Sehingga berjaya.
Jangan sesekali berputus asa 

Sekian sahaja perkongsian saya pada kali ini..

Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (25) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (33) Hartanah Lelong (15) Homestay (135) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (9) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (17) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (8) ilmu pelaburan hartanah (16) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (5) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (3) lelong (21) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (38) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (72) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (3) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (2) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)