#Viral : Senarai Harga Kurma-Kurma Premium Tahun 2023

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. 


Terdapat 5 jenis Kurma Premium yang dijual oleh Haji Hashim iaitu Kurma Ajwa Aliyah Premium, Kurma Ajwa Al-Safa Premium, Kurma Mariami Premium, Kurma Safawi Premium yang masing-masing terdiri daripada 5 atau 6 pilihan size iaitu 100g, 250g, 500g, 1kg dan 5kg.


Koleksi Kurma Premium Haji Hashim


Harga bagi Kurma Ajwa Aliyah Premium dan Kurma Ajwa Al-Safa Premium  lebih mahal berbanding Kurma Mariami Premium dan Kurma Safawi Premium disebabkan saiz, jenis dan kualiti kurma tersebut.


1) KURMA AJWA ALIYAH PREMIUM


Kurma Ajwa Aliyah premium mempunyai 5 jenis pilihan kotak dengan berat yang berbeza iaitu Kurma Ajwa Premium Aliyah mempunyai 5 pilihan saiz kotak iaitu 100g berharga RM10, 250g berharga RM30, 500g berharga RM60, 1kg berharga RM95, dan 5kg terdapat 2 saiz iaitu VIP dan Large, masing-masing dijual pada harga VIP (5Kg) RM350 dan LARGE (5Kg) RM260.  


Kotak Kurma Ajwa Aliyah Premium 100g

Design Kotak Kurma Ajwa Aliyah Premium yang Eksklusif Sangat Sesuai Untuk Dijadikan sebagai Cenderahati

Kurma Ajwa Aliyah Premium  mempunyai 5 pilihan saiz kotak iaitu 100g, 250g, 500g, 1kg dan 5kg


2) KURMA AJWA AL-SAFA PREMIUM


Kurma Ajwa Al-Safa premium mempunyai 2 jenis pilihan kotak dengan berat yang berbeza iaitu 250g berharga RM30 dan 500g berharga RM33. 


Daripada Saidatina Aisyah R.Anha bahawa Nabi SAW bersabda :


إِنَّ فِي عَجْوَةِ الْعَالِيَةِ شِفَاءً - أَوْ إِنَّهَا تِرْيَاقٌ - أَوَّلَ الْبُكْرَةِ


Maksudnya : “Sesungguhnya pada kurma Ajwah ‘Aliyah itu ada ubat penyembuh atau ia merupakan ubat penawar bagi racun, apabila dimakan pada awal pagi.” 

[HR Muslim (2048)]


Sumber Hadis : Muftiwp.gov.my


4) KURMA MARIAMI PREMIUM


Kurma Mariami premium juga mempunyai 6 jenis pilihan kotak yang masing-masing mempunyai berat yang berbeza iaitu 100g berharga RM9, 250g berharga RM20, 500g berharga RM37, 1kg terdapat 2 saiz iaitu Large dan Super Jumbo yang masing-masing dijual pada harga Super Jumbo (1Kg) RM60 dan LARGE (1Kg) RM40. Manakala saiz 4kg pula dijual pada harga RM220 dan ahir sekali LARGE (5Kg) dijual pada harga RM200.  

 

Kotak Kurma Marimai Premium 100g


Design Kotak Kurma Mariami Premium yang Eksklusif Sangat Sesuai Untuk Dijadikan sebagai Cenderahati


Kurma Mariami Premium VIP mempunyai 6 pilihan saiz kotak iaitu 100g, 250g, 500g, 1kg, 4kg dan 5kg


5) KURMA SAFAWI PREMIUM


Sama seperti Kurma Mariami Ajwa Aliyah, Kurma Safawi Premium juga mempunyai 5 jenis pilihan kotak yang masing-masing mempunyai berat yang berbeza iaitu 100g berharga RM8, 250g berharga RM20, 500g berharga RM33, 1kg berharga RM55, dan 5kg berharga RM185.  


Kotak Kurma Safawi Premium 100g


Design Kotak Kurma Safawi Premium yang Eksklusif Sangat Sesuai Untuk Dijadikan sebagai Cenderahati


Kurma Safawi Premium VIP (Black) mempunyai 5 pilihan saiz kotak iaitu 100g, 250g, 500g, 1kg, dan 5kg


Daripada Saad bin Abi Waqqas R.A:

مَنْ أَكَلَ سَبْعَ تَمَرَاتٍ مِمَّا بَيْنَ لَابَتَيْهَا حِينَ يُصْبِحُ، لَمْ يَضُرَّهُ سُمٌّ حَتَّى يُمْسِيَ

Maksudnya : “Sesiapa yang memakan pada waktu pagi tujuh biji kurma, yang ditanam antara dua bebatuan hitam, tidak akan memberi mudarat kepadanya sebarang racun sehinggalah petang.”

 [HR Muslim (2047)]

Sumber Hadis : Muftiwp.gov.myPasti ada yang tertanya², kurma Ajwa, Mariami, Safawi dan banyak lagi. Rasanya macam mana? Ada beza ke kurma ni? Bukan sama je ke kurma ni? Tiap seorang pasti punya citarasa dan kesukaan kurma masing². 


Jom sama-sama kita kenali jenis-jenis kurma..🧐


1.KURMA AJWA ALIYAH

✅ Berat : 5kg, 1kg, 500g, 250g, 100g

✅ Kualiti: PREMIUM 

🌴 Kurma Ajwa Aliya Kurma Ajwa yang terbaik kerana di tanam di tanah haram Madinah, di kawasan tanah tinggi. Biasanya ladang di kawasan ini di kelola golongan Habib, keturunan Rasulullah. Rasulullah juga pernah menanam sendiri pokok kurma ajwa ini di tanah haram bernama ‘Awali untuk memerdekakan Salman Al Farisi RA. Kebiasaannya ramai yang mencari kurma ajwa aliyah kerana asbab ini.

🌴 Rasanya tak telalu manis, tak terlalu kering dan tak terlalu basah. Tapi yang pastinya, kurma inilah yang Rasululullah s.a.w berkata “Siapa yang makan 7 biji kurma Ajwa setiap pagi, tidak akan memudaratkannya pada hari itu racun dan sihir” (Sohih Bukhari dan Muslim)


2. KURMA MARIAMI

✅ Berat: 5kg, 1KG, 500g, 250g, 100g

✅ Kualiti: PREMIUM 

🌴 Piarom(Maryami), juga dikenali sebagai kurma Mariami atau ‘kurma coklat’, dapat dikatakan sebagai salah satu jenis kurma semi-kering yang PALING LAZAT di dunia.

🌴 Kurma Mariami mempunyai rasa dan rupa yang unik dan dianggap salah satu jenis kurma yang paling mahal.


3. KURMA SAFAWI

✅ Berat: 5kg, 1KG, 500g, 250g, 100g

✅Kualiti: PREMIUM 

🌴Safawi ini berasal dari kota yang penuh berkat iaitu Madinah Al Munawwarah. Ia adalah buah kurma yg berkualiti tinggi dan antara kurma yang terbaik di dunia selain kurma ajwa.

🌴Kulitnya kering namun isi buahnya agak lembab dan bertekstur lembut. Warna dan rasanya yang lazat hampir sama dengan kurma ajwa, akan tetapi bentuknya mirip kepada kurma mariami.

Takkan tahu jer...  Meh pm cepat². Jadikan kurma sebagai makanan harian... Kualiti Premium, harga dijamin puas hati... 😍😍😍


Kurma Ajwa merupakan kurma kegemaran Nabi Muhammad S.A.W 😍

Daripada Saad bin Abi Waqqas bahawa Nabi SAW bersabda :

مَنْ تَصَبَّحَ بِسَبْعِ تَمَرَاتٍ عَجْوَةً، لَمْ يَضُرَّهُ ذَلِكَ الْيَوْمَ سُمٌّ، وَلَا سِحْرٌ

Maksudnya : “Sesiapa yang memakan tujuh biji kurma Ajwah pada waktu pagi, tidak akan memberi mudarat sebarang racun mahupun sihir kepadanya pada hari tersebut.”
[HR al-Bukhari (5445) dan Muslim (2047)]"Sesiapa yang memakan tujuh biji kurma ‘Ajwah, tiada racun atau sihir dapat memudharatkannya pada hari itu."
 [Sahih al-Bukhari, Kitab at-Thibb, Hadis no: 5779]

Sumber Hadis : Muftiwp.gov.my1001 Manafaat Kurma Ajwa


1. Membekalkan Tenaga Segera.

Kurma Ajwa kaya dengan gula semulajadi seperti glukosa, fruktosa dan sukrosa yang memberi tenaga dengan segera untuk kercegasan sepanjang hari terutama ketika berpuasa.


2. Meningkatkan Sistem Imunisasi.

Kurma Ajwa adalah penguat imunisasi badan secara semula jadi dan memberikan perlindungan terhadap ancaman penyakit.


3. Sumber Antioksida.

Kurma Ajwa kaya dengan kandungan Selenium, Flavonoid Glycosides yang membekalkan antioksidan kepada tubuh yang boleh kurangkan risiko anda terkena penyakit kronik.


4. Kurangkan Risiko Sakit Jantung

Kandungan antioksida di dalam Kurma Zaitun secara biologinya dapat meningkatkan kesihatan jantung dan dapat mengurangkan risiko anda terkena serangan jantung.


5. Menurunkan Tekanan Dalam Darah

Amalkan Kurma Ajwa setiap hari dapat mengawal tekanan darah dan bantu buah pinggang berfungsi dengan lebih baik. Ini adalah antara sebab Kurma Ajwa mendapat permintaan yang tinggi di Arab Saudi, Pakistan, India.


6. Membantu Melancarkan Proses Pencernaan & Kurangkan Sembelit

Kandungan serat yang ada dalam Kurma Ajwa berkesan dalam melancarkan sistem pencernaan dan seterusnya membolehkan usus berfungsi dengan lebih baik.


7. Khasiat Untuk Ibu Mengandung & Menyusu.

Kaya dengan zat besi yang tinggi dapat membantu ibu - ibu mencegah amenia. Ia juga bantu para ibu tingkatkan susu badan serta melindungi tubuh mereka daripada penyakit dan jangkitan.

In Shaa Allah....


Daripada riwayat Abu Hurairah R.A bahawa Nabi SAW bersabda :

والعَجوةُ مِنَ الجَنَّةِ، وهي شِفاءٌ مِنَ السُّمِّ

Maksudnya : “Kurma Ajwah itu berasal daripada syurga, dan ia merupakan penawar daripada racun.” 

[HR Ahmad (8037), Al-Tirmizi (2066) dan Ibnu Majah (3455). Ahmad Syakir menyatakan bahawa sanadnya sahih]

Sumber Hadis : Muftiwp.gov.my


Kurma Ajwa Alyah Premium dan Kurma Mariami Premium

BELI SECARA TERUS MELALUI BLOG INI

Anda boleh membuat pembelian terus daripada saya dengan cara mengisi borang tempahan yang disediakan di bawah.


In Shaa Allah, kurma-kurma yang anda pesan akan dihantar dalam tempoh 7 hari selepas bayaran di terima. Terima kasih di atas kesudian anda mendapatkan kurma daripada kami.


Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya menerusi link berikut:


-> https://wassap.my/601138221589/KurmaPremium

PROMOSI : BELI KURMA AJWA (500g)+ KURMA MARIAMI (500g) + KURMA SAFAWI (500g) PADA HARGA RM120 SAHAJA DAN ANDA AKAN DAPAT BONUS EBOOK MUDAHNYA 0 KOS MARKETING DENGAN BLOGSPOT SECARA PERCUMA
Promosi Terkini


Lihat apa yang menariknya dalam promosi pada kali ini..

1) Harga Kurma Ajwa Aliyah Premium (500g) - RM60.00
2) Harga Kurma Mariami Premium (500g) - RM37.00
3) Harga Kurma Safawi Premium (500g) - RM33.00

Jumlah = RM130.00   RM120.00 (Untung RM10)

Kemudian kami tambah lagi Bonus sebuah ebook berjudul Mudahnya Zero Kos Marketing Dengan Blogspot setebal 300 muka surat.

Melalui ebook ini anda akan dapat tahu:
  • Rahsia bagaimana untuk mengumpul database pelanggan sebelum jualan sebenar dilakukan 
  • Rahsia bagaimana nak dapatkan Komisyen 4 angka melalui dropship/affiliate
  • Rahsia bagaimana nak hasilkan "multiple soure income" dalam satu masa. 
  • Dan lain-lain lagi.

Kesemua rahsia ini ada dibongkarkan dalam ebook Mudahnya 0 Kos Marketing Dengan Blogspot setebal 300 muka surat ini. Sekiranya anda berminat nak tahu dengan lebih detail tentang kandungan ebook ini, anda boleh baca di sini 


Tawaran terbaik yang rugi sekiranya anda melepaskannya.

Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (25) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (33) Hartanah Lelong (15) Homestay (135) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (9) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (17) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (8) ilmu pelaburan hartanah (16) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (5) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (3) lelong (21) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (38) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (72) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (3) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (2) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)