Sedih... Umur Baru 26 Tahun, dah ada rumah kena Lelong...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Apa anda buat waktu muda begini?? (umur 26 tahun)

Tengah plan nak kawin... Atau sudah pun berkahwin .. 

Atau waktu tu tengah nak sambut kelahiran anak pertama ... 



Dalam PoS menunjukkan Umur Baru 26 Tahun dah ada rumah kena Lelong
Dalam PoS menunjukkan Umur Baru 26 Tahun dah ada rumah kena Lelong

Galleria Equine Park Harga Asal RM270 Ribu sekarang jadi RM157 Ribu.....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Dalam post pada kali ini saya nak kongsikan tentang satu unit rumah lelong di Seri Kembangan, Selangor. Tempat yang mungkin anda pun dah tahu iaitu di Galleria Equine Park. Macam-macam kemudahan ada di kawasan ini...

  • Ada MRT stesen
  • Ada MC Donlads
  • Ada AEON
  • dan terdapat bermacam-macam lagi kemudahan yang boleh di perolehi di kawasan ini.


Galleria Equine Park Seri Kembangan, Selangor siap ada swimming Pool lagi
Galleria Equine Park Seri Kembangan, Selangor siap ada swimming Pool lagi..

Lambakan Hartanah lelong dijangka peningkatan 5000 rumah sebulan selepas moratorium berakhir

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Dalam akhbar Utusan Malaysia semalam ada berita pasal hartanah lelong. Dekat paparan muka depan lagi. Dalam artikel tersebut menyatakan di jangka terdapat peningkatan 5000 unit rumah lelong selepas moratorium berakhir. Dalam pasaran sedia ada sekarang ni pun listing lelong dah bertambah. Lepas moratorium berakhir nanti lagi lah bertambah. Dasyat..

 

Hartanah lelong naik 40% : Dijangka peningkatan 5,000 rumah sebulan selepas moratorium berakhir
Hartanah lelong naik 40% : Dijangka peningkatan 5,000 rumah sebulan selepas moratorium berakhir

Kenapa Beli Rumah tak dapat free gift ???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Pagi ini kita nak borak-borak tentang rumah lelong. Soalan yang biasa di tanya berkaitan dengan rumah lelong ini...


"Kenapa saya beli unit lelong tak de pun free gift ???....

Tak macam gambar yang biasa Encik Shafie Bustan share "  


Contoh free gift yang Encik Shafie Bustan dapat semasa membeli rumah lelong
Contoh free gift yang Encik Shafie Bustan dapat semasa membeli rumah lelong

Cara Tak Nak Rugi Dalam Pasaran Saham (Confirm 100% Tak Rugi Punya)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sekarang ni masih ramai lagi orang-orang kita yang tidak berani untuk terlibat dalam pelaburan saham, disebabkan takut mengalami kerugian. 

Saya pun sebelum ini macam tu juga. Bila tengok ada kawan-kawan yang mengalami kerugian dalam pelaburan saham, terus hatu rasa berbelah bahagi. 

"Kalau aku labur karang... Silap haribulan aku rugi.. Lebih baik simpan jer duit dalam ASB... Lebih selamat... Hujung tahun boleh dapat dividen dan bonus"

Senarai 122 unit lelong Di Bawah CIMB Bank

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Pada kali ini saya nak kongsikan sikit listing lelong dari pihak bank. Kali ini pihak CIMB bank nak lelong lebih kurang 122 unit yang akan di kendalikan oleh 1 pelelong. Sebenarnya ada banyak lagi bank-bank yang lelongkan unit mereka. Nanti kalau ada kesempatan saya akan kongsikan dari masa ke semasa. 


Senarai 122 unit lelong Di Bawah CIMB Bank...


Anda boleh tengok tengok dulu harga rezab setiap unit lelong yang yang ada dalam senarai di bawah. keluasan (Sqt) pun ada dinyatakan di situ. Alamat lengkap pun ada.


Senarai 122 unit lelong Di Bawah CIMB Bank

Serius! Boleh Dapat Harga Lebih Murah daripada Shopee dan Lazada!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Ramai seller di platform eCommerce sekarang mengeluh, sebab seller China start masuk, dan mereka buang harga sampai kita tak larat nak fight. 


Sumber : Klik Di Sini