Mangsa Terkini : Peniaga Durian Rugi RM173,182 Sertai Pelaburan Tidak Wujud

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Sebelum ini saya pernah berkongsi beberapa post tentang muslihat-muslihat scammer yang cuba mengambil kesempatan terhadap rakyat Malaysia, terutamanya kepada mereka yang naif terhadap taktik-taktik licik mereka.

Sekiranya anda baru pertama kali mengunjungi blog ini dan terlepas untuk membaca info-info sebelum ini, boleh baca dalam post-post yang saya kongsikan di bawah:


Mangsa Terkini : Peniaga Durian Rugi RM173,182 Sertai Pelaburan Tidak Wujud


Peniaga Durian Rugi RM173182 Sertai Pelaburan Tidak Wujud
Peniaga Durian Rugi RM173,182 Sertai Pelaburan Tidak Wujud
Sumber : Keratan Akhbar Berita Harian, 18 April 2021 (Ahad)


Bila baca keratan akhbar di atas, kita rasa geram....

Rasa geram disebabkan kita dah usaha sedaya upaya untuk berkongsi info-info tentang scammer. 


Tapi, masih ada lagi scammer yang aktif dan masih ada lagi yang menjadi mangsa kepada scammer-scammer ini.


Dan bila tengok nilai kerugian yang dialami oleh mangsa sebanyak RM173,182. Lagilah rasa bertambah geram.. Sebab boleh kena tipu wang sebanyak itu.


Waktu kami kena scam hampir RM9,000 sebelum ini pun dah rasa sakit hati sangat dengan scammer tu.. Siapa yang pernah mengalami sendiri keadaan tersebut, tentu tahu bagaimana perasaannya.


Nasihat saya kepada semua orang.. Sila kongsikan info-info tentang scammer ini kepada ahli keluarga kita, saudara mara kita, rakan-rakan kita dan jiran-jiran kita. Supaya tiada lagi dalam kalangan orang-orang yang kita kenal menjadi mangsa scammer yang seterusnya.


Kalau nak melabur, sila pastikan mereka menyertai pelaburan yang betul.


Sebagai contoh, melabur dalam Pasaran Saham atau FCPO (Future Crude Palm Oil).


Nak mengurangkan risiko kerugian semasa melabur dalam kedua-dua platform ini, sebaiknya dapatkanlah ilmu terlebih dahulu. Jangan main "park duit" sahaja, tanpa ada ilmu atau guru yang dapat membimbing anda. 


Sebagai contoh dalam pelaburan FCPO  .. 


Kontrak Niaga Hadapan Minyak Sawit
Kontrak Niaga Hadapan Minyak Sawit


FCPO adalah singkatan dari Future Crude Palm Oil iaitu pasaran hadapan minyak sawit Malaysia.


FCPO adalah salah satu product di bawah Bursa Malaysia, sebab itu ianya sah di dagangkan.


Ada yang tanya adakah FCPO ni Syariah Compliance ke?

Anda boleh tengok attachment memo dari pihak Bursa Malaysia ini, ianya adalah Syariah Compliance. 


FCPO di Bursa Saham Malaysia
FCPO di Bursa Saham Malaysia Syariah Compliance


Sekiranya anda tak ada masa nak study beribu chart saham di luar sana, anda boleh luangkan masa untuk untuk memahami market behaviour melalui satu chart ini sahaja.


Trading FCPO ini adalah 2 hala ... 

Boleh sell dulu dan buy kemudian .. 

Atau pun boleh buy dulu dan sell kemudian ... 


Jadi, bila market downtrend atau market uptrend, anda boleh buat untung.

Yang penting market tu bergerak. 


FCPO : Keadaan bila market uptrends
FCPO : Keadaan bila market uptrends

FCPO : Keadaan bila market downrends
FCPO : Keadaan bila market Downtrends

1 point di fcpo bersama rm25.

Cuba tengok dalam chart FCPO di atas.

Sehari boleh gerak sehingga 100 point.

Masa trading pun tak lama, cuma lebih kurang 5 jam sahaja sehari.

Tu pun pecah sesi pagi dan sesi petang.


KELEBIHAN FCPO

  • Pulangan untung yang cepat
  • Salah satu produk di bawah Bursa Malaysia
  • Menggunakan waktu Malaysia untuk trade
  • FCPO hanya satu chart, satu counter
  • Dua hala market.
  • Daily Range yang besar


Nak tau info dengan lebih mendalam tentang selok belok FCPO, boleh baca panduan lengkap di bawah ini.

-> https://rumahlelong.onpay.my/order/form/Trading/39


Maklumat yang dikongsikan merangkumi:

  • Teknikal analisis yang mudah difahami
  • Ada cerita berkaitan indicator 
  • Support resistence 
  • Cara buka Trading akaun
  • Cara Key in position dalam market 
  • Teknik mudah untuk kuasai risk management 
  • Risiko GAP dalam FCPO
  • Entry dan Exit Point dalam market 
  • DO AND DON'TS semasa trading
  • Emosi Trader memainkan peranan dalam trading 
  • Pantang larang sewaktu trading 
  • Teknik analisis dan menggunakan indikator utama 
  • 6 teknik trading yang proven dan praktikal 
  • Pengetahuan asas menggunakan WENHUA APK
  • Reminder yang penting untuk trader 
  • Kupasan tentang risk, reward dan ratio di FCPO 
  • REAL CASE STUDY TRADING sebagai panduan  
  • Dari keuntungan FCPO kepada pelaburan hartanah
  • Dan lain-lain


SUPPORT GROUP ada disediakan untuk bakal pelabur FCPO 

-> Rujuk di Sini (Klik)


Sekian sahaja perkongsian saya pada kali ini.

Sekian terima kasih ...


Info Berkaitan: