PKP3.0 : Semoga rakan-rakan pengusaha Homestay dapat terus bersabar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Kepada sahabat-sahabat yang terlibat dengan Bisnes homestay harap dapat terus bersabar.

Harap dapat terus bertahan.


PKP3.0 : Semoga rakan-rakan pengusaha Homestay dapat terus bersabar
PKP3.0 : Semoga rakan-rakan pengusaha Homestay dapat terus bersabar

Pada asalnya pengusaha-pengusaha homestay rasa excited sangat bila pihak kerajaan mengumumkan Tahun Melawat Malaysia 2020.


Dijangka aktiviti pelancongan rancak berjalan diseluruh Malaysia. Sehingga kapasiti hotel yang ada tidak mencukupi untuk menampung kehadiran pelancongan dari dalam dan luar negara.


Disebabkan terlalu excited dengan info tersebut, kami telah mengambil inisiatif untuk mengumpulkan senarai homestay di seluruh Malaysia.


Sehingga kami berjaya mengumpul lebih 2000 senarai homestay.

Sumber : https://ezy.la/SenaraiHomestay


Banyakkan??


Tapi, bila PKP1.0 mula dilaksanakan.. nasib tidak menyebelahi kami.


Situasi yang berlaku pada ketika ini (PKP3.0), ada pemilik Homestay yang telah menjadikan homestay mereka sebagai rumah sewa.


Ada pengusaha yang terpaksa melepaskan homestay mereka. Terutamanya pengusaha yang sewa rumah orang lain untuk dijadikan sebagai Homestay (Sublet).


Ada Juga yang dah jual homestay mereka untuk dijadikan sebagai modal buat Bisnes lain. Untuk survive!

Walauapapun yang berlaku, hidup tetap perlu diteruskan.

Perut seisi keluarga tetap perlu diisi.


Beginilah keadaan yang sedang kami hadapi pada ketika ini...

Mana yang masih mampu bertahan, mungkin ada yang terpaksa mengikat perut...

Terpaksa catu perbelanjaan mana yang termampu..


Syukur Alhamdulillah. Setakat ini rangkaian Pak Ya Homestay masih wujud lagi. Tapi tak tahu lah berapa lama lagi kami mampu bertahan kalau situasi seperti ini terus berlarutan.

  1. Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak
  2. Pak Ya Homestay Di Batu Gajah Perak 1 (Rumah Teres 1 Tingkat) 
  3. Pak Ya Homestay Di Batu Gajah Perak 2 (Rumah Corner Lot) 


Kami hanya mampu merancang, namun Allah jua yang menentukan segalanya.


Sebelum ini siapa sangka satu hari nanti akan ada pendemik Covid-19 menyerang Malaysia sehingga ke tahap seteruk ini??


Ramai yang terjejas sumber pendapatan. Termasuk kami.


Doakan semoga kami kuat dan terus tabah menghadapi ujian ini.

Doakan juga semoga Covid19 dapat segera pergi meninggalkan kita, supaya kita dapat menjalani kehidupan normal semula.


Aamiin.. Aamiin.. Ya Rabbal Alamin.


Info Berkaitan:

Labels

BANDAR BARU SETIA AWAN PERDANA (2) BANKRAP (4) Batu gajah Perak (3) beli rumah busuk (3) Beli Rumah Lelong (25) beli rumah pertama (1) Bisnes Travel (1) Blog Carian Homestay Malaysia (5) Bota kanan (1) Cameron Highland (2) Carian Homestay Malaysia (7) D'AMAN RESIDENSI MERU JAYA (1) ebook percuma (3) Ebook Rahsia Buat Duit Tambah-Tambahan Dengan Homestay (2) ebook rahsia homestay (1) Ebook Senarai Homestay (3) emas (4) harga emas (2) hARTANAH (33) Hartanah Lelong (15) Homestay (135) Homestay di Batu Gajah Perak (2) Homestay di Cameron Highlands (2) Homestay di Ipoh Perak (3) Homestay di Kelantan (9) Homestay Di Langkawi (3) Homestay Di Melaka (15) Homestay di Port Dickson (4) Homestay di Seremban (2) Homestay di Seri Iskandar Perak (5) Homestay di Tanah Rata Cameron Highlands (1) Homestay Malaysia (4) Homestay Melaka (8) HOMESTAY SERI ISKANDAR (6) Homestay Seri Iskandar Perak (2) Hotel (5) hotel murah (1) Ilmu hartanah (17) Ilmu Kewangan (5) Ilmu pelaburan (8) ilmu pelaburan hartanah (16) Ilmu pelaburan saham (3) IPOH PERAK (2) jadikan homestay sebagai lubuk buat duit (1) kerja part time (5) KWSP (5) Labur atau lebur (1) Langkawi (3) lelong (21) Lelong Rumah (3) Lelongan LPPSA (9) LPPSA (15) MAPS THEME PARK (1) MORATORIUM (7) Pak Ya homestay (9) Pak Ya Homestay di Batu Gajah Perak (2) Pak Ya Homestay Seri Iskandar Perak (5) Pelaburan (10) pelaburan emas (5) PELABURAN HARTANAH (38) Pelaburan Saham (29) pendapatan pasif (3) Perak (7) rahsia homestay (2) Rangkaian Pak Ya Homestay (3) Rumah baru di Manjung Perak (2) Rumah baru di Seri Manjung Perak (1) Rumah baru di Taman Desa Harmoni Bota Kanan (1) RUMAH DI IPOH (1) RUMAH DI mERU jAYA (1) rumah di seri manjung (4) Rumah di Sitiawan (2) Rumah lelong (72) Rumah Teres 1 Tingkat (5) Rumah Untuk Dijual (4) SAMUDERA RESIDENCE SERI MANJUNG PERAK (2) Senarai Homestay (3) Senarai Homestay (20) Senarai Homestay di batu Gajah Perak (2) Senarai Homestay di Johor (1) Senarai Homestay di Kelantan (2) senarai homestay di Malaysia (8) Senarai Homestay di Melaka (3) Senarai Homestay di Negeri Johor (1) Senarai Homestay di Perak (5) Senarai Homestay di Terengganu (1) Senarai Homestay Melaka (1) senarai Rumah (2) Senarai Rumah Murah (1) Seri Iskandar Perak (5) Seri Manjung Perak (3) Sitiawan (2) Taman Desa Harmoni (1) TAMAN MANJUNG POINT SEKSYEN 2 (1)