Contoh Senarai rumah yang akan diLelong oleh pihak LPPSA pada 15 Ogos 2020

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Sejak akhir-akhir ini semakin banyak senarai rumah-rumah lelong yang dikeluarkan oleh pihak LPPSA. Ini berikutan LPPSA akan buat sesi lelongan rumah pada 15 Ogos ini.

Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA
Sebahagian daripada Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA
Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA
Sebahagian daripada Senarai Rumah-rumah Lelong LPPSA

Siapa yang masih belum membeli rumah, inilah peluang terbaik untuk anda membeli rumah-rumah lelong yang biasanya mempunyai harga yang jauh lebih murah daripada harga pasaran.

Macamana LPPSA boleh lelong rumah-rumah tersebut?

Macamana Lembaga Pembiayaan Perumahan Sektor Awam (LPPSA) boleh lelong rumah-rumah tersebut?

Bukan ker loan LPPSA ni di tolak daripada slip gaji ???

Mustahil ada peminjam yang culas daripada membayar pinjaman..
(Soalan cepu emas)

Mungkin kita perasan, sejak akhir-akhir ini yang ramai penjawat awam yang berhenti kerja dari sector kerajaan.

Ramai juga kakitangan kerajaan yang pencen awal. 
Ada juga yang berhenti kerja kerajaan untuk buka business sendiri.

Jadi, bila pinjaman-pinjaman ini tidak di bayar loan, pihak LPPSA boleh melelong hartanah-hartanah tersebut.

Seperti juga lelongan bank, lelongan LPPSA tetap kena sediakan deposit 10% juga dari harga rezab.

Tak semestinya anda kena jadi kakitangan kerajaan, orang luar pun boleh bid,
yang penting layak buat pinjaman di bank dan ada downpayment tersebut.

Kepada yang berminat untuk membida unit lelongan LPPSA, dari segi financing nanti boleh apply loan di bank seperti biasa. Jika anda kakitangan kerajaan, boleh juga apply guna pinjaman LPPSA.

Gambar di atas merupakan contoh senarai hartanah lelongan LPPSA yang akan diadakan pada 15 ogos ini.

Kalau anda berminat nak tahu tentang step step pembelian rumah lelong, boleh dapatkan panduan lengkap rumah lelong. Siap disertakan Bersama latest case study..
Boleh klik je link di bawah ini....
 

Sebab tu ramai orang kata, ilmu tu penting...
Dengan adanya Ilmu, akan dapat mengubah hidup kita.. 
Dengan adanya Ilmu, akan dapat menambahkan/menggandakan rezeki kita..


BERUSAHALAH UNTUK MENDAPATKAN ILMU YANG DAPAT MENGUBAH HIDUP KITA

Sebab tu kita disarankan supaya berusaha sedaya upada untuk dapatkan ilmu yang boleh mengubah hidup kita. Macamana nak dapatkan ilmu-ilmu tersebut? Kenalah rajin membaca.. Itu sahaja jawapannya. 
Muhamad Anuar Bin Marsib

Info Berkaitan:

Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (24) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (32) Hartanah Lelong (15) Homestay (134) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (9) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (17) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (7) ilmu pelaburan hartanah (15) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (4) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (3) lelong (20) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (37) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (71) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (3) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (2) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)