Video Keadaan Sebenar Dalam Tayar Kereta Yang Dapat Dilihat Dengan Menggunakan Kamera

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Keselematan semasa memandu merupakan satu perkara yang sangat dititiberatkan oleh kerajaan Malaysia pada setiap kali musim perayaan untuk memastikan statistik kemalangan jalan raya dapat dikurangkan.


Video Keadaan Sebenar Dalam Tayar Kereta Yang Dapat Dilihat Dengan Menggunakan Kamera
Video Keadaan Sebenar Dalam Tayar Kereta Yang Dapat Dilihat Dengan Menggunakan Kamera


Pada bahagian kereta, antara perkara paling penting yang perlu diberi perhatian ialah tayar kereta, terutamanya sebelum memandu pulang ke kampung pada jarak yang sangat jauh.


Pastikan tekanan angin pada tayar kereta anda mencukupi!

Pastikan keadaan tayar kereta anda masih lagi berbunga, supaya membolehkan anda memandu dalam keadaan baik, terutamanya ketika cuaca hujan.


Faktor keselamatan pada tayar kereta boleh dikaitkan secara terus dengan NYAWA, sehingga ada satu teka-teki gurauan yang berbunyi:


"Apa perbezaan di antara tayar kereta dengan kondom?

Jika tayar kereta pecah boleh mengakibatkan kehilangan nyawa, tetapi jika kondom pecah boleh mengakibatkan tambah nyawa."


Sebab tu jangan sesekali mengambil sikap mudah terhadap keselamatan tayar kereta. Sentiasa periksa keadaan tayar kereta setiap kali sebelum memulakan perjalanan.


Sempena cuti Perayaan Tahun Baru China esok, jadi saya nak "belanja" satu video tentang keadaan sebenar dalam tayar kereta yang dapat dilihat dengan menggunakan kamera.


Tapi, sebelum itu, jom kita tengok dulu gambar-gambar sebenar dalam tayar kereta mengikut kepada keadaan-keadaan tertentu.  


Gambar Sebenar Keadaan Dalam Tayar Kereta Pada Keadaan biasa

Gambar Sebenar Keadaan Dalam Tayar Kereta Dalam Keadaan Biasa Yang Dapat Dilihat Dengan Menggunakan Kamera
Gambar Sebenar Keadaan Dalam Tayar Kereta Semasa Keadaan Biasa Yang Dapat Dilihat Dengan Menggunakan Kamera

Gambar Sebenar Keadaan Dalam Tayar Kereta Semasa Menghadapi Tekanan Objek
Gambar Sebenar Keadaan Dalam Tayar Kereta Semasa Menghadapi Tekanan Objek
Gambar Sebenar Keadaan Dalam Tayar Kereta Semasa Menghadapi Tekanan Objek Yang Dapat Dilihat Dengan Menggunakan Kamera

Gambar Sebenar Keadaan Dalam Tayar Kereta Semasa Terkena Paku
Gambar Sebenar Keadaan Dalam Tayar Kereta Semasa Terkena Paku
Gambar Sebenar Keadaan Dalam Tayar Kereta Semasa Terkena Paku Yang Dapat Dilihat Dengan Menggunakan Kamera


Semasa tayar kereta terkena paku, keadaan tayar masih berada dalam keadaan baik dan pemandu boleh meneruskan perjalanan dengan syarat tidak terlalu laju dan lebih berhati-hati.

Jangan sesekali cabut paku tersebut, kerana boleh mengakibatkan angin keluar dengan lebih banyak dan cepat sehingga menyebabkan tayar menjadi semakin lembik. 

Keadaan Tayar Kereta Semasa Terkena Paku
Keadaan Tayar Kereta Semasa Terkena Paku 

Dalam masa yang sama, perlu segera mencari bengkel tayar berhampiran supaya dapat mencabut paku tersebut dan melakukan tampalan pada bahagian yang terkena paku. 

Jom kita tengok pula video keadaan sebenar dalam tayar kereta dengan menggunakan kamera.

Video Keadaan Sebenar Dalam Tayar Kereta Yang Dapat Dilihat Dengan Menggunakan Kamera Go Pro


Video keadaan sebenar dalam tayar kereta yang dapat dilihat dengan menggunakan kamera GoPro


Anda dapat belajar sesuatu melalui perkongsian ini?


Sekiranya anda merasakan perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada diri anda dan orang lain, sila kongsikan artikel ini supaya dapat memberi lebih banyak manfaat kepada mereka yang membacanya.


Sekian sahaja perkongsian saya pada kali ini.


Terima kasih kerana sudi membaca.


Info Berkaitan:


Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (25) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (33) Hartanah Lelong (15) Homestay (135) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (9) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (17) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (8) ilmu pelaburan hartanah (16) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (5) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (3) lelong (21) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (38) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (72) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (3) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (2) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)