Rahsia Kawan Saya Beli 3 Buah rumah Dalam Tempoh Tak Sampai 1 Tahun

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ni 1 Oktober 2020 kalau diikutkan secara rasminya tempoh Moratorium dah pun berakhir.. kecuali bagi mereka yang ada menghubungi pihak bank untuk melanjutkan tempoh moratorium tersebut.

Ada kawan Saya ni, waktu moratorium Hari tu dia gunakan peluang dengan cash yang ada untuk beli rumah-rumah murah di bawah harga pasaran..

Berikut merupakan portfolio pelaburan beliau:


Pembelian Rumah pada 25 Ogos 2020

 • Rumah Di Melaka
 • Harga pasaran : RM200,000
 • Beliau beli : RM105,000
 • Peratus Keuntungan 47.50%

Sumber : Klik Di Sini

Pembelian rumah pada 28 July 2020

 • Rumah di Ampang, KL
 • Harga asal (Lihat pada SNP) : RM1,254,240
 • Beliau beli : RM460,000
 • Peratus Keuntungan : 63.32%

Sumber : Klik Di Sini
Sumber : Klik Di Sini


Pembelian rumah pada 23 November 2019

 • Rumah Di Langkawi
 • Harga pasaran : RM200,000
 • Beliau beli : RM112,000
 • Peratus Keuntungan 44.00%

Sumber : Klik Di Sini


Lihat nama yang terdapat dalam ketiga-tiga contract rumah di atas. Nama pembeli yang sama. Bukan nama syarikat yer.. Tapi nama individu.

Seorang individu yang biasa-biasa boleh beli 3 buah rumah dalam tempoh tak sampai satu tahun (Disember 2019 hingga Ogos 2020).

Waktu moratorium macam ni Ada banyak peluang nak beli rumah2 murah... Jauh lebih murah daripada harga pasaran...


Disebabkan ramai yang berminat nak tahu Rahsia kejayaan Kawan Saya Beli 3 Buah rumah di bawah Harga Pasaran dalam Tempoh tak sampai 1 tahun.


Jadi, Saya kongsikan kisahnya..

Anda boleh klik pada pautan-pautan di bawah untuk baca tentang perkongsian pelaburan yang dilakukan oleh rakan saya:

Selepas berakhir tempoh Moratorium, dijangka lebih banyak lagi rumah-rumah yang akan dilelong dalam kategori "Rumah Virgin""Rumah Virgin" di sini bermaksud rumah-rumah yang masih baru dibeli dalam kondisi yang masih Tip-Top, tapi terpaksa dilelong oleh pihak bank atau LPPSA disebabkan pemilik asal tidak mampu nak bayar komitmen pinjaman rumah.

Kebanyakan "rumah Virgin" ini telah pun melalui proses pengubahsuaian dan terdapat peralatan elektrik dan perabot yang ditinggalkan oleh pemilik-pemilik asal seperti Penghawa Dingin, Almari, Dapur, water heater, katil, tilam dan lain-lain. Bergantung kepada rezeki masing-masing.


Siapa yang ada "Cash money" pada ketika ini hasil simpanan daripada duit Moratorium, boleh gunakan peluang ini untuk membeli rumah-rumah murah yang dah siap sedia untuk disewakan atau dijadikan sebagai homestay.

Sebagai contoh, boleh tengok senarai rumah lelong yang terdapat pada pautan berikut:

 

Hmmm... Menarik bukan??...

Sekian sahaja perkongsian saya pada kali ini.

Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (25) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (33) Hartanah Lelong (15) Homestay (135) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (9) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (17) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (8) ilmu pelaburan hartanah (16) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (5) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (3) lelong (21) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (38) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (72) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (3) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (2) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)