Rahsia Kawan Saya Beli 3 Buah rumah Dalam Tempoh Tak Sampai 1 Tahun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ni 1 Oktober 2020 kalau diikutkan secara rasminya tempoh Moratorium dah pun berakhir.. kecuali bagi mereka yang ada menghubungi pihak bank untuk melanjutkan tempoh moratorium tersebut.

Ada kawan Saya ni, waktu moratorium Hari tu dia gunakan peluang dengan cash yang ada untuk beli rumah-rumah murah di bawah harga pasaran..

Berikut merupakan portfolio pelaburan beliau:


Pembelian Rumah pada 25 Ogos 2020

  • Rumah Di Melaka
  • Harga pasaran : RM200,000
  • Beliau beli : RM105,000
  • Peratus Keuntungan 47.50%

Sumber : Klik Di Sini

Pembelian rumah pada 28 July 2020

  • Rumah di Ampang, KL
  • Harga asal (Lihat pada SNP) : RM1,254,240
  • Beliau beli : RM460,000
  • Peratus Keuntungan : 63.32%

Sumber : Klik Di Sini
Sumber : Klik Di Sini


Pembelian rumah pada 23 November 2019

  • Rumah Di Langkawi
  • Harga pasaran : RM200,000
  • Beliau beli : RM112,000
  • Peratus Keuntungan 44.00%

Sumber : Klik Di Sini


Lihat nama yang terdapat dalam ketiga-tiga contract rumah di atas. Nama pembeli yang sama. Bukan nama syarikat yer.. Tapi nama individu.

Seorang individu yang biasa-biasa boleh beli 3 buah rumah dalam tempoh tak sampai satu tahun (Disember 2019 hingga Ogos 2020).

Waktu moratorium macam ni Ada banyak peluang nak beli rumah2 murah... Jauh lebih murah daripada harga pasaran...


Disebabkan ramai yang berminat nak tahu Rahsia kejayaan Kawan Saya Beli 3 Buah rumah di bawah Harga Pasaran dalam Tempoh tak sampai 1 tahun.


Jadi, Saya kongsikan kisahnya..

Anda boleh klik pada pautan-pautan di bawah untuk baca tentang perkongsian pelaburan yang dilakukan oleh rakan saya:









Selepas berakhir tempoh Moratorium, dijangka lebih banyak lagi rumah-rumah yang akan dilelong dalam kategori "Rumah Virgin""Rumah Virgin" di sini bermaksud rumah-rumah yang masih baru dibeli dalam kondisi yang masih Tip-Top, tapi terpaksa dilelong oleh pihak bank atau LPPSA disebabkan pemilik asal tidak mampu nak bayar komitmen pinjaman rumah.

Kebanyakan "rumah Virgin" ini telah pun melalui proses pengubahsuaian dan terdapat peralatan elektrik dan perabot yang ditinggalkan oleh pemilik-pemilik asal seperti Penghawa Dingin, Almari, Dapur, water heater, katil, tilam dan lain-lain. Bergantung kepada rezeki masing-masing.


Siapa yang ada "Cash money" pada ketika ini hasil simpanan daripada duit Moratorium, boleh gunakan peluang ini untuk membeli rumah-rumah murah yang dah siap sedia untuk disewakan atau dijadikan sebagai homestay.

Sebagai contoh, boleh tengok senarai rumah lelong yang terdapat pada pautan berikut:

 

Hmmm... Menarik bukan??...

Sekian sahaja perkongsian saya pada kali ini.