PENDAHULU CABARAN THE 6% TRADE BERJAYA DAPAT KEUNTUNGAN PELABURAN 29.92% DALAM TEMPOH 4 MINGGU

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Cabaran The 6% Trade yang dianjurkan oleh Abang Ensem telah masuk minggu yang kekeempat. Sekiranya anda terlepas untuk mengikuti perkembangan cabaran ini, anda boleh baca Post-post terdahulu di blog saya.


Pemenang utama dalam cabaran ini bakal memenangi hadiah berupa wang tunai yang bernilai sama dengan modal yang telah digunakan untuk menyertai cabaran ini beserta sesi lepak santai bersama salah seorang owner listed company. 


Pendahulu cabaran The 6% Trade ini berjaya mendapat keuntungan sebanyak 29.92% dalam tempoh 4 minggu
Pendahulu cabaran The 6% Trade ini berjaya mendapat keuntungan sebanyak 29.92% dalam tempoh 4 minggu

Pendahulu cabaran ini telah menggunakan modal sebanyak RM3000 untuk membeli saham-saham terpilih bermula pada 1 Julai 2021. 

Sepanjang tempoh 4 minggu ini sebanyak 5 saham yang terlibat iaitu LIONIND, IRIS, CYPARK, SOLUTIN dan CARIMIN.

Keuntungan yang telah beliau kecapi dalam tempoh 4 minggu tersebut ialah sebanyak RM897.64 bersamaan dengan 29.92% dalam tempoh 4 minggu atau satu bulan. Wow! Tahniah!!

Keuntungan pelaburan yang jauh mengatasi pelaburan ASB.

Peserta yang berada di kedudukan tempat kedua juga mengeluarkan modal sebanyak RM3000 untuk membeli saham SERNKOU, MMAG, VIZIONE dan APPASIA. Setakat ini baru dua saham yang telah dijual semula iaitu SERNKOU dan VIZIONE dengan memperolehi keuntungan sebanyak RM349.11 atau bersamaan dengan 11.64%.


Berada di kedudukan tempat ke 2 cabaran The 6% Trade ini berjaya mendapat keuntungan sebanyak 11.64% dalam tempoh 4 minggu

Walaubagaimanapun masih ada lagi 2 saham yang masih belum dijual iaitu MMAG yang dibeli pada 8 Julai 2021 dengan kos sebanyak RM1,507.95 dan APPASIA yang dibeli dengan kos sebanyak RM1,578.45.


Apabila saham-saham ini telah dijual nanti, sudah tentu peratus keuntungan juga akan turut meningkat.


Tahniah diucapkan kepada semua peserta yang berjaya mendapat keuntungan dalam pelaburan saham sepanjang mengikuti cabaran ini..


Sekiranya anda berminat nak tahu strategi pelaburan saham, anda boleh belajar daripada pakar-pakar seperti berikut:

1) Dr Zul Izzi Nordin

2) Shafie Bustan

3) Abang Ensem


Sekian sahaja perkongsian saya pada kali ini.

Semoga bermanfaat.


Info Berkaitan: