Siapa sangka TERSONTOT juga akhirnya 😒😒

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera..

Penyontot-penyontot dah kembali!!!

Ini yang dapat saya gambarkan bila melihat rakan-rakan Dan kenalan saya yang kerugian ratusan hingga ribuan ringgit setelah menyertai pelaburan XXX..

Dalam pelaburan tersebut mereka dijanjikan dengan pulangan yang cukup lumayan setelah melabur dengan modal yang kecil dalam tempoh masa tertentu..

Pelaburan tersebut nampak lancar pada permulaannya..
Modus operandinya melalui group whatsapp.. 
Dalam group tersebut, admin akan update plan-plan pelaburan...
Melabur pada sekian-sekian tarikh dengan modal sekian-sekian, kemudian akan dapat pulangan sebanyak sekian-sekian pada tarikh sekian-sekian.

Kemudian mereka update bukti bayaran pada setiap hari seperti yang dijanjikan..

Pada mulanya memang saya tak percaya langsung dengan pelaburan tersebut!!

Beberapa kali saya bercakap dengan isteri saya... 
"Mana ada pelaburan dalam dunia ni yang boleh menjangkakan keuntungan sekian-sekian dalam tempoh masa sekian-sekian"


Lebih-lebih lagi pelaburan yang melibatkan saham, emas, oil and gas, dan pertanian. Sebab kesemua pelaburan tersebut ada graf turun naiknya. Dan agak mustahil boleh memberikan keuntungan pelaburan sehingga 1000% 

Itu pendirian saya pada mulanya..

Tapi bila tengok kenalan isteri update bukti-bukti bayaran yang mereka terima... 
Sharp.. 
On Time.. 
Tanpa miss...

Menjadikan pendirian dah sedikit goyah...

Masa tu cuma perhati dari jauh lagi...
Isteri saya yang mulakan tindakan awal untuk menyertai pelaburan bersama partner beliau... 
Isteri saya guna satu ID, partner beliau guna satu ID yang lain..


Pendaftaran SSM PITD Enterprise
Pendaftaran SSM PITD Enterprise

URL Laman web PITD - Private International Trade Dubai - http://www.pitd.asia/ 

Pelaburan isteri saya kali pertama dengan modal RM260, dapat pulangan RM988... 
Alhamdulillah.. dapat seperti yang dijanjikan..
Untung hampir 4 kali ganda... Atau ROI dalam pelaburan hampir 400%..

Masa ni pendirian saya dah jadi semakin goyah...
"Kalau saya join sekali melabur bersama isteri saya, tentu cepat sikit saya dapat capai impian kewangan saya" Bisik hati kecil saya
Maklumlah saya ada banyak impian kewangan atau sasaran yang ingin dicapai antaranya:
Masa ni dah start nak cuba-cuba...
Saya fikir modal yang perlu dikeluarkan pun tak ada lah sebanyak mana..
Jadi, kalau ditakdirkan rugi pun sedikit sahaja..

Lalu saya pun setuju nak join isteri ambil satu plan pelaburan....

===================================
🌐 *PITD INVESTMENT*🌐 *OIL AND GAS  TRADE MARKET*

πŸ‡²πŸ‡Ύ _PLAN VALIDATION_ πŸ‡¦πŸ‡ͺ
πŸ”› *_23/06/2020 (1:00am)_*
πŸ”š *_24/06/2020 (12:00am)_*

 *_πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️31/07/2020(10:00am to 12:00pm)_*

 πŸ’° *CAPITAL=RM140* (UAE 127.07)πŸ“Š
 πŸ’° *DIVIDEN=RM2350* (UAE 2017.73)πŸ“Š
 πŸ’± *TOTAL=RM2490* (UAE 2137.93)πŸ“Š

*✒️INVESTORS LIST*
*πŸ†”
*πŸ†”

πŸ” _*60 SHARES AVAILABLE*_πŸ”

🏧 *_BANK DETAILS_* 
πŸ“ *HLB*
🏦 *27901007459* 🏦
πŸ’³ *PITD ENTERPRISE* πŸ’³                   
⛔ *NO IBG TRANSFER* 
⛔ *REMARK YOUR RESIT*
===================================

Modal RM140 dalam tempoh satu bulan lebih dapat pulangan pelaburan sebanyak RM2490.00

Mula-mula niat cuma nak ambil satu share sahaja..
Lepas tu dah mula fikir rasa rugi dengan hanya satu share..
Tambah lagi share..

Masa tu ingatkan cukuplah percubaan yang pertama ini...
kalau ditakdirkan rugi pun tak ada lah banyak mana..

Tapi... Bila tengok puan isteri ambil share yang seterusnya..

===================================
🌐 *PITD INVESTMENT*🌐 *GOLD TRADE MARKET* πŸ‡²πŸ‡Ύ _PLAN VALIDATION_ πŸ‡¦πŸ‡ͺ πŸ”› *_24/06/2020 (1:00am)_* πŸ”š *_25/06/2020 (12:00am)_* *_πŸ…ΏπŸ…Ύ️06/08/2020(10:00am to 12:00pm)_* πŸ’° *CAPITAL=RM150* (UAE 128.86)πŸ“Š πŸ’° *DIVIDEN=RM2630* (UAE 2259.38)πŸ“Š πŸ’± *TOTAL=RM2780* (UAE 2388.25)πŸ“Š *✒️INVESTORS LIST* *πŸ†” *πŸ†” πŸ” _*60 SHARES AVAILABLE*_πŸ” 🏧 *_BANK DETAILS_* πŸ“ *HLB* 🏦 *27901007459* 🏦 πŸ’³ *PITD ENTERPRISE* πŸ’³ ⛔ *NO IBG TRANSFER* ⛔ *REMARK YOUR RESIT*
===================================

Modal RM150, dapat keuntungan pelaburan RM2780

Masa ni dah mula rambang mata...
Perasaannya sama macam kita window shopping secara Online...
Cuma kali ni dalam bentuk pelaburan! dan boleh memberi keuntungan hampir 2000%!!

Dalam nak tak nak... Ambillah juga share... Tumpang nama puan isteri dan partner beliau..

Pelaburan isteri kali kedua dengan modal RM130, dapat pulangamn RM512... Alhamdulillah.. juga dapat seperti yang dijanjikan..

Masa ni tahap kepercayaan saya jadi semakin tinggi..
Kalau sebelum ni tunggu puan isteri update plan pelaburan, baru saya buat pertimbangan nak ambil atau tak...

Tapi pada ketika ini, saya yang tak sabar nak tahu plan pelaburan apa yang menarik pada hari tersebut?

Lalu, saya pun ambillah beberapa plan pelaburan lagi....

===================================
🌐 *PITD INVESTMENT*🌐 *OIL AND GAS MARKET* πŸ‡²πŸ‡Ύ _PLAN VALIDATION_ πŸ‡¦πŸ‡ͺ πŸ”› *_25/06/2020 (1:00am)_* πŸ”š *_26/06/2020 (12:00am)_* *_πŸ…ΏπŸ…Ύ️23/07/2020(10:00am to 12:00pm)_* πŸ’° *CAPITAL=RM150* (UAE 128.77)πŸ“Š πŸ’° *DIVIDEN=RM2190* (UAE 1880.07)πŸ“Š πŸ’± *TOTAL=RM2340* (UAE 2008.84)πŸ“Š *✒️INVESTORS LIST* *πŸ†” *πŸ†” πŸ” _*60 SHARES AVAILABLE*_πŸ” 🏧 *_BANK DETAILS_* πŸ“ *HLB* 🏦 *27901007459* 🏦 πŸ’³ *PITD ENTERPRISE* πŸ’³ ⛔ *NO IBG TRANSFER* ⛔ *REMARK YOUR RESIT*

===================================

lagi....

===================================
🌐 *PITD INVESTMENT*🌐 *REAL ESTATE TRADE MARKET* πŸ‡²πŸ‡Ύ _PLAN VALIDATION_ πŸ‡¦πŸ‡ͺ πŸ”› *_26/06/2020 (1:00am)_* πŸ”š *_27/06/2020 (12:00am)_* *_πŸ…ΏπŸ…Ύ️03/08/2020(10:00am to 12:00pm)_* πŸ’° *CAPITAL=RM200* (UAE 171.70)πŸ“Š πŸ’° *DIVIDEN=RM3250* (UAE 2790.06)πŸ“Š πŸ’± *TOTAL=RM3450* (UAE 2875.90)πŸ“Š *✒️INVESTORS LIST* *πŸ†” Ara ➡️ 4 share *πŸ†” Kak Jie ➡️ 1 share *πŸ†” Badariah ➡️ 3 share *πŸ†” Dzul ➡️ 2 share πŸ” _*8️⃣7️⃣ SHARES AVAILABLE*_πŸ” 🏧 *_BANK DETAILS_* πŸ“ *HLB* 🏦 *27901007459* 🏦 πŸ’³ *PITD ENTERPRISE* πŸ’³ ⛔ *NO IBG TRANSFER* ⛔ *REMARK YOUR RESIT*


===================================

dan Lagi...

===================================
🌐 *PITD INVESTMENT*🌐 *AGRICULTURE MARKET* πŸ‡²πŸ‡Ύ _PLAN VALIDATION_ πŸ‡¦πŸ‡ͺ πŸ”› *_27/06/2020 (1:00am)_* πŸ”š *_28/06/2020 (12:00am)_* *_πŸ…ΏπŸ…Ύ️13/07/2020(10:00am to 12:00pm)_* πŸ’° *CAPITAL=RM120* (UAE 103.17)πŸ“Š πŸ’° *DIVIDEN=RM1200* (UAE 1031.68)πŸ“Š πŸ’± *TOTAL=RM1320* (UAE 1134.85)πŸ“Š *✒️INVESTORS LIST* *πŸ†” Anie ➡️ 1 share *πŸ†” Samer ➡️ 1 share πŸ” _*9️⃣ SHARES AVAILABLE*_πŸ” 🏧 *_BANK DETAILS_* πŸ“ *HLB* 🏦 *27901007459* 🏦 πŸ’³ *PITD ENTERPRISE* πŸ’³ ⛔ *NO IBG TRANSFER* ⛔ *REMARK YOUR RESIT*



===================================

Huhuhu...
...


Contoh Bukti Bayaran PITD Enterperise
Contoh Bukti Bayaran PITD Enterperise
Contoh Bukti Bayaran PITD Enterperise

EPISOD DUKACITA BERMULA

Pada tanggal 28 Jun 2020, bayaran keuntungan pelaburan sudah tidak lagi seperti biasa...

Ramai yang dah "berbunyi" dalam group whatsapp sebab tak dapat bayaran "on time" seperti yang dijanjikan..


Dari sehari ke sehari, keuntungan pelaburan yang dijanjikan tidak juga masuk ke dalam akaun seperti biasa..

Krik.. krik... Krik...
Krik.. krik... Krik...
Asyik bunyi cengkerik sahaja...

Untuk makluman, dalam pelaburan ini kami guna dua nama (ID) sahaja...
Tapi pelabur yang mengambil bahagian adalah seramai 6 orang.
4 orang lagi hanya tumpang nama sahaja, termasuk saya... 
Dengan erti kata lain kami berenam kena SONTOT SECARA BERJEMAAH..
Ni kes "You Jump I Jump!!"
Huhuhu...


Kerugian kami dalam nama (ID) Pertama


GROUP SR🌹
TARIKH PULANGAN
πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ 26/6/2020 HINGGA 20/9/2020πŸ‘‡πŸ»

DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 1/7/2020
MODAL : RM140
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 5/7/2020
MODAL : RM150
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 13/7/2020
MODAL : RM120
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 23/7/2020
MODAL : RM750
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 31/7/2020
MODAL : RM980
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 1/8/2020
MODAL : RM300
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 3/8/2020
MODAL : RM800
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 6/8/2020
MODAL : RM750

πŸ†” :
NO ACC :
JENIS BANK : Maybank Berhad
NAMA PENUH :
NO TEL : 
TOTAL MODAL : RM3990




Kerugian kami dalam nama (ID) kedua

GROUP SR🌹
TARIKH PULANGAN
πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ 26/6/2020 HINGGA 20/9/2020πŸ‘‡πŸ»

DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 28.6.2029
MODAL : rm130
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 6.7.2020
MODAL : rm400
*DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :*14.7.2020
MODAL : rm300
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ : 20.07.2020
MODAL: rm450
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 01.08.2020
MODAL: rm300
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 01.09.2020
MODAL: rm150
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 05.08.2020
MODAL: Rm420
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 16.7.2020
MODAL: rm130
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 11.08.2020
MODAL: rm390
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 13.07.2020
MODAL: 150
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 09.07.2020
MODAL: 280
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 05.08.2020
MODAL: rm280
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 26.08.2020
MODAL: rm140
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 25.07.2020
MODAL: rm750
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 12.08.2020
MODAL: rm140
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 13.07.2020
MODAL:  rm150
DATE πŸ…Ώ️πŸ…Ύ️ :* 28.7.2020
MODAL: rm140


πŸ†” :
NO ACC :
JENIS BANK : bank islam
NAMA PENUH : D
NO TEL :
TOTAL MODAL : RM4700

Jumlah kerugian kami sepanjang menyertai pelaburan ini ialah sebanyak
RM3990 + RM4700 = RM8690

Gila kan?
Bagi duit pada PENYONTOT free-free macam tu sahaja..

Selama ni ingatkan mustahil saya boleh kena SONTOT...
Tak sangka, terkena sontot juga akhirnya...

Nak buat macam mana, jangan dikenang perkara yang dah lepas...
Benda dah jadi pun... Tak guna disesali lagi...

Cuma jadikanlah kisah ini (Real Story) sebagai pengajaran untuk kita semua..

Berikut merupakan sedikit nota yang dapat saya kongsikan kepada anda, supaya anda tidak menjadi mangsa skim cepat kaya yang seterusnya..


Skim Cepat Kaya
Skim Cepat Kaya (Sumber : BNM)

Contoh-contoh Skim Cepat Kaya
Contoh-contoh Skim Cepat Kaya (Sumber : BNM)

Laporkan kepada badan Berkuasa Terbabit terhadap kes Skim Cepat Kaya
Laporkan kepada badan Berkuasa Terbabit terhadap kes Skim Cepat Kaya (Sumber : BNM)

Skim Cepat Kaya : Pengambilan Deposit Tanpa Lesen
Skim Cepat Kaya : Pengambilan Deposit Tanpa Lesen (Sumber : BNM)

Skim Cepat Kaya : Bentuk Deposit Tanpa Lesen
Skim Cepat Kaya : Bentuk Deposit Tanpa Lesen (Sumber : BNM)

Sebagai pengajarannya...

Sebelum nak menyertai sebarang pelaburan, sila pastikan kita ada buat "Black and White" secara dokumentasi sebagai langkah berjaga-jaga atau jaminan di kemudian hari..

Nak lebih selamat lagi, pergilah melabur dekat bank atau institusi kewangan yang berlesen. Dah tentu ada prosuder dan dokumentasi yang lebih meyakinkan..

Apa itu pelaburan?
Apa itu pelaburan? (Sumber : BNM)

Semoga Bermanfaat.


Sila Kongsikan info ini kepada rakan-rakan anda, supaya tiada lagi yang menjadi mangsa kepada skim cepat kaya ini!!

AWAS!! Saya difahamkan mereka ada buat banyak group whatsapp untuk memperdayakan mangsa. Group Whatsapp yang isteri saya dan partner beliau sertai merupakan salah satu daripadanya..  


Info Berkaitan: