Menang Rumah Lelong RM117 Ribu dan Jadi Homestay di Cameron Highland Pahang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Dalam post pada kali ini saya nak kongsikan satu lagi Real case Study Sifu Saya tuan Shafie Bustan yang menang rumah lelong di Cameron Highland Pahang pada harga RM117 Ribu.  


Kemudian daripada rumah lelong, sekarang dah pun menjadi sebuah homestay. Macamana? Cantik tak homestay ni?


Menang Lelong RM117 Ribu Jadi Homestay di Cameron Highland Pahang

Dalam tempoh tak sampai setahun dah ada beberapa aset yang dimiliki oleh tuan Shafie Bustan. Kesemua aset tersebut dibeli secara lelong sahaja. Boleh baca "Real Case Study" kejayaan-kejayaan beliau beli rumah lelong di bawah harga pasaran:
Kondisi Rumah Lelong di Cameron Highland yang dibeli pada harga RM117 Ribu

Rumah lelong yang tuan Shafie Bustan menang pada kali ini merupakan apartment medium cost, 3 bilik tidur. Rumah end lot.
Memang rezeki beliau dapat menang rumah End Lot pada harga bawah RM150K.

Kadar sewa rumah ni dalam RM800 khingga RM1000

Keadaan rumah semasa mereka masuk buat kali pertama condition memang cantik. Cuma terdapat banyak sampah dan barang-barang terpakai yang perlu di buang sebahagiannya. 

Terdapat Sampah dalam rumah yang perlu dibuang

Lantai rumah ber'tiles'. built in cabinet semua dah siap.
Rumah ini boleh dikatakan dah complete dengan kelengkapan.
Lepas kemas mana yang patut dah boleh diduduki/disewa.

Lantai Rumah dah siap Tile

Lengkap dengan built in cabinet

Cuma yang peliknya, dekat rumah ni langsung tak ada kipas ataupun aircond. 
Berbeza dengan rumah-rumah lelong yang pernah beliau menang sebelum ini seperti di Lagkawi dapat air cond dan Kipas. Di Ampang KL dapat "hadiah" 4 buah Air Cond. Dan dekat tempat lain, biasanya "benda basic" yang beliau dapat sebagai "hadiah" ialah kipas siling.

Tapi, berbeza dengan rumah pada kali ni langsung tiada kipas siling. 
"Takkanlah pemilik asal atau penyewa sebelum ini sempat melarikan kipas siling sebelum rumah kena lelong?"

Bila tengok pada keadaan cuaca, baru beliau perasan. Suhu Dekat Cameron Highland kan dah memang sedia sejuk. Jadi, orang dekat sini tak perlukan kipas ataupun air cond. ;)

Takper lah tuan Shafie Bustan... Dapat beli rumah dekat tempat peranginan macam Cameron Highland ni pada harga RM117K dah kira untung sangat dah tu. Mana nak dapat rumah harga macam ni. Rumah End Lot pula tu.

Jadi, memang selayaknya beliau digelar sebagai Sifu Rumah lelong. Ilmu yang beliau miliki sangat berharga dan boleh memberi pulangan/keuntungan yang sangat lumayan. Dan yang menariknya beliau ada kongsikan ilmu-ilmu tersebut dalam ebook di bawah:Siapa beli rumah lelong pada waktu waktu ni memang untung. Tapi, ada juga orang yang beli rumah lelong tapi mengalami kerugian. Terbeli rumah pada harga yang lebih mahal daripada harga pasaran.

Sebab tu ilmu sangat penting. Tanpa ilmu, kita akan menanggung kerugian.

Berita gembira untuk anda yang ingin mendapatkan panduan beli rumah lelong tulisan tuan Shafie Bustan.

Ada hadiah cabutan bertuah menanti anda.


Sumber : Klik Di Sini

Pemenang tempat pertama akan menang hadiah wang tunai RM1,000. Kemudian diikuti RM400 untuk pemenang tempat ke2, dan RM250 untuk pemenang tempat ke 3. Pemenang tempat ke 4 hingga ke 7 akan memenangi hadiah penginapan di beberapa homestay milik beliau. Seterusnya pemenang tempat ke 8 hingga ke 10 masing-masing akan memenangi wang tunai sebanyak RM100.

Dekat mana nak dapatkan panduan tersebut?
Anda boleh dapatkan panduan Lelong tersebut, menerusi link di bawah:

Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat. 

Terima kasih kerana sudi membaca..

Info Berkaitan:
Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (25) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (33) Hartanah Lelong (15) Homestay (135) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (9) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (17) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (8) ilmu pelaburan hartanah (16) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (5) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (3) lelong (21) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (38) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (72) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (3) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (2) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)