#Viral : Senarai Harga Kurma-Kurma Premium Tahun 2022

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 


Sebelum ini saya ada kongsikan kisah sahabat saya, Pok Nik yang akan membawa masuk 12 tan Kurma Ajwa Jumbo Terbaik Madinah Gred AAA ke Malaysia. Sekiranya anda ketinggalan membaca kisah tersebut, boleh membacanya di sini -> Doakan Semoga Dipermudahkan Urusan Sahabat Saya Membawa Masuk Ke Malaysia 12 Tan Kurma Ajwa Dari Madinah


Sambil mengikuti perkembangan Pok Nik bersama dengan kurma-kurmanya, ada pula sahabat saya yang lain bernama Haji Hashim juga sedang viral kisah beliau bersama kurma-kurmanya. Jadi, sekarang ini rupanya saya sedang bersahabat dengan 2 orang saudagar Kurma.

Terdapat 5 jenis Kurma Premium yang dijual oleh Haji Hashim iaitu Kurma Ajwa Aliyah Premium, Kurma Ajwa Sultan Premium, Kurma Ajwa Al-Safa Premium, Kurma Mariami Premium, Kurma Safawi Premium yang masing-masing terdiri daripada 4 dan 5 size iaitu VIP 5Kg, Large 5Kg, 1kg, 500g dan 250g.


Harga bagi Kurma Ajwa Aliyah Premium dan Kurma Ajwa Al-Safa Premium  lebih mahal berbanding Kurma Ajwa Sultan, Kurma Mariami Premium dan Kurma Safawi Premium disebabkan saiz, jenis dan kualiti kurma tersebut.


1) KURMA AJWA ALIYAH PREMIUM


Kurma Ajwa Aliyah premium mempunyai 3 jenis pilihan kotak dengan berat yang berbeza iaitu 1kg berharga RM90, 500g berharga RM50 dan 250g berharga RM25. Manakala untuk pembelian secara borong ada 2 saiz/jenis Kurma iaitu VIP (5Kg) RM300 dan LARGE (5Kg) RM250.  


Senarai Harga Kurma Ajwa Aliyah Premium mengikut berat

Senarai Harga Kurma Ajwa Aliyah Premium mengikut berat


2) KURMA AJWA AL-SAFA PREMIUM


Kurma Ajwa Al-Safa premium mempunyai 3 jenis pilihan kotak dengan berat yang berbeza iaitu 1kg berharga RM90, 500g berharga RM50 dan 250g berharga RM25. Manakala untuk pembelian secara borong ada 2 saiz/jenis Kurma iaitu VIP (5Kg) RM300 dan LARGE (5Kg) RM250.  


Senarai Harga Kurma Ajwa Al-Safa Premium mengikut berat
Senarai Harga Kurma Ajwa Al-Safa Premium mengikut berat


3) KURMA AJWA SULTAN PREMIUM (SAIZ AA)


Kurma Ajwa Sultan premium (Saiz AA) mempunyai 2 jenis pilihan kotak dengan berat yang berbeza iaitu 1kg berharga RM60, 500g berharga RM40 dan 250g berharga RM20. Manakala untuk pembelian secara borong VIP (5Kg) boleh diperolehi pada harga RM220.  


Senarai Harga Kurma Ajwa Sultan Premium mengikut berat
Senarai Harga Kurma Ajwa Sultan Premium mengikut beratDaripada Saidatina Aisyah R.Anha bahawa Nabi SAW bersabda :


إِنَّ فِي عَجْوَةِ الْعَالِيَةِ شِفَاءً - أَوْ إِنَّهَا تِرْيَاقٌ - أَوَّلَ الْبُكْرَةِ


Maksudnya : “Sesungguhnya pada kurma Ajwah ‘Aliyah itu ada ubat penyembuh atau ia merupakan ubat penawar bagi racun, apabila dimakan pada awal pagi.” 

[HR Muslim (2048)]


Sumber Hadis : Muftiwp.gov.my


4) KURMA MARIAMI PREMIUM


Kurma Mariami premium juga mempunyai 3 jenis pilihan kotak yang masing-masing mempunyai berat yang berbeza iaitu 1kg berharga RM60, 500g berharga RM30 dan 250g berharga RM16. Manakala untuk pembelian secara borong ada 3 saiz/jenis Kurma iaitu JUMBO (5Kg) RM250, LARGE (5Kg) RM200 dan AA (5Kg) RM180.  
Senarai Harga Kurma Mariami Premium mengikut berat

Design Kotak Kurma Mariami Premium yang Eksklusif Sangat Sesuai Untuk Dijadikan sebagai Cenderahati
Design Kotak Kurma Mariami Premium yang Eksklusif Sangat Sesuai Untuk Dijadikan sebagai Cenderahati

5) KURMA SAFAWI PREMIUM


Sama seperti Kurma Mariami premium, Kurma Safawi Premium juga mempunyai 3 jenis pilihan kotak yang masing-masing mempunyai berat yang berbeza iaitu 1kg berharga RM50, 500g berharga RM28 dan 250g berharga RM15. Manakala untuk pembelian secara borong VIP (5Kg) boleh diperolehi pada harga RM200 dan AAA (5Kg) boleh diperolehi pada harga RM180. Senarai Harga Kurma Safawi Premium mengikut berat


Daripada Saad bin Abi Waqqas R.A:

مَنْ أَكَلَ سَبْعَ تَمَرَاتٍ مِمَّا بَيْنَ لَابَتَيْهَا حِينَ يُصْبِحُ، لَمْ يَضُرَّهُ سُمٌّ حَتَّى يُمْسِيَ

Maksudnya : “Sesiapa yang memakan pada waktu pagi tujuh biji kurma, yang ditanam antara dua bebatuan hitam, tidak akan memberi mudarat kepadanya sebarang racun sehinggalah petang.”

 [HR Muslim (2047)]

Sumber Hadis : Muftiwp.gov.myPasti ada yang tertanya², kurma Ajwa, Mariami, Safawi dan banyak lagi. Rasanya macam mana? Ada beza ke kurma ni? Bukan sama je ke kurma ni? Tiap seorang pasti punya citarasa dan kesukaan kurma masing². 


Jom sama-sama kita kenali jenis-jenis kurma..🧐


1.KURMA AJWA ALIYAH

✅ Berat : 5kg, 1kg, 500g, 250g

✅ Kualiti: PREMIUM 

🌴 Kurma Ajwa Aliya Kurma Ajwa yang terbaik kerana di tanam di tanah haram Madinah, di kawasan tanah tinggi. Biasanya ladang di kawasan ini di kelola golongan Habib, keturunan Rasulullah. Rasulullah juga pernah menanam sendiri pokok kurma ajwa ini di tanah haram bernama ‘Awali untuk memerdekakan Salman Al Farisi RA. Kebiasaannya ramai yang mencari kurma ajwa aliyah kerana asbab ini.

🌴 Rasanya tak telalu manis, tak terlalu kering dan tak terlalu basah. Tapi yang pastinya, kurma inilah yang Rasululullah s.a.w berkata “Siapa yang makan 7 biji kurma Ajwa setiap pagi, tidak akan memudaratkannya pada hari itu racun dan sihir” (Sohih Bukhari dan Muslim)


2. KURMA MARIAMI

✅ Berat: 5kg, 1KG, 500g, 250g

✅ Kualiti: PREMIUM 

🌴 Piarom(Maryami), juga dikenali sebagai kurma Mariami atau ‘kurma coklat’, dapat dikatakan sebagai salah satu jenis kurma semi-kering yang PALING LAZAT di dunia.

🌴 Kurma Mariami mempunyai rasa dan rupa yang unik dan dianggap salah satu jenis kurma yang paling mahal.


3. KURMA SAFAWI

✅ Berat: 5kg, 1KG, 500g, 250g

✅Kualiti: PREMIUM 

🌴Safawi ini berasal dari kota yang penuh berkat iaitu Madinah Al Munawwarah. Ia adalah buah kurma yg berkualiti tinggi dan antara kurma yang terbaik di dunia selain kurma ajwa.

🌴Kulitnya kering namun isi buahnya agak lembab dan bertekstur lembut. Warna dan rasanya yang lazat hampir sama dengan kurma ajwa, akan tetapi bentuknya mirip kepada kurma mariami.

Takkan tahu jer...  Meh pm cepat². Jadikan kurma sebagai makanan harian... Kualiti Premium, harga dijamin puas hati... 😍😍😍


Kurma Ajwa merupakan kurma kegemaran Nabi Muhammad S.A.W 😍

Daripada Saad bin Abi Waqqas bahawa Nabi SAW bersabda :

مَنْ تَصَبَّحَ بِسَبْعِ تَمَرَاتٍ عَجْوَةً، لَمْ يَضُرَّهُ ذَلِكَ الْيَوْمَ سُمٌّ، وَلَا سِحْرٌ

Maksudnya : “Sesiapa yang memakan tujuh biji kurma Ajwah pada waktu pagi, tidak akan memberi mudarat sebarang racun mahupun sihir kepadanya pada hari tersebut.”
[HR al-Bukhari (5445) dan Muslim (2047)]"Sesiapa yang memakan tujuh biji kurma ‘Ajwah, tiada racun atau sihir dapat memudharatkannya pada hari itu."
 [Sahih al-Bukhari, Kitab at-Thibb, Hadis no: 5779]

Sumber Hadis : Muftiwp.gov.my1001 Manafaat Kurma Ajwa


1. Membekalkan Tenaga Segera.

Kurma Ajwa kaya dengan gula semulajadi seperti glukosa, fruktosa dan sukrosa yang memberi tenaga dengan segera untuk kercegasan sepanjang hari terutama ketika berpuasa.


2. Meningkatkan Sistem Imunisasi.

Kurma Ajwa adalah penguat imunisasi badan secara semula jadi dan memberikan perlindungan terhadap ancaman penyakit.


3. Sumber Antioksida.

Kurma Ajwa kaya dengan kandungan Selenium, Flavonoid Glycosides yang membekalkan antioksidan kepada tubuh yang boleh kurangkan risiko anda terkena penyakit kronik.


4. Kurangkan Risiko Sakit Jantung

Kandungan antioksida di dalam Kurma Zaitun secara biologinya dapat meningkatkan kesihatan jantung dan dapat mengurangkan risiko anda terkena serangan jantung.


5. Menurunkan Tekanan Dalam Darah

Amalkan Kurma Ajwa setiap hari dapat mengawal tekanan darah dan bantu buah pinggang berfungsi dengan lebih baik. Ini adalah antara sebab Kurma Ajwa mendapat permintaan yang tinggi di Arab Saudi, Pakistan, India.


6. Membantu Melancarkan Proses Pencernaan & Kurangkan Sembelit

Kandungan serat yang ada dalam Kurma Ajwa berkesan dalam melancarkan sistem pencernaan dan seterusnya membolehkan usus berfungsi dengan lebih baik.


7. Khasiat Untuk Ibu Mengandung & Menyusu.

Kaya dengan zat besi yang tinggi dapat membantu ibu - ibu mencegah amenia. Ia juga bantu para ibu tingkatkan susu badan serta melindungi tubuh mereka daripada penyakit dan jangkitan.

In Shaa Allah....


Daripada riwayat Abu Hurairah R.A bahawa Nabi SAW bersabda :

والعَجوةُ مِنَ الجَنَّةِ، وهي شِفاءٌ مِنَ السُّمِّ

Maksudnya : “Kurma Ajwah itu berasal daripada syurga, dan ia merupakan penawar daripada racun.” 

[HR Ahmad (8037), Al-Tirmizi (2066) dan Ibnu Majah (3455). Ahmad Syakir menyatakan bahawa sanadnya sahih]

Sumber Hadis : Muftiwp.gov.my
BELI SECARA TERUS MELALUI BLOG INI

Anda boleh membuat pembelian terus daripada saya dengan cara mengisi borang tempahan yang disediakan di bawah.


In Shaa Allah, kurma-kurma yang anda pesan akan dihantar dalam tempoh 7 hari selepas bayaran di terima. Terima kasih di atas kesudian anda mendapatkan kurma daripada kami.


Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya menerusi link berikut:


-> https://wassap.my/601138221589/KurmaPremium

BONUS UNTUK PEMBELIAN MANA-MANA KURMA BERJUMLAH RM120 KE ATAS DALAM SATU RESIT MEMBOLEHKAN ANDA DAPAT EBOOK MUDAHNYA 0 KOS MARKETING DENGAN BLOGSPOT SECARA PERCUMA

Bonus yang saya sediakan berupa sebuah ebook bertajuk Mudahnya 0 Kos Marketing Dengan Blogspot ini diberi keutamaan kepada ejen-ejen Dropship dan ejen Affiliate yang terlibat secara langsung dalam pemasaran Kurma-kurma ini. Terutamanya kepada ejen-ejen yang baru nak belajar tentang teknik-teknik pemasaran internet. 

Melalui ebook ini anda akan dapat tahu:
  • Rahsia bagaimana untuk mengumpul database pelanggan sebelum jualan sebenar dilakukan 
  • Rahsia bagaimana nak dapatkan Komisyen 4 angka melalui dropship/affiliate
  • Rahsia bagaimana nak hasilkan "multiple soure income" dalam satu masa. Niat asal nak jual kurma tapi dalam masa yang sama anda juga dapat menghasilkan pendapatan-pendapatan yang lain.
  • Dan lain-lain lagi.

Kesemua rahsia ini ada dibongkarkan dalam ebook Mudahnya 0 Kos Marketing Dengan Blogspot setebal 300 muka surat ini. Sekiranya anda berminat nak tahu dengan lebih detail tentang kandungan ebook ini, anda boleh baca di sini 


Sebelum ini, ebook ini disediakan sebagai bonus kepada pembelian ebook-ebook terbitan Klikjer. Tapi, pada kali ini disebabkan untuk membantu ejen-ejen Dropship dan ejen-ejen affiliate supaya dapat memahami teknik-teknik pemasaran dalam perniagaan online... Jadi, saya jadikan ebook ini sebagai Bonus kepada pembelian berjumlah RM120 ke atas.Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (25) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (30) Hartanah Lelong (14) Homestay (126) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (8) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (16) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (6) ilmu pelaburan hartanah (14) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (5) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (4) lelong (21) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (36) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (71) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (2) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (1) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)