Cara Nak Jadi Bos Secara Santai Di Rumah Sepanjang Tempoh PKP

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Semenjak PKP1.0 dilaksanakan bermula pada 18 Mac 2020, terdapat banyak industri yang terjejas. Sehingga ke hari ini (dalam tempoh 18 bulan) terdapat perniagaan yang gulung tikar, terdapat bos (majikan) yang terpaksa potong gaji pekerja, terdapat bos (majikan) yang terpaksa membuang pekerja untuk mengurangkan kos operasi dan sebagainya.

Anda ingat senang ke nak jadi bos? Banyak perkara na kena fikir. Daripada sekecil-kecil perkara sehingga ke sebesar-besar perkara. Dengan nak bayar sewa kedai lagi, nak keluarkan kos operasi syarikat, nak bayar gaji pekerja, nak rolling modal lagi dan sebagainya.

Cara Nak Jadi Bosa Secara Santai Di Rumah Sepanjang Tempoh PKP
Cara Nak Jadi Bos Secara Santai Di Rumah Sepanjang Tempoh PKP

Rumah teres 2 tingkat di Pucak Alam RM243 ribu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Ada yang bertanya, Ada tak rumah teres 2 tingkat bawah harga RM300 ribu??

Kalau di negeri Selangor biasanya memang susah nak dapat, Tapi nak kena tengok juga area mana ... 


Ini ada rumah teres 2 tingkat yang bersesuaian dengan budget yang ramai orang cari. Harga lelong rumah ialah RM243 ribu. Rumah teres intermediate dengan keluasan 20x70 beralamat di Puncak Alam.



Rumah teres 2 tingkat di Pucak Alam RM243 ribu
Rumah teres 2 tingkat di Pucak Alam RM243 ribu


Rumah-rumah baru yang ada sekarang ni mana nak dapat harga macam ni dah untuk rumah teres. Untuk harga macam ni biasanya boleh dapat apartment 3 bilik sahaja.


Kalau anda nak rumah yang selesa dan besar kenalah berkorban tinggal jauh sedikit dari bandar KL. Kalau nak cari rumah betul-betul tengah bandar KL mana boleh dapat harga macam tu.


Puncak Alam antara tempat yang menjadi pilihan untuk membeli rumah bagi mereka yang bekerja di kawasan KL
Puncak Alam antara tempat yang menjadi pilihan untuk membeli rumah bagi mereka yang bekerja di kawasan KL


Siapa yang beli rumah masa mula-mula dulu di Puncak Alam, rasa macam lambat jer nak naik harga rumah di kawasan ini. Betul tak ?? 


Rasa jauh sangat. Bertahun-tahun menunggu tempat tersebut matang. Sekarang ni banyak dah pembangunan dilaksanakan di area belah-belah sana. Siapa yang pernah pergi ke Puncak Alam 5 tahun lepas, cuba bandingkan dengan keadaaan di sana sekarang. Semakin ramai penduduk atau semakin sikit penduduk disana?? 


Persekitaran Rumah teres 2 tingkat di Pucak Alam RM243 ribu
Persekitaran Rumah teres 2 tingkat di Pucak Alam RM243 ribu


Kalau nak tahu, pergilah survey sendiri. Buat site visit, buat kira-kira. Mungkin dah bertahun kosong unit ini. Semakin lama semakin kurang rumah-rumah kosong di kawsan ini sebab dah semakin ramai yang berminat nak tinggal di sini.


Sesuai atau tidak dengan anda?, mampu atau tidak untuk bayar?

Anda tentu lebih faham dengan kedudukan kewangan korang anda. 

Tengok berapa modal ada?


Rumah teres 2 tingkat di Pucak Alam RM243 ribu
Rumah teres 2 tingkat di Pucak Alam RM243 ribu


Sekiranya anda belum bersedia tidak mengapa, Boleh baca dulu panduan beli rumah lelong.

Macam mana step-step yang terlibat? 

Apa kos yang terlibat?

Semuanya ada terdapat dalam link dibawah ...


Sempena minggu terakhir bulan Merdeka dengan sukacita ingin kongsikan berita gembira iaitu pemberian discount sebanyak 25% bagi setiap karya tuan Shafie Bustan.

 

Anda cuma perlu masukkan sahaja promo code di bawah: 


PROMO CODE : merdeka25% 


Tawaran ini sah sehingga 31 ogos 2021 sahaja.

Semua karya penulisan  ada dibawah ini.

Belajar tentang process flow dan risiko, boleh dapatkannya menerusi masuk link yang dikongsikan dibawah:  


Semoga bermanfaat.

Tolong share kan jika anda rasakan info ini bermanfaat.

Terima kasih kerana sudi membaca.


Info Berkaitan:

Studio dekat AEON dijual pada harga lelong RM194 ribu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Pagi ini jom kita lihat salah satu property yang dilelongkan oleh pihak Hong Leong bank. Project ini siap pada tahun 2017, terletak berhampiran dengan AEON dan ada terdapat stesen MRT tidak jauh dari kawasan ini.


Studio dekat AEON dijual pada harga lelong RM194 ribu
Studio dekat AEON dijual pada harga lelong RM194 ribu

Kerugian dalam Hartanah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Semua orang cerita untung dalam hartanah. Semua suka dengar benda yang indah, tapi data lelong yang ada diinternet ini menceritakan perkara yang sebalik nya. Mari kita lihat dari sudut yang lain pula. 


Data rumah Lelong yang menunjukkan kerugian dalam hartanah
Data rumah Lelong yang menunjukkan kerugian dalam hartanah

PROMOSI MERDEKA DISKAUN 25%

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


6 hari terakhir pada bulan Ogos ini sempena Bulan Merdeka ini, ada berita baik untuk peminat-peminat dunia pelaburan hartanah, saham dan kereta lelong yang mana ada promosi 25% untuk rujukan-rujukan yang berkaitan.


Promosi Merdeka Diskaun 25% Untuk Dapatkan Panduan Rumah Lelong
Promosi Merdeka Diskaun 25% Untuk Dapatkan Panduan Rumah Lelong

KECOH DI MEDIA SOSIAL : ADA RUMAH DI LELONG BAWAH HARGA RM10 RIBU

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Hari ini heboh di media sosial apabila 2 orang pakar kewangan dan hartanah berkongsi tentang rumah-rumah yang di lelong pada harga rezab dibawah RM10 ribu. Bila baca, macam tak logikkan ada rumah yang dijual sehingga tahap murah macam tu. Tapi inilah realitinya. Boleh baca perkongsian daripada Dr Azizul Azli Ahmad dan tuan Shafie Bustan.


Ada rumah yang dilelong pada harga bawah RM10 ribu
Ada rumah yang dilelong pada harga bawah RM10 ribu

Kereta Lelong Makin Rancak sekarang - Kereta Mewah Reserve Price bermula RM0

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Pagi ini tengok tengok listing kereta lelong, makin banyak pilihannya. Setelah sekian lama aktiviti kereta lelong ditangguhkan disebabkan MCO, kini lelongan awam bagi kenderaan lelong sudah pun bermula. 


Sekarang ini setiap minggu ada sahaja aktiviti lelongan kenderaan. Hampir setiap hari ada, cuma kita kena tahu pelelong mana yang conduct lelongan pada hari tersebut. 


Jom kita lihat senarainya. Terdapat bermacam-macam kenderaan ada.


Mini Cooper (2012) di lelong bermula pada harga Rezab RM0
Mini Cooper (2012) di lelong bermula pada harga Rezab RM0