Covid-19 : Alternatif Untuk Lebih 600 Ribu Isi Rumah M40 Tergelincir Ke Kategori B40

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Semalam 18 Jun 2021, Astro Awani menerbitkan satu berita bertajuk Covid-19 : Lebih 600 Ribu Isi Rumah M40 Tergelincir Ke Kategori B40

Covid-19 : Lebih 600 Ribu Isi Rumah M40 Tergelincir Ke Kategori B40
Covid-19 : Lebih 600 Ribu Isi Rumah M40 Tergelincir Ke Kategori B40, Sumber : https://www.astroawani.com

600 ribu orang, bukannya 600 orang. Ini bukan jumlah yang kecik!

Berkemungkinan besar 600 ribu orang yang terlibat ini majoriti terdiri daripada mereka yang mempunyai kelulusan diploma / ijazah yang bekerja dalam sektor swasta!

Mungkin dulu hidup dieorg ok, Tak susah sangat dan tak ada lah mewah sangat. Jadi, bolehlah nak buat pinjaman beli rumah dan beli kereta. Sebulan mungkin habis dalam RM2 ribu hingga RM3 ribu untuk bayar pinjaman rumah dan kereta.

Sekarang bila dah tergelincir ke B40, mana mereka nak dapatkan duit nak bayar pinjaman bulanan sebanyak itu? Nak pinjam orang pun bukan satu nilai yang kecil. Nak cari kerja lain yang gaji besar macam dulu pun bukan senang nak dapat pada masa pendemik Covid19 ini. 

Dalam keadaan ekonomi sekarang ni, banyak syarikat swasta yang mengecilkan operasi perniagaan mereka supaya dapat terus bertahan. Mana syarikat yang sebelum ini menyewa bangunan-bangunan besar, telah bertukar ke premis perniagaan yang lebih kecil. Begitu juga dengan bilangan pekerja yang semakin dikurangkan bilangannya untuk survive dalam tempoh Pendemik Covid19 ini.


Alternatif Terbaik Untuk Golongan Isi Rumah M40 yang Tergelincir Ke Kategori B40

Jadi, alternatif terbaik mereka adalah memulakan bisnes online. Buatlah apa bisnes sekalipun. Yang penting halal dan ada duit masuk.

Kalau ada saving lebih sikit tu, pergilah dapatkan ilmu terlebih dahulu. Jangan terus berani nak beli stok barang untuk memulakan perniagaan beribu-ribu dan jangan buang masa nak try & error. Ilmu kena ada dulu, kemudian mulakan dengan perniagaan kecil.

Sebagai contoh, boleh tengok bisnes kecil-kecilan yang dilakukan oleh puan Dila:

HASIL JUALAN DI EBAY PADA 17, 18 DAN 19 JUN 2021

Alhamdulilah… Berikut merupakan hasil jualan puan Dila pada 17, 18 dan 19 Jun 2021
Hasil jualan di Ebay pada 18 dan 19 Jun 2021
Hasil jualan di Ebay pada 18 dan 19 Jun 2021
Hasil jualan di Ebay pada 18 Jun 2021
Hasil jualan di Ebay pada 18 Jun 2021

Hasil jualan di Ebay pada 17 dan 18 Jun 2021
Hasil jualan di Ebay pada 17 dan 18 Jun 2021

Ya! Mulakan bisnes kecil-kecilan sahaja. Tak perlu menyimpan stok yang banyak di rumah. 

Jual barang ke luar negara. Dapat oder daripada pelanggan, baru dapatkan barang-barang tersebut dari kedai-kedai berhampiran dengan rumah anda untuk diposkan kepada pelanggan. 

SpeedMart dan Shopee Sebagai Lubuk Supplier Para Peniaga Online
Jadikan SpeedMart dan Shopee Sebagai Lubuk Supplier Para Peniaga Online untuk dijual ke luar negara.


Sumber : Klik Di Sini

Buyer dekat luar negara tu sama macam kita juga...
  • Ada yang sakit belakang
  • Ada yang selesema
  • Ada yang minum susu
  • Ada yang suka repair basikal

Banyak benda daripada kedai-kedai di sekitar rumah anda yang boleh dijual ke luar negara.

Hah tengok abam hensem kita ni, beli Yoko-yoko kat Speedmart jual kat ebay.

Ops.. abang hensem tu penulis ebook ebay kita ..

Tengok, berapa dia jual Yoko-yoko tu dekat luar negara?

Sumber : Klik Di Sini


AUD12.45 bersamaan dengan RM36.00.
Dah terjual 933 unit bersamaan 933 X RM36 = RM33,588

Baru satu produk dah dapat jualan sebanyak itu...

Sebenarnya ada ramai orang kita (golongan B40 dan M40) yang senyap-senyap buat 4-5 angka walaupun secara part time. 

Apa yang mereka buat?
  1. Senaraikan produk yang berpotensi dekat Ebay
  2. Tunggu order masuk
  3. Terima bayaran, terus uruskan penghantaran
Nak tahu lebih detail, boleh klik link di bawah


Mereka menjual produk-produk yang mudah didapati di kedai-kedai runcit atau pasaraya di seluruh Malaysia di platform ebay dengan menggunakan matawang USD (US Dollar).



CARA JUAL BARANG KE LUAR NEGARA

Ramai yang nak buat tapi stuck sebab tak tahu cara. Jadi, bolehlah mula dengan channel ini.

Apa yang perlu buat untuk buat bisnes ebay:
  1. Akaun ebay - Daftar di ebay.com
  2. Akaun Paypal - Daftar di paypal.com
  3. Buat research tentang produk senang jual - Gunakan Advance Search
  4. Buat listing- Masukkan produk ke dalam ebay
  5. Buat postage bila ada barang terjual - Guna kurier web2ship atau flickpost.
  6. Mark produk yang dah terjual tadi sebagai MARK AS SHIPPED
  7. Masukkan tracking number

Segala info tentang ebay ni boleh didapati dengan mudah di google atau you tube. Cuma kena explore dan amik masa lama.

Kalau nak cepat, boleh terus refer panduan ini. Memang prooven dan ada result. Alhamdulillah ramai dalam kalangan mereka yang dah dapat buat 4-5 angka dari panduan ini.


Boleh dapatkan panduan Export Mudah sementara ada harga promosi...

Beli dalam tempoh promosi untuk melayakkan anda mendapat diskaun sebanyak RM125.

Sila gunakan coupon code : SUPPORTPEOPLE

pada borang tempahan untuk membolehkan anda mendapat diskaun sebanyak RM125.



Kandungan ebook Panduan Export Mudah :- ๐Ÿ‘‡

  1. Pendahuluan
  2. Pengenalan EBay dan paypal
  3. Syarat-Syarat dan keperluan untuk buka akaun ebay
  4. Buka akaun ebay dan paypal
  5. Ebay vs Shopee Dan Lazada
  6. Dropshipping
  7. Mindset buat duit dengan ebay
  8. Jangan Jual di ebay
  9. Spy produk laku percuma
  10. Spy produk percuma
  11. Spy produk laku berbayar
  12. Spy produk laku berbayar 2
  13. Strategi pemilihan produk (beginner)
  14. Strategi pemilihan produk (long term)
  15. Kira untung barang
  16. Listing barang ebay
  17. Semak order
  18. Cara bungkus & pos barang
  19. Syarikat kurier
  20. Tips syarikat kurier
  21. Withdraw paypal ke bank
  22. Cancel order
  23. Revise negative feedback
  24. Open case paypal
  25. Naikkan selling limit
  26. Hubungi Ebay
  27. Strategi Keuntungan berganda
  28. Out-of-stock option
  29. Beli rumah dan kereta guna duit ebay
  30. Penutup
  31. Support
  32. Update : buat invois paypal
  33. Update : uruskan order menggunakan flexipack
  34. Update : Selesaikan masalah akaun kena suspend selepas register sebagai seller ebay

Dan ada lagi tajuk-tajuk yang owner Panduan Export Mudah yang update. Itu untungnya ebook ni. Boleh update tajuk dari semasa ke samasa ๐Ÿ˜

Ini lah sebab kenapa anda perlukan ebook ini. Terdapat banyak ilmu berguna dan anda perlukan ilmu ni untuk jadi businessman yang berjaya di Ebay. ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป
  • HARGA DISKAUN - RM125
  • HARGA ASAL - RM250
  • JIMAT      - RM125
  • KOD DISKAUN -  SUPPORTPEOPLE
  • BERMULA 10 JUN 2021




3 BULAN JANA 6 ANGKA

Dengan menggunakan langkah-langkah yang diajar dalam panduan ini, ada kenalan puan Dila yang berjaya menghasilkan jualan 6 angka dalam tempoh 3 bulan sahaja (Mac-May 2021).

Sumber: https://jvwarrior.com/business/export-mudah/

Boleh dapatkan panduan Export Mudah sementara ada harga promosi...

Sila gunakan coupon code : SUPPORTPEOPLE

pada borang tempahan untuk membolehkan anda mendapat diskaun sebanyak RM125.


Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat. Terutamanya bagi mereka yang terjejas sumber pendapatan dalam tempoh PKP ini.

P/s : Kalau ada kenalan yang kena buang kerja, student or tengah menganggur, dipersilakan kongsikan info ini kepada mereka biar sama-sama mendapat manfaat.


Info Berkaitan: