Kukuhkan Simpanan Kalau Nak Beli Rumah Lelong Yang dah drop harga rezab...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Banyak listing lelong dah drop harga rezab sekarang ni. Tak kira apartment ker, Landed ker, Commercial ker.. Paling ketara sekali adalah unit unit soho, sofo, sovo dan seangkatan dengan nya. 


Tengok apa yang berlaku pada unit di bawah ni 

Contoh listing lelong dah drop harga rezab sehingga 77% (RM563,000)
Contoh listing lelong dah drop harga rezab sehingga 77% (RM563,000)

Harga lelong yang terkini sudah pun drop sebanyak RM563,000. Memang banyak betul harga turun, menjadikan harga rezab yang terkini adalah RM167,000 sahaja.

Perghh ...  Siapa ada simpanan yang kukuh ni, boleh cuba beli rumah-rumah yang murah macam ni. Boleh dapat untung banyak sewaktu membeli.


Berikut kami kongsikan lagi beberapa contoh rumah lelong yang drop harga rezab. 

Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM36,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM36,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM62,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM62,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM130,500
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM130,500
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM131,220
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM131,220

Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM135,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM135,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM135,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM135,000

Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM150,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM150,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM153,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM153,000

Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM160,000
Contoh listing lelong dah drop harga rezab; harga rezab cuma RM160,000







Apa jadi lepas moratorium kali ke 2 ini habis nanti? 

Apabila bulan Januari 2022 berakhir kan..

Dijangka lagi banyak listing hartanah lelong yang bank keluarkan.

Lebih banyak bank lelongkan rumah-rumah di luar sana..


Bagi mereka yang mana ada pekerjaan yang secure, In Shaa Allah tak terkesan. Contohnya bagi mereka yang bekerja kerajaan atau GLC.


Tapi yang mana company kecil yang terpaksa buang pekerja untuk kurangkan overhead company, memang keadaan sekarang sedang struggle.


Kepada mereka yang tidak terjejas, sebaiknya perkukuhkanlah simpanan masing-masing. Simpan untuk masuk melabur bila ada peluang.


Tahun 2022 perlu ada sedikit momentum untuk melabur. Belajar dulu selok-belok  beli hartanah, tidak kira dalam pasaran subsale atau pasaran lelong.


Sekiranya tak faham atau tak tahu proses nak beli rumah lelong, anda perlu dapatkan ilmu beli rumah lelong terlebih dahulu. Kira kelayakkan terlebih dahulu, belilah mengikut kemampuan ... 

Boleh baca panduan beli rumah lelong dibawah

-> https://ezy.la/RumahLelong



Semoga bermanfaat.

Tolong kongsikan jika anda rasakan info ini bermanfaat.

Terima kasih kerana sudi membaca.


Ikhlas daripada


Muhamad Anuar Bin Marsib.


Info Berkaitan: