Kenapa Keadaan Dalam Rumah Lelong Ni Tak Sama Seperti Yang diSangka?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Bila sebut tentang rumah lelong, ramai yang membayangkan rumah lelong ni rumah yang dah teruk, rumah hodoh, rumah rosak, rumah busuk, rumah yang sedang tunggu masa nak runtuh dan sebagainya.


Gambaran Terhadap Rumah Lelong


Begitu juga dengan pandangan saya sebelum ini, sehingga langsung tiada keinginan untuk membeli rumah lelong. Tetapi, setelah membaca Panduan Membeli Rumah Lelong, persepsi saya terhadap rumah lelong ini telah berubah.  


Kenapa Keadaan Dalam Rumah Lelong Ni Tak Sama Seperti Yang diSangka? 


Dalam post pada kali ini saya nak kongsikan satu lagi real case study daripada salah seorang pembeli rumah lelong.


Untuk makluman anda, pembeli ni jadi excited nak beli rumah lelong setelah membaca Panduan Membeli Rumah Lelong


Disebabkan terlalu excited, beliau pun cuba-cubalah sekali.....

Tak sangka boleh menang!!

..

Unit ni di dulu di jual dengan starting harga RM300k. Lebih tinggi level unit ni lagi mahal harga nya.


Dia menang beli rumah Lelong pada harga RM210k sahajakalau semak dekat bank, dan melalui hasil penilaian bank, hartanah ini bernilai dalam RM350k. 

Untung 40%!


Semak dekat brickz ada transaksi jualan berlaku bagi rumah dekat kawasan ini dalam range harga antara RM330k hingga RM350k.

....


Jom kita tengok bagaimana keadaan rumah menang Lelong RM210K?


Pasti ramai yang tidak percaya bila tengok keadaan unit lelong ini.

Inilah keadaannya sewaktu tukar lock unit lelong tersebut.

Rumah berada di tingkat 19...


Lepas panggil tukang kunci untuk "buka Tombol" pintu, wakil kepada Owner baru pun masuk ke dalam rumah Lelong tersebut untuk melihat sendiri keadaan di dalamya...

...

Hasilnya....

Jeng.... Jeng.. Jengg... 

pergghhhh ...

banyaknya dapat FREE gift !!!!

ini sangat wowww ...

..

Bersyukur sangat-sangat tuan rumah baru ni...

.

.

Untuk makluman anda, Sebenarnye unit ini di jual secara full package daripada pihak developer...


Masa beli rumah dulu sekali dapat percuma 2 aircond, cabinet dapur, wardrobe, dapur elektrik, sofa, cabinet tv, katil quen. Dengan erti kata lain boleh dikatakan semua lengkap sehinggakan langsir pun developer bagi sekali.


Tapi jangan ingat developer bagi percuma sahaja tahu. Dah tentulah termasuk dalam harga jualan. 

Bila rumah dah kena lelong, Owner asal tinggal hampir semua barang dalam rumah ni. Kecuali pakaian terpakai. Tiada satu pun pakaian yang ditinggalkan. Ataupun ada kemungkinan juga rumah ini pada asalnya merupakan Guesthouse. 


Itu saya kurang pasti! Sebab tiada maklumat berkaitan perkara tersebut.

Tapi, yang pasti. Lihatlah sendiri hasilnya.


Dalam Rumah Lelong ada Kabinet Dapur, peti Ais dan kerusi-kerusi

Ada juga Set Sofa dan Air cond
Bilik Air dan Complete dengan Water Heater
Keadaan Dalam Bilik Air
Keadaan Dalam Bilik Air


Pada yang nak cari rumah below market value ... 

Nak dapatkan lebih banyak info berkaitan dengan rumah lelong .. 

Boleh terus layari laman web ini -> -> https://ezy.la/RumahLelong


Sebelum ni mesti anda susah nak percaya...

  • Ada ker rumah lelong macam ini?
  • Ada ker unit baru kena lelong?
  • Ada ker rumah lelong yang tak perlu repair?
  • Ada ker rumah lelong yang tak perlu renovate?


Jawapannya ada...

semua tu terpulang pada kita sendiri untuk pilih..

kalau pilih yang lama, dapatlah bangunan yang lama..

kalau pilih apartment baru, unit yang bakal anda dapat pun baru juga...

nak besar atau kecil??

Terpulang pada kemampuan masing masing.

..

Banyak lagi real case study tentang rumah lelong ni.

Sekarang ni lagi banyak lambakan rumah lelong selepas moratorium.

Tapi jangan ghairah sangat nak beli rumah main terjah jer..

Ambil tahu terlebih dahulu risiko dan process flow beli rumah lelong.

semuanya ada dikongsikan dalam link dibawah.



Semoga bermanfaat.

Info Berkaitan: