Galleria Equine Park Harga Asal RM270 Ribu sekarang jadi RM157 Ribu.....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Dalam post pada kali ini saya nak kongsikan tentang satu unit rumah lelong di Seri Kembangan, Selangor. Tempat yang mungkin anda pun dah tahu iaitu di Galleria Equine Park. Macam-macam kemudahan ada di kawasan ini...

  • Ada MRT stesen
  • Ada MC Donlads
  • Ada AEON
  • dan terdapat bermacam-macam lagi kemudahan yang boleh di perolehi di kawasan ini.


Galleria Equine Park Seri Kembangan, Selangor siap ada swimming Pool lagi
Galleria Equine Park Seri Kembangan, Selangor siap ada swimming Pool lagi..


Ada booster ke, banyak booster ker, yang penting sekali adalah harga bagi unit tersebut. Ini adalah unit studio dengan keluasan 450 sqt, yang mana harga launching dulu starting from RM270 ribu macam tu...


Waktu launching dulu memang sold out. Jualan rumah laris macam goreng pisang panas. Tapi malangnya, bila dah ada rumah yang kena lelong.. Kali pertama kena lelong harga RM240 ribu pun tak ada orang berminat untuk beli. 


Kemudian keluar lagi lelongan untuk kali yang kedua, pun tiada pembida. 

Sehinggalah sekarang ini harga rezab dah jadi RM157 ribu.

Perghhhh .... 

Dah jatuh harga RM100 ribu... Banyak tu...

Memang beruntung, siapa yang dapat beli pada harga murah macam ni..


Galleria Equine Park Harga Asal RM270 Ribu sekarang jadi RM157 Ribu
Galleria Equine Park Harga Asal RM270 Ribu sekarang jadi RM157 Ribu



Pelik juga bila tengok pada Proclamation of Sale tu. Loan facilities dah sign pada tahun 2014. Maknanya property ni dah berumur lebih 5 tahun.


Semasa beli dengan harga katakan RM 250 ribu lepas tu discount..

Sekarang ini dah tahun 2021, harga lelong jadi RM157 ribu.

Siapa yang ada modal sekarang ni eloklah beli... 

Harga dah semakin murah tu.. 


Proclamation of Sale Galleria Equine Park
Proclamation of Sale Galleria Equine Park


Paling sedih bila kita tengok pada PoS tu, ada 2 nama buat joint loan semata-mata nak beli soho. Bila unit yang di beli kena lelong, sudah tentu dua-dua orang ni CCRIS rekod teruk, nama boleh kena blacklist..

Tengok pada umur pun muda lagi.. Kita pun tak pasti apa perancangan mereka mas beli rumah dulu? 

Nak duduk sendiri ker?

Atau nak sewa ker ??

Tapi tolonglah sama-sama fikir..


Andai kali ini terjual dengan harga RM160 ribu, peminjam ini kena top up lebih kurang RM100 ribu disebabkan baki loan lebih tinggi dari harga jualan.


Bukan sikit amount tu, RM100 ribu adalah jumlah yang banyak. Kalau mereka ini ada duit, takkan mereka tak bayar monthly loan di bank yang dalam RM1500 sebulan. 


Nasihat saya, dalam pelaburan hartanah ak perlu nak bangga ada loan yang tinggi 


Nak loan sejuta ke .. Dapat buat loan 2 juta ker ... 

Kalau mampu bayar, tak ada masalah . Proceed lah ... 

Tapi kalau sendiri belanja pun paras paras hidung, Itu cari penyakit namanya .... 


Kalau korang nak cari unit lelong murah murah .. 

Boleh masuk link dibawah ini .. 

Mudah saja  ..

PANDUAN LENGKAP BELI RUMAH LELONG 

-> https://ezy.la/RumahLelong

-> https://ezy.la/RumahLelong

-> https://ezy.la/RumahLelong


Setiap apa yang berlaku pasti ada peluang, sama ada kita ambil peluang atau tidak. Terpulang pada diri sendiri.


Selain itu, boleh juga baca panduan-penduan lain yang disediakan di bawah: 


Semoga bermanfaat..

Share kan pada kawan yang lain ... 

Sekian terima kasih ... 


Info Berkaitan: