Contoh Senarai Kereta Yang Akan Dilelong pada Bulan Mei 2021

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Semenjak dua menjak ni semakin banyak kereta lelong masuk dalam pasaran. Harga pula murah-murah pula tu, kalau pandai cari.


Ada orang gunakan peluang ini untuk buat "duit tepi", dengan cara beli kereta lelong. Kemudian baiki dan kasi "makeup" sikit kereta tu bagi nampak cantik, dan jual di Carsome.


Beli murah-murah dan jual mahal sikit! Dapat untung dalam beberapa ribu pun "masyuk" juga tu...


Baca di sini -> Real Case Study : Untung 5 Angka Beli Kereta Lelong Dan Di Jual Semula Di CarSome

Jadual Aktiviti Lelongan Rumah Sepanjang Bulan Mei, Jun dan Julai 2021

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Sekarang ni kita dah melangkah ke Bulan Mei 2021, dan pada kesempatan ini sekali lagi saya ingin mengucapkan selamat Hari Pekerja. Semoga terus cemerlang dalam melaksanakan tugas di tempat anda bekerja.


Jangan lupa -> Pemberian Sampul Duit Raya Percuma Sempena Hari pekerja 2021 (Klik Di Sini)


Jadual Aktiviti Lelongan Rumah Sepanjang Bulan Mei, Jun dan Julai 2021


Hampir setiap minggu ada sahaja aktiviti lelongan rumah dijalankan secara online. Nak dapatkan maklumat Tarikh-Tarikh aktiviti lelongan rumah, boleh rujuk dalam jadual di bawah:


Jadual Aktiviti Lelongan Rumah Sepanjang Bulan Mei, Jun dan Julai 2021
Jadual Aktiviti Lelongan Rumah Sepanjang Bulan Mei, Jun dan Julai 2021
Sumber : https://www.ngchanmau.com/coming-auction

Pemilik Asal Rumah Lelong Lambat Keluar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Dalam post kali ini saya nak kongsikan satu lagi cerita tentang hartanah lelong. Siapa yang rajin mengikuti kisah Tuan Shafie Bustan sepanjang terlibat dalam urusan rumah lelong sejak tahun 2006, tentu dah pernah baca kisah-kisah atau situasi seperti ini.


Terdapat bermacam-macam ragam manusia yang beliau terpaksa hadapi sepanjang hampir 15 tahun terlibat dalam bidang ini.. 


Keadaan dalam ruang tamu rumah lelong
Keadaan dalam ruang tamu rumah lelong

Selamat Hari Pekerja dan Pemberian Sampul Duit Raya Percuma....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Hari ini 1 Mei 2021. Saya ambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat menyambut Hari Pekerja kepada anda dan seluruh Rakyat Malaysia.


Terutamanya kepada barisan frontline yang sedang bertungkus lumus pada ketika ini dalam melaksanakan tugas masing-masing dengan penuh dedikasi Dan bertanggungjawab.


Selamat Hari Pekerja
Selamat Hari Pekerja

Peluang Untuk Mendapatkan Keuntungan Melalui Kenaikan Harga Minyak Sawit.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Sekarang ni tengah hangat berita tentang kenaikan harga minyak sawit yang melonjak ke paras tertinggi.


Harga Minyak Sawit Melonjak Naik Sekarang ni
Harga Minyak Sawit Melonjak Naik Sekarang ni
Sumber : Berita Harian Online Khamis, 22 April 2021 (Klik Di Sini)

Dari Short Term Investment Ke Long Term Investment

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Ada banyak jenis pelaburan diluar sana. Ada short term investment dan ada long term investment. 


Short Term Investmen


Biasanya short term investment ini ada risiko yang tinggi berbanding long term investment. Contohnya investment saham atau pun FCPO, mempunyai risiko yang lebih tinggi.

Sumber : https://ezy.la/LaburFCPO

Mangsa Terkini : Peniaga Durian Rugi RM173,182 Sertai Pelaburan Tidak Wujud

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Sebelum ini saya pernah berkongsi beberapa post tentang muslihat-muslihat scammer yang cuba mengambil kesempatan terhadap rakyat Malaysia, terutamanya kepada mereka yang naif terhadap taktik-taktik licik mereka.

Sekiranya anda baru pertama kali mengunjungi blog ini dan terlepas untuk membaca info-info sebelum ini, boleh baca dalam post-post yang saya kongsikan di bawah: