18 koleksi surat perjanjian popular sebagai Langkah Berjaga-jaga daripada menjadi mangsa "SONTOT"

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Ekonomi Dunia sekarang sudah semakin bergoyang. Berdasarkan kepada keadaan yang pernah berlaku sebelum ini, semasa berlaku kemelesetan ekonomi seperti ini akan ada sesetengah pihak yang cuba mengambil kesempatan.


  • Masih ingat lagikah kisah SONTOT dalam pelaburan emas delay yang pernah menggembarkan seluruh negara?
  • Ataupun... ingat lagikah kisah Saham Pak Man Telo? (Saya masih kecil lagi pada wak tu ini)

Tidak mustahil kejadian-kejadian seperti itu boleh berulang kembali pada tahun 2020 ini..

Justeru itu, dalam apa juga perniagaan/pelaburan yang akan kita ceburi dalam masa terdekat ini walaupun dengan kawan baik sendiri, adalah dinasihatkan supaya lebih berhati-hati dan mengambil langkah berjaga-jaga. 

Seperti yang berlaku dalam kes "SONTOT EMAS", kebanyakan yang terjebak dengan Emas Sontot dan emas delay adalah berpunca daripada kawan karib..

Bukan isu kawan makan kawan... Tapi kebanyakannya melibatkan isu "You Jump, I Jump".. tapi tak sangka pulak tersalah Jump.. 

Semenjak itu, ramai yang mengambil langkah selamat dengan mewujudkan surat perjanjian..

Asal sahaja ada urusan yang melibatkan pinjaman, pengumpulan wang atau pembayaran secara ansurans perlu adanya surat perjanjian..

Sebab itu, kalau anda perasan sekarang ni dah ada 18 jenis surat perjanjian yang popular cariannya di Malaysia.

Yang menariknya surat-surat perjanjian ni ada di tulis dalam Bahasa Melayu.. eloklah tu.. supaya kita dapat sama-sama memahami terma dan syarat dengan lebih jelas..

Berikut saya senaraikan 18 koleksi surat perjanjian popular..

18 koleksi surat perjanjian popular

18 koleksi surat perjanjian popular
18 koleksi surat perjanjian popular

Anda boleh dapatkan kesemua 18 Koleksi Surat Perjanjian Popular ini dengan klik pada link download di bawah

1. Surat Perjanjian Sambung Bayar Kenderaan [Download]

2. Surat Perjanjian Sewa Kedai [Download]

3. Surat Perjanjian Sewa Kenderaan [Download]

4. Surat Perjanjian Sewa Rumah [Download]

5. Surat Perjanjian Wang Simpanan Kutu [Download]

6. Surat Kontrak Pekerja [Download]

7. Surat Perjanjian Baiki Barangan [Download]

8. Surat Perjanjian Beli Kenderaan [Download]

9. Surat Perjanjian Consignment Barang [Download]

10. Surat Perjanjian Katering Sajian Makanan [Download]

11. Surat Perjanjian Kontrak Pengilangan Produk [Download]

12. Surat Perjanjian Pelaburan Perniagaan [Download]

13. Surat Perjanjian Pembinaan Website [Download]

14. Surat Perjanjian Penggunaan Barang [Download]

15. Surat Perjanjian Pinjaman Kewangan Cagaran [Download]

16. Surat Perjanjian Pinjaman Kewangan Tunai [Download]

17. Surat Perjanjian Rakan Kongsi Perniagaan [Download]

18. Surat Kebenaran Bawa Kenderaan [Download]

Download kesemua 18 Surat Perjanjian Popular -> [[Download]]

Macam tak percayakan?

Sekarang ni sampai nak main kutu pun sebaiknya perlu ada surat perjanjian.. Supaya tiada anak-anak kutu yang "culas" untuk membayar duit kutu pada setiap bulan.
Kata orang lebih baik sediakan payung sebelum hujan.. 
Cukuplah pengalaman kena sontot sebelum ini... Tak nak lagi "pisang berbuah" untuk kali yang ke seterusnya.

Ada tak yang berminat nak dapatkan salah satu daripada surat perjanjian di atas?

Kalau ada, klik sahaja link dowload yang saya berikan di atas..

Kesemua contoh surat perjanjian ni kenalan saya yang buat.. Bukan saya yang buat! saya cuma tolong kongsikan sahaja untuk kebaikan kita bersama... 


https://shamsuddinkadir.onpay.my/order/form/ebook-buat-duit-moratoriumcovid19-c/56

Sumber : Klik Di Sini


Tips perancangan kewangan dalam tempoh Moratorium:
  1. Selesaikan Hutang Kad Kredit (sekiranya ada) -> ezy.la/KadKredit
  2. Usahakan Tambah Pendapatan secara Part Time -> ezy.la/KerjaPartTime
  3. Usahakan untuk melabur dalam pasaran Saham (Peluang untuk membali Saham-saham yang jatuh harga) -> ezy.la/SeriKandiSaham
  4. Kumpul modal untuk membeli rumah Lelong/Subsale bermula pada bulan Oktober nanti (selepas sebulan tamat tempoh moratorium Covid-19) -> ezy.la/RumahPertama 

Semoga Bermanfaat.

Nota : Sila sampaikan atau kongsikan maklumat ini kepada rakan-rakan anda, supaya semua orang lebih berhati-hati dan berjimat cermat semasa menggunakan wang tunai yang ada dalam tangan.

Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (25) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (33) Hartanah Lelong (15) Homestay (135) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (9) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (17) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (8) ilmu pelaburan hartanah (16) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (5) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (3) lelong (21) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (38) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (72) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (3) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (2) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)